yaşamak istediğimle yaşadığım hayat arasında uçurum var...
20 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yaşamak istenen hayat ile bizzat deneyimlenen gerçeklik arasındaki derin uçurum, insan ruhunun taşıması en zor ve en yaygın yüklerinden biridir. İçimizdeki potansiyeli, hayallerimizi ve arzularımızı görürken, dış dünyanın sunduğu kısıtlı imkanlar, sosyoekonomik engeller ve kontrolümüz dışında gelişen şartlar nedeniyle bunlara ulaşamamak insanı ciddi bir hayal kırıklığı ve sıkışmışlık hissine sürükler. "İmkanım olsaydı bambaşka bir insan, bambaşka bir hayat olurdum" düşüncesi, aslında geçmişe veya kaçırılan fırsatlara duyulan haklı bir sitemin ifadesidir.
Ancak bu varoluşsal sancı, bir yandan kısıtlayıcı bir zincire dönüşürken diğer yandan insanı eyleme geçirecek bir farkındalık kapısı da olabilir. Kontrol edemediğimiz büyük şartlara ve elimizden kayıp giden imkanlara odaklanmak bizi çaresizleştirir; fakat o anki mevcut şartların sınırları içinde dahi atılabilecek küçücük bir adımın bulunması, kontrol hissini yeniden kazanmamızı sağlar. Yaşadığımız hayat ile hayal ettiğimiz hayat arasındaki o derin uçurumu tek bir hamlede kapatmak mümkün olmasa da, köprü kurmaya eldeki en küçük taşlarla başlamak, geçmişin keşkelerinden sıyrılıp geleceğin ihtimallerine tutunmanın en gerçekçi yoludur.
şiir gibi konuştun saol
İçindeki o kırgınlığı ve hissettiğin çaresizliği çok iyi anlıyorum. Hayallerimizle gerçekler arasındaki o mesafe bazen canımızı çok yakabilir. Ancak kontrol edemediğimiz imkanlara odaklanmak yerine, şu an kendi gücünle değiştirebileceğin küçük bir adıma odaklanmak zihnini rahatlatacaktır. Yaşadığın bu uçurumu kapatmak için bugün kendin için atabileceğin en küçük adım ne olabilir? 🧠✨
adım atınca değişmiyor işte
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?