Ailem ve çevrem sürekli evlilik baskısı yapıyor, bu laflarla nasıl başa çıkabilirim?

25 yaşındayım. Hayatım boyunca ailemin yanında kaldım kardeşlerim arasında. İkisi de evlendi çocuk sahibi oldu, ben bekar kaldım. Babaannem hep laf sokarak konuşuyor benimle. En son "ablan evlendi kocasının arkasından gidiyor annen babanın yanında kurulu düzeni var sen de çalış dur" dedi. Her seferinde babamın yanında beni ima ederek "bu kızın hali ne olacak ne zaman çıkacak kısmeti" deyip duruyor. Annem hayırlısı kızım diyor, babam da ufaktan "sen ne zaman evleneceksin ya bu torunu da sen ver" deyip duruyor. Herkes yavaş yavaş laf sokup "yaşını geçirme sakın senin yaşında bizim çocuğumuz vardı" diyorlar ve bu durum moralimi acayip bozuyor. Konuştuğum biri var şu an ama sanaldan, hâlâ tanıma aşamasındayız ikimiz de. Ablama anlattım, ondan da bir ton laf yedim sanal dedim diye. Her fırsatta bana kendi hayatını örnek gösterip kötüleyip "aklını başına al sakın yanlış birini seçme aileye yakışır biri olsun ne var görücü usulü biriyle tanışsan anlaşsan da öyle evlensen" deyip duruyor. Ama bunu o kadar sık söylüyor ki kendimi suçlu hissetmeme neden oluyor. Yine iğneleyici şekilde aynı şeyleri söyledi ablam artık dayanamadım "hepiniz ne yapmam gerektiğini söylüyorsunuz bıktım artık aynı şeyleri söylemekten vazgeç abla" deyince bu sefer de ablam konuştuğum kişinin aklımı çeldiğini düşündü. Cidden çok bunaldım bazen oturup ağlıyorum bütün her şey o kadar ağır geliyor ki sanki kendi hayatıma ben değil de başkaları karar veriyor gibi hissediyorum. Yanlış bir karar alıp ailemin yüzünü eğmemek için ben de dikkat ediyorum ama gerek ablamın dedikleri gerek çevremdekilerin dedikleri beni çok strese sokuyor. Siz olsanız ne yapardınız?

Ailem ve çevrem sürekli evlilik baskısı yapıyor, bu laflarla nasıl başa çıkabilirim?