Bazen hata yaparsın ama arkasında olman gerekir. Çünkü bazen hata yapmak gerekir. Siz ne düşünüyorsunuz?
Çok imalı oldu ama anlayanlar çıkar.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazen hata yaparsın ama arkasında olman gerekir. Çünkü bazen hata yapmak gerekir. Siz ne düşünüyorsunuz?
Çok imalı oldu ama anlayanlar çıkar.
Yaptığım doğru yalnıs her şeyin arkasındayım. Batırınca benlik bişey yok iyi olunca ben yaptım gibi bir huyum yoktur. Muhtemelen daha derin bir konudan bahsediyorsun ama oralara hiç girmek istemiyorum.)
Ya Ben 19 yaşındayım abim beni 30 yaşındaki bir arkadaşının kız kardeşiyle tanıştırdı kız bana bugün dedi ki sen bazı şeylere geç kalmışsın ben psikolojik destek alırken bana böyle bir şey söylemesi benim ciddi derecede moralimi bozdu kızdan da soğudum hiçbir şekilde yazmak istemiyorum uykum bitince sizce konuşmak istemediğimi mi söyleyeyim yoksa direkt iletişimi kesip engelleyeyim mi Bir de sizce geç kaldımmı
Değil mi Bir de beni kıskanıyor da olabilir kıskandığı için çekemediği için dibe çektiği de olabilir ama geç kaldığımı düşünmüyorum zaten benim bir senem hastalıkla geçti zaten sen beni tanıyorsun adımı söylemeyeceğim adım m harfi ile başlıyor kızı engelleyeceğim
Konuşmak istemediğimi söylesem başıma bela olabilir yani ayıp da olabilir ablası arayıp da sorabilir Neden konuşmak istemiyorsun diye Her ikisiyle de konuşmak zorunda değilim konuşmayacağım da sadece kendime o da kullanacağım bir de sil bir şey daha sormak istiyorum sence 30 yaşıma kadar neler yaparsam kendimi çok geliştirmiş olurum
Tanıdık değil ki abimin arkadaşının kız kardeşi bir de kız bana uzak kendisi Türk konuşmak istemiyorum yani zorla mı konuşacağım sanki soğuk yapacağım kısa kısa mesajlar vereceğim o da zaten onlar konuşmak istemediğimi bence
Şöyle söyleyeyim sana Ben 4 ay boyunca major depresyon anksiyete yaşadım doktora gittim de doktor selectra'nın 50 miligramını çıkarttı şu anda onu kullanıyorum nasıl hissediyorum yani planlar yapıyorum ilk defa yaşadığımı hissediyorum ama duygusal dalgalanmalar yaşıyorum mesela saat 2 ile 3 arası bir anda mesela kriz geliyor sen başaramayacaksın sen geç kaldın gibisinden ama uykuların mesela düzelmiş biraz sadece ilaç da uyurken ilaç etkisini bitirdiğinde tekrardan uykuya dalabiliyorum Bu iyi bir şey mi doktora iki gün sonra gideceğim daha bir hafta oldu selectra ne zaman etkisini tam gösterir sence kaygmı düzeltir mi
İyi olacağım inşallah bu arada sen bir keresinde demiştin ya düzeleceksin diye ben sana inanmıyordum gerçekten haklıymışsın ben hiç inanmıyordum ama çevrimdekileri insanlar diyor ki iyileşme var sende
Umarım etkisini gösterir zaten etkisini göstermeye başlamış öncesinde hiç umudum yoktu hiç klanlar yapmıyorken şu anda Umut oluşmuş bende sabah uyandığımda mesaj öncesinde müthiş bir acı çekerdim yani kelimelerle anlatılamayacak bir acı ama sabah uyandığımda temizlik yapıyorum bulaşık yıkıyorum Bu arada tekrardan spora başladım günde 2 litre su içmeye çalışıyorum uyku saatlerim sabit Şu anda elimden bu kadar geliyor ama kendimi geliştirmek için de bir şeyler yapacağım
Ya bazı insanları da anlamıyorum biliyor musun benim ailem ilaçlar konusunda o kadar öfkeli ki diyorlar ki boyu ilaçlar seni uyuşturuyor mal yapıyor öyle olsa kullanmazdım ama ilaçlar beni intihardan döndürdü ilaçlar hasta mallaştırmıyor ancak kullanan düzenli kullanan anlar bence ailem böyle demesine rağmen ben yine de ilaçlarımı saatinde düzenli içtim
Kesinlikle mükemmeliyetçilik tuzağına girdiğim için hasta oldum o kadar haklısın ki çünkü şöyle söyleyeyim ben 3 sınavı bir arada götürmeye çalıştım özellikle hipomani döneminde Şu anda da hala mükemmeliyetçilik var bende Her şeyi bir anda öğrenmek istiyorum ama maalesef böyle bir şey yapmamam lazım çünkü mükemmeliyetçilik tuzağında düşersem tekrardan hasta olabilirim kitap okuyacağım spor da yapacağım bunu hayatıma entegre edeceğim kişisel gelişim kitapları okuyacağım beslenmeme dikkat edeceğim 2 litre su içeceğim ve negatif insanlar hayatımdan çıkartacağım kızla arkadaş olmam bir kere saçma 30 yaşındaki biriyle ne işim olabilir ki benim
Bu mesajı yazdıktan sonra o kadar mutlu oldum ki iyileştin sözü çok ağır bir dönem geçirdim yani o kadar kötüydüm ki ben intiharın işine gelmiştim artık bir şey düzelmeyecek diyordum uyuyamıyordum mucize oldu biliyor musun doktorlar benim daha önce mani yaşadığımı bildikleri için bana antidepresan yazmıyorlardı ama sonrasında Duygu durum düzenleyicilerin yanına antidepresanlar eklediler 25 miligram başladığımda küçücük bir umut kırıntısı oldu sonra o yavaş yavaş büyüdü yani şu anki Halime çok şükrediyorum Allah'a çok dua ediyorum hiçbir şey de geç kalmadım kendime yepyeni bir sayfa açtım o kötü günler geride kaldı sadece ufak dalgalanmalar geliyor ama anksiyetemin sesi biraz susmuş durumda özellikle bugün pek gelmedi
Ellerimde titreme var bir de iştahım bu aralar çok kesik hiçbir şey canım istemiyor sence bu antidepresandan dolayı mı
Şöyle söyleyeyim çok devasa çok büyük bir özgüven gelmiş değil bana yani normal hissediyorum normal bir insan gibi doktoruma düzenli gitmeye çalışıyorum elimden geldiğince ona da zaten söylüyorum yaptığım planları falan ellerimle titreme var özellikle bir kız bana söylemişti elime oje sürerken elleri çok titriyor diye iyileştim aslında Sadece kaygım biraz var o da düzelecek inşallah ilaç tam etkisini gösterdiğinde bundan sonra bu hastalıklara tekrardan girmemek için elimden geleni yapacağım kendimi geliştireceğim kişisel gelişim kitapları okuyacağım spora zaten başlamışım üç gündür spor yapıyorum bu anksiyete ve tekrardan o eski günlerime dönmemek için ne yapmalıyım ne yaparsam geri dönerim sence
Diyeceğim ama ya doktor hipomani derse ben gerçekten kendimi gelistirmek istiyordum doktora ne zaman gitsem hiçbir şey saklamadan söylüyorum inşallah günden güne daha iyi olcam
Yav cidden gerçekten ihtiyacım olan şeyleri öğrenmek istiyorum ben hipomani yaşarken ne diyordum biliyor musun dünyayı kurtarıcam kansere çare bulucam öyle bir özgüven patlaması vardı enerji çoktu bende çok para harcıyordum doktorlar direkt anladı hipomani dediler ama şuanda nasılım potansiyelimin ne istediğimi hangi hayalimi hercekleştirmek istediğimi bildiğim için ona göre hareket ediyorum umarım mani değildir doktor anlar zaten
bir şey dicem bu seferde hipomani olsa bipolarmı olmuş oluyorum
Ama doktorlar Barış hoca dediki koruyucu ilaçlar var aripa 200 miligram lamictal 300 miligram cedrina kullanıyorum buda duygu durum düzenleyici ve uyku için verdi doktor uyuyamıyordum uykularım yavaş yavaş düzeliyor kanka
Ben bu seferde diyelim duygu durum düzenleyici yanına selectra kullanıyorum hipomani yaşadım diyelim bipolarmı olmuş oluyorum
Doktorum risk alarak yaptı çünkü ailem hastaneye yatmama izin vermiyor şu tam 3 doktorum yatış vermişti intihar eşiğindeydik Doktor risk alarak 25 miligrama çıkarttı sonra o yetmedi iyileştirici doz olan 50 miligram çıkarttı ben 5 miligramlık dozda aripa kullanıyorum fakat 1 haftadri doktor kontrolü olmadan bu ilacı kendi isteğimle olmadan kestim neden diye soracak olursan çünkü ilacımı eczane vermiyodu ayın 15 ine kadar bekle dedi yapay zekaya söyledim bir şey olur mu hayır olmaz koruyucu ilaç var zaten dedi en erken 20 Ağustosa aldım umarım bir şey olmaz
Xanax sabah yarım öğlen yarım akşam tam alıyorum ama o ilacım da bitmek üzere olduğu için hastaneye gidene kadar akşam onuda yarım alıyorum ilaçlar hakkında çok araştırma yapıyorum gecede uyumadan önce xanax yarım Cedrina 300 miligram alıyorum sabahta xanax yarım selectra 50 miligram lamictal 200 miligram kullanıyorum aripa olmadığı için içemiyorum onu:(( ama bir süre kullandım
Valla veremiyor ben en son gittiğinde ilacın süresi dolmamis dedi bende çok korkuyorum hani hipomani yaşamak istemiyorum inşallah bir şey olmaz en erken 20 Ağustosa aldım randevuyu iki gün sonra gideceğim doktora ne yapar sence selectra miligramınımı düşürür
15 ine kadar değil yanlış söyledim geçen 15 i dedi ondan sonra alabilirsiniz diye ben 4-5 gün ailemin işi olduğu için geç gideceğim
Gittiğimde bitmeye yakın ilaçları birde aripayi yazdırcam 20 Ağustos
Tabii ki Ben de istemezdim kesilmemesini ama elimde olan bir şey değildi çünkü süresi dolmadığı için vermedi ayın 15 ağustosuna kadar beklemeniz gerekiyor dedi Ben de işte aynı yer misin de gideceğim yani iki gün sonra doktora da bu durumu anlatacağım ama ben çok bir şey olacağını düşünmüyorum hipomani yaşamam ya
Doktora gittiğimde rapor çıkarmasını falan isteyeceğim çünkü bazen doktora gidemiyorum bir şeyler oluyor
Kanka bende galiba hipomani oluyor çünkü gece yatma isteği gelmiyor hep birşeyler araştırıyorum kendimi geliştirmek için daha 50 miligramın 1. haftası doldu tam etki gösterince acaba nasıl olcam normal bence dimi
Günaydın nasılsın umarım iyisindir sabah bana yazmışsın şimdi mesajı gördüm şimdi şöyle bir şey söyleyeceğim Ben dünleyin ilacımı geçtim ilacımı geç içtiğim için de aslında uykularım gelmiyor bu üç gündür gece içtiğimiz ilaçlara dikkat etmiyorum uykularıma dikkat etmediğim için bence uykum gelmedi sen ne düşünüyorsun
Merak ediyorum da diyelim ki hipoma niye kaydım Bu neden kötü bir şey mesela uzun süre müdahale edilmeyince ne oluyor benim zaten şöyle bir şey var benim tekrardan hipomaniden sonra doktor ilaç verdi Duygu durum düzenleyici kullandım bir anda dibe çöktüm Ben bunu hipomani sonrası dibe çökmeye bağlıyorum Şu anda şunu fark ettim her şeyi bir anda yapmaya çalışıyorum kitap okumak spor yapmak şunu yapacağım bunu yapacağım doktora söylerim o karar verir ama böyle şey yok bende hani çok hızlı konuşma Çok para harcama yok Bir de 8 gündür 50 miligram kullanıyorum tam etki göstermemiş hala ilaç koruyucu ilaçlar da kullanıyorum ben hipomani olacağımı düşünmüyorum ama belli olmaz tabii umarım öyle bir şey olmaz
JXHZKZHIXHZ
Eic mi AYAYAAYAYYA
Bazen attığımız bir adım dışarıdan hata gibi görünse de kendi öz değerlerimizi korumamız veya sınır çizmemiz için kaçınılmaz bir deneyim olur. Pişmanlık duymamak, o kararın arkasındaki ihtiyacı sahiplendiğini gösterir. İnsan gelişimi tam da bu bedelleri ödeyip dik durabilmekle başlar. Seni bu kararda pişman olmamaya iten asıl duygu neydi? 🧠✨
Cevap
2Cevap
Pişman olmsamda değiştiremem sonuçta eğer birinin kalbini kırmadıysa bu hatam sahip çıkarım hatalar daha iyisini yapabilmek için uyarıdır bana göre.
Her hatadan pişman oluyorum maalesef olmasam bile etme bulma dünyası
Pişman olmak gerekiyor bazen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?