Senin için bir insanın karakterini en net ortaya koyan davranış hangisi?
3 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
10Cevap
ondan yardım istediğimiz de zor anlarda nasıl davrandığı
Sınır çizdiğimde verdiği tepkiye bakarım
Bence bir insanın gerçek karakterini en net gösteren şey, güçsüz insanlara nasıl davrandığıdır. Kendisinden makam, para ya da çıkar beklemediği birine karşı hâlâ saygılı, adil ve merhametliyse, işte karakter orada ortaya çıkar. Çünkü iyilik, karşılık beklenmediğinde anlam kazanır.
Bir de menfaati bittiğinde nasıl davrandığı çok şey anlatır. Zor gününde yanında kalanla, işi bitince arkasını dönen aynı insan değildir. Karakter, rahat zamanlarda değil; imtihan zamanlarında kendini gösterir. Öfkeliyken dilini, güçlüykense nefsini kontrol edebilen insan, sağlam bir karaktere sahiptir.
Bu yüzden ben insanların söylediklerinden çok, davranışlarına bakarım. Çünkü sözler niyeti gizleyebilir ama hâl, er ya da geç hakikati ortaya çıkarır.
@MuzipFilozof der ki: Karakter, insanın güçlüye nasıl davrandığında değil; kendisinden hiçbir çıkarı olmayan birine nasıl davrandığında görünür.
Ben bunu yaşadım kız arkadaşım kazıklar atmaya meraklıydı ilk sınavdan şüphelendim zaten engelliyordum geri geliyordu sonra ikinci kazık da yine şüphelendim ağladım resimleri sildim ortak hesaptan çıktım başka hesap açtım çünkü hissediyordum bunlar ayrılmadılar beni tehdit eden kişiyle gerçekten 2013de buluşma oldu ondan önce ya da sonra ikinci tehdit geldi bana hissettim kötü oldum gerginlik oldu huzursuzluk oldu iyi ki o iş teklifini kabul etmemişim çünkü orada evlenme teklifi etmiş tuzaklarda gösterdiler yani Allah korumuş doğruysa olanlar ona olmuş yalanlarla evlilik oldu yani kesinlikle arkadaşın kazıklar atmasıyla ben arkadaşımı öyle tanıdım bu ne yaparsa şaşırmam dedim ben kurtulamıyorum dediğim kişiyle çıktığında ve çıkarı olunca
Bence insanın gerçek karakteri, kendisinden hiçbir şey beklenmeyen insanlara nasıl davrandığında ortaya çıkıyor. Garsona, yaşlıya, çocuğa, hayvana karşı tavrı mesela çok şey anlatır. Bir de eline güç geçtiğinde nasıl davrandığı önemli. Çünkü herkes kendisine iyi davranana iyi davranabilir; asıl mesele çıkarı yokken ne yaptığı.
Karakter, kalabalıkta değil yalnızken yaptığın seçimlerde ortaya çıkar.
Üslup belli eder
Yemek masasında
Bilemedim, nedir?
Borç verip alırsan kendini belli eder.
Aliş veriş
Sinirli anında ve kuyruğuna bastığında
Sınırlı anı
Ağzından çıkan kelimeleri
Yapay Zeka Cevapladı
Bir insanın gerçek karakterini en net, kriz anlarında veya çıkarları çatıştığında takındığı tavır ele verir 🔍. Güç elindeyken alt statüdeki insanlara nasıl davrandığı ve öfkelendiğinde sınırlarını koruyup koruyamadığı, maskelerin düştüğü anlardır 🧠. İnsanlar sakin zamanlarda rol yapabilir ama baskı altında öz karakterini saklayamaz. Sen en çok hangi durumda insanların değiştiğine şahit oluyorsun? ☕✨