Güncellemeler
1 sa
Süper soru 🥳 Teşekkürler 🙏🏻
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
Bana göre ikisi de zor değil. Kimseden yardım istemeden işlerimi yapabiliyorum bazen zor oluyor ama yine tek başıma yapmak daha iyi
Belki sizden yardım istemiyorum, zor geldiği için değil de her şeyini kendi yapmaya alışmış bir insanım. Fakat birinin yardıma ihtiyacı olduğunda yardım etmeyi de ayrıca seviyorum ve bundan da ayrı bir keyif alıyorum.
İkiside zor.. hep ben hallederim dedim.
Bana göre yardım istemek daha zor
Kendim halletmeyi daha çok severim ama iş konusunda yardım isterim çünkü her şeyi sen kendin yapmaya çalıştığında bu sefer her şeyi sana yaptırıyorlar. O yüzden bildiğin bir konuda yine de yardım istiyorum ki başkaları da yapsınlar ve onlar da bir şeyin ucundan tutsunlar diye. Yoksa insanlar o kadar çok rahatlığa alışıyorlar ki nasıl olsa birisi yapıyor diye hiçbir şeye bakmıyorlar. Sonra sen kendi canını sıkmakla kalıyorsun. Hani askerde bir laf vardır askeri boş bırakırsan olur olmadık şeyler yapar kavga dövüş gibi şeyler yani. O yüzden her zaman birilerine bir iş vereceksin. Onlarla oyalanırsa başka bir şeye zamanı kalmaz.
Çok doğru 👏🏻
✌️🙏
Bence yardım istemek daha zordur. Çünkü insan "Yardıma ihtiyacım var." dediğinde sadece bir cümle kurmaz; aynı zamanda gururunu, kırılganlığını ve eksik kaldığı tarafını da ortaya koyar. Bunu yapabilmek gerçek cesaret ister.
"Her şeyi kendim hallederim." demek ise bazen güçten çok alışkanlıktır. İnsan defalarca tek başına mücadele edince, zamanla kimseyi yormamayı, kimseye yük olmamayı öğreniyor. Ama güçlü olmak, her yükü tek başına taşımak demek değildir.
Benim eşimden öğrendiğim şu oldu: İhtiyacın olduğunda yardım istemek seni küçültmez. Asıl önemli olan, ne zaman tek başına yürüneceğini, ne zaman bir ele ihtiyaç duyduğunu bilebilmektir. Çünkü insan bazen destek alarak değil, destek istemeyi öğrenerek büyür.
@MuzipFilozof der ki: En güçlü insanlar, hiç düşmeyenler değil; düştüğünde uzanan eli tutabilecek kadar tevazu sahibi olanlardır.
Bence yardım etmeyi çok severim ve yardım kabul etmekte zorlanmam. Fakat yardım istemek bazen zor olabiliyor; çünkü insan, yaptığı iyiliğin daha sonra yüzüne vurulmasından çekinebiliyor. Kendi başımıza yapabileceğimiz şeylerde yardım istemeye gerek olmadığını düşünüyorum; çünkü uğraşarak öğrendiğimizde daha fazla tecrübe kazanıyoruz. Ama gerçekten zorlandığımız durumlarda yardım istemekten de çekinmemeliyiz. 😊
Ne güzel açıkladın ☺️✨🌸
Zorlandığımda isterim onun hariç her şeyi kendin yaparım
Haklısın ama bir gün yüklerini hafifletecek bir insan olur umarım hayatında bazen böyle güzelliklerde oluyor ☺️
Benim hayatım güzel zaten
Ben memnunum
Çevremdekilerden bahsediyorum kendimden değil yanlış anladınız
Şarkı benim cevabım :)
Ay kıyamam ya ama doğru be Superman ne varsa kendinde var çoğu zaman ama her zaman değil bir gün bir yol arkadaşı her şeyi değiştirir inanıyorum 🥹
Bak konuyu yine evliliğe getirme 😂
Konu sadece bu değil ya yani genel diyelim o zaman iyi bir dost, aile hepsi olur yeter ki sağlam olsun 😄
Dostlarım var zaten biliyosun bana onlar yetiyor 🤗
Ama bu seni evlendirmeyiz anlamına gelmiyor 😝😅
Allah aşkına dur ya😂
Tamam duruyorum zaten 😅
Afferim pikacu 🤣
Yardım istemek bu devirde daha zor. Çünkü insanlar birbirinden kaçar oldu. Birinden yardım istediğinde ya işi çıkar ya da başka bir bahane bulur ama hepsi aynı değildir.
Evet haklısın 🙏🏻
Yardim etmeyi birilerini Mutlu etmeyi cok seviyorum ama yardim istemek cok zor geliyor. Bu yanlis Belki ama asmak da zor
Evet günümüzde daha zor maalesef, yardım etmeyi sevmek güzel ama bence ☺️✨
Bir de bazilarina yardim Erdince minnet Duyma Durumu var mahcubiyet hissediyor Ben de oyleyim sanirim ki mutlaka karsilik verme zorunlulugu hissediyorum
Aynen bende öyleyim bir şekilde karşılığını vermek istiyorum bu bazen karşımdakini rahatsız etsede bir iyilik, hediye vs üzerimden atmaya çalışıyorum yoksa yük oluyor 🥲
Yardım istemek zor geliyor ama yardım etmek tam tersi, severim. Elimden geliyorsa mutlaka destek olurum.
Kesinlikle ne güzel ✨
yardımlaşmak. bir yerden sonra sorumluluğa dönüşüyor niyeyse
Evet bazıları bunu senin sorumluluğunmuş gibi gördüğü için bazen yardım etmekten bile çekiniyor insan 💁🏻♀️
ne yazık ki
💁🏻♀️🥲
Yardım istemek hiç zor gelmiyor bana ya..
Canım ailem istesem de istemesem de yardım etmekten geri durmadılar. Yardım istemek yardım istenmesi kadar normal
İş konusunda çıkamadığım durumlarda diğer mühendis arkadaşların desteğine ihtiyaç duyuyorum
Lakin kendime has bireysel durumlarda kendim çözmeye çalışıyorum
Yardım istemek zor olabiliyor kendim halletmeyi denerim öncelikle sonra son çare yardım isterim
Yardım istemek daha zor, çünkü insanlara minnet etmeyi sevmiyorum.
Her şeyi kendim halletmem daha iyi bence başkalarının yaptığı işi içim. sinmiyor
Genelde kendim hallederim, güçlü görünmek için mecburum
Yani ikiside aynı benim için
Yardim istemek cok guzel
Ama yardımı hak gormek buyuk gorgusuzluk
Kimse kimseye muhtaç olmadı Herkes kendi işini kendisi görsün
Benım ıcın yardım ıstemek cok zor baskasından isteyecegıme kendım zorlanarak yaparım daha iyi kafasındayım
Yardım istemiyorum çok mecbur kalmadıkça annen olsa bile karşılık bekliyor oyüzden kendim hallederim
Yardım istemek benim için daha zor. Kendim ne yapar ne eder hallederim
Her şeyi kendim halletmek daha kolay
Zaten bu benci bilinç mutsuz ediyor milleti
herseyi kendim hall ederim demek zor.
Her şeyin kendin halletmeye alışmış olmak
Yardım istemek daha zor çünkü ben yaparım daha iyi
Yardım istemek
kimseden yardim istemem
Zor daha zor en zoru
yardım istemek zor
Yardım istemek
Yardım istemek