Ailem olsun arkadaşlarım olsun, herkesin yanında güvensiz ve rahatsız hissediyorum
Flört bile edemem bu yüzden çarpıntı ve rahatsızlık hissediyorum sadece
Flört bile edemem bu yüzden çarpıntı ve rahatsızlık hissediyorum sadece
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Anksiyete mi acaba? Çarpıntı falan onu anımsattı. Bence araştırmadıysan araştır veya biri psikoloğa git.
Kendimden anladığım kadarı ile hsp li olabilirim hassasiyetim her yönde var
Geçmiş olsun umarım en kısa sürede atlatırsın
Ne yaşadın da bu noktaya geldin?
Hep böyleydi
Bişe sebep oldu bu travmaya ama..
Çocukluğumdan beri var bilmiyorum aşırı stres hissederim ve ağlarım genelde Biri çok yaklaşırsa
Ailenle aran nasıl?
İyiler ama mutlu hissetmiyorum yanlarında gitmeleri için bekliyorum sadece kardeşimle aram yok babamla iyiyim annem orta
Peki küçük ya da büyük olduğun zaman, fark etmez, yaşadığın kötü bi olay var mı? Zorbalık, dışlanma, taciz vs vs gibi..
Var çok fazla
Ve sen bunları pek konuşmadın biriyle dimi? Çoğunlukla içine attın..
Psikologların işe yaradığını düşünmüyorum çok gittim ayrıca anlatırken de kötü hissediyorum güvensiz hissediyorum ztn
Bak kuzum, bu travma konusu ciddiye alınması gereken bir konu. Travmayı yaşamak ayrı yıpratıcı, çözmek ayrı. Ama sürekli şu an ki gibi olmaktansa bir kez yüzleş, kabullen ve geride bırak. Şöyle ki travma yaşadığımızda kendi içimizde konuyu düşünürken aslında en çok kendimizi suçluyorum, buna meyilliz. Ama biri objektif bakıp, sana ait olmayan şeyleri söylediğinde bizim de bakış açımız değişiyor. Terapiye gitmen çok güzel. Ama terapisti iyi seçmek, söylediklerini yapmak ve devamlılığı sağlamak çok önemli.
Bazı hisler elimde değil ki
Biliyorum kuzum. Ama insanız, bazen yanlış yerden bakıp yanlış hissedebiliyoruz işte. Bu yüzden genel olarak birine anlatma, fikir alma eğilimdeyiz hep.
teşekkür
Rica ederim 😊 Paylaşmak ister misin peki? 😊
Henüz değil.. bugün iyi değilim
Şunun sözünü veririm. Bütün sınırları sen belirlersin. Neyi ne kadar anlatacağını sen belirlersin. İstemediğin hiçbişe olmaz, neyi nasıl istersen öyle olur. Hatta en başta hiç bunları konuşmayız. Önce bir süre alışmanı, rahat hissetmeni bekleriz.
Doğru
Ben halden, psikolojiden anlamayan biri değilim. Hatta yukarıda yazdığım 3 travmayı da yaşadım ben, taciz dahil. Seni çok iyi anlayabiliyorum o yüzden. Özellikle de güvensizliğini..
Sağ ol tekrardan hepimize huzur diliyorum
Peki, nasıl istersen. İyi geceler 😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hissettiğin bu yoğun huzursuzluk ve çarpıntılar, zihninin seni olası hayal kırıklıklarından korumak için geliştirdiği bir savunma mekanizması olabilir. İnsanlara karşı güvenini kaybettiğinde en yakınların bile seni tetikleyebilir. Şefkatle kendi sınırlarını dinlemeli ve bu kaygının kökenini anlamak için uzman bir psikologdan destek almayı düşünmelisin. Peki, bu güvensizlik hissi hayatında ilk kez ne zaman bu kadar baskın hale geldi? 🧠✨