Yurt dışından gelince fark ettim, herkes bir gergin, mutsuz, iki yüzlü davranıyor ve içten içe nefret ediyor, neden böyle? Yani yurt dışında insanlar resmen daha pozitif😭
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Acaba niye? Muhteşem yüzyıl falan ya hani, o açıdan diyorum, ama gel gör ki özellikle dışarıdan gözlemleyen mevcut durumu net görebiliyor. Bir proje düşün, 10 mühendis geliştirecek; 10 mühendisin de fikirleri, hesapları, düşünceleri, tezleri vs üzerine geliştirilirse ortaya mükemmel, kalite, işe yarayacak birşeyler çıkacaktır. Amaaa, 10 mühendis sadece görüntüde olur, başkası kafasına göre geliştirip sonuçlandırırsa iş tamamen şansa kalır, muhtemelen de istendiği gibi bir sonuç ortaya çıkamaz. Sistemler, içindeki tüm enstrümanlara göre işliyor ise ahenk içinde: bunun adı mükemmeliyet (diğer türlü durumlara ne dersen de, farketmez)
Çünkü hukukun ve adaletin hiçe sayıldığı, insanların yaşam kalitesinin, yaşama hakkının gasp edildiği, tarikat ve cemaatçilerin musallat ve bela olduğu, aşırı kutuplaşma ortamının hakim olduğu, gerilimi yüksek, iğrenç bir ülke haline dönüştük. Kimsenin kimseye sabrı kalmaz tabi, ortalık psikopat dolu, eskiden her mahallenin bir delisi olurdu şimdi her sokağın bir delisi var.
- Yaparsa AKP yapar!😏
Yurt dışına git. Biz böyleyiz hepimiz anormaliz işine gelmiyorsa tatile de gelmezsin. Şuna bak ya. Gırtlağa kadar borcun içinde geziniyoruz hepimiz göbek mi atalım sana.
Bu arada goturebilirsen beni de götür
hdjdjdjdj sakin
Şaka bir yana da insanlar gergin dediğinde kesinlikle haklısın. Bu da hem ahlak hemde ekonomik olarak artık işler çığrından çıktığı için böyle oldu. Bunlar iyi günlerimiz diye düşünüyorum
Mutsuz olsalar yine iyi.
Tahammülsüzlük var. Tartışmaya yer arıyorlar.
Herkes laf yetiştirme peşin de...
Özellikle resmi kurumlar da bu daha da çok arttı.
🥲🥲🥲
Kültür şoku yaşaman çok doğal. Toplumsal kaygılar, ekonomik belirsizlikler ve sürekli mücadele halinde olmak insanlarda savunma mekanizmalarını tetikler. Bu durum zamanla kronik strese, tahammülsüzlüğe ve yüzeysel ilişkilere dönüşür. Dışarıdan nefret gibi görünen şey aslında bir çoğunun içsel tükenmişliği ve kendini koruma çabası 🧠 Sen de yurt dışındaki o pozitif enerjiyi korumakta zorlanıyor musun, yoksa bu ortama yavaş yavaş uyum sağlamaya başladın mı? 👁️✨
Cevap
16Cevap
Öyle hocam Türkiye de genetik kodlama da hata var temel bozuk ben o yüzden burada ki insanların çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum
Ya soyle diyeyim
Kendime asla harika biriyim
Demiyorum ama turkiyede zorbalikta yasadim kotu seylerde hani arkadan konusma laf atma sahte arkadasliklar
Ama o kadar yabancı arkadasim oldu hicbirisi bana bunu yapmadi
Buraya geldim herkes bir mutsuz agresif garip davraniyor ben bir sey basarinca resmen mutsuz oluyorlar
🤷🏼♂️😃cok ilginc yani
Neyseki geri gidecegim yakinda
valla trafiğe çık bi kornaya adam öldürecek tiplerle dolu etrad
Farkettim , uzucu
Ve icten ice nefret ediyolar
Hani boyle cok sahte bir arkadasliklari var gibi arkalarindan konusuyolar dedikodu yapiyolar 1 dk sonra birbirlerine harika davraniyolar
Ekonomi bozuk mobing var maaşlar kirayı karşilsmıyo kadınladın evlilikte beklentileri tavanda erkekler stresten kel oluyo bazıları keko hırt zaten oluyo tek çare hükümetin değişmesi
Nedense insanları sevmiyorum. Hayvanları seviyorum daha çok.
Türkiyeye gelip sadece boş boş dolandıysan anlamazsın ama bi iki haber açtıysan ve asgari ücret fiyat iş durumu gibi şeylere baktıysan anlarsın
ben zaten turkiyede yasiyordum durumlari biliyorum ama gidip geldikten sonra her seyin daha kotulestigini farkettim yani resmen insanlar normal arkadaslikta bile kotu agresif ve kiskanc davraniyorlar
Her an sinirliler
Eskiden bu daha azdi
Demek istedigim boyu
Demek istedigim buydu*
Neden acaba bir düşünün ülkenin içine ettiler insanlar ekonomik sıkıntı çekiyor tum iş yerlerinin yüzde 80 i mobbing dolu
Turkiyede hic iste calismadim mobbing var biliyorumda cidden o kadar fazla yaygin mi? neredeyse her yerde yani?
Gecim sikintisi diyoruz biz buna
ulkem adina uzuldum gelince
Bakımsız bir hayvanat bahçesinde yaşıyor gibiyiz
turk halki gergo
Ya cok belli yani resmen icten ice nefret ediyorlar
evet cok fesat bi millettiz hep boyleydik..
Türk halkının genel yapısından kaynaklı
sıkınlılı herkes saklıyor
Ekonomi yok skiş yok ne olacak
Dogru haklisin
Hangi ülkedesin
italya
Nice
Tek cevap ekonomik
Cahil çok
Kultur șoku yasatiyo banada yurtd cikinca
Ekonomik sebepler.
Türkiye ahlaki açıdan çökmüş bir ülke