Ben çok iyiyim, çok mutluyum diyen ya dışarıya böyle görünmek istiyorsun ya da hayatın zaten olağan ama henüz senin karşına çıkmamış yönlerini görmemişsindir. Ayak yapma, cevap yaz bahjbfha
Kafayı yemiş insanlarla dolu şu çöpten dünya da ilerlemeni sağlayan o şey nedir?
Hayatın henüz daha önüme çıkarmamış problemlerini niye düşüneyim? Sen öyle mi yapıyorsun? Demek ki o kadar olumsuza alışmışsın ki kendi kendine olumsuzluklar yaratıyorsun. Hayat böyle bişey değil. Hayat toprak, sende yeşermesini bileceksin. Yeşermiyorsan da, o da olabilir. Hayat yani
Plan program yaparım hocam. Eğer geleceğinle alakalı hiç plan program yapmamış, ikriz anlarıında alacağın aksiyona hazır değilsen, aileden ordan burdan şanslı bir çocuk olarak yaşamış rastgele hayatındaki şeyler 3. kişiler tarafından yoluna sokulmuştur. Hayatta hiç derdi tasası olmayan insan ya kendini kandırıyordur ya da gözünü olağana kaparmıstır. Bu olumsuz baktığımız anlamına gelmiyor. Gerçeği ortaya dokmek soylemektir.
Zamanında kira verecek durumum da olmadığı için şantiyede iş bulup şantiyede kalmıştım. Neyse, şu an durumum iyi. Ha düşsem aynı şeyleri yapar mıyım? Evet. Düşmemek için çalışmaya devam..
Karşındaki insanın içinde bulunduğu o öfkeli, cynic (her şeyi karanlık gören) ve savunmacı ruh halini çok net okumuşsun...
Sana "Her şey harika, polyannacılık oynayalım" diyecek değilim; çünkü tespitinde haklı olduğun bir pay var...
Evet, bu dünya pürüzsüz bir cennet değil ve evet, insanların büyük bir kısmı dışarıya sahte bir "çok mutluyum" imajı pazarlıyor...
Ama gel, senin kurduğun bu denklemdeki tehlikeli mantık hatasına ve seni kilitleyen o nedensellik bağına "düşünerek" bakalım...
"Herkes kafayı yemiş, dünya çöp, mutlu görünen herkes yalancı..."
Bu cümleleri kurmak son derece konforludur. Neden biliyor musun? Çünkü dünyayı ve içindekileri tamamen "çöp" olarak etiketlediğin an, kendi hayatın için çabalamak, riske girmek ve ilerlemek sorumluluğundan tamamen muaf olursun...
"Nasıl olsa her şey çöp, o zaman çabalamama da gerek yok" dersin. Bu bir kaçıştır...
Dünya toz pembe olduğu için değil, akıl ve irade sahibi bir biyolojik organizma olduğum için ilerliyorum. Etrafın "kafayı yemiş insanlarla" dolu olması bir engel değil, sistemin veri setidir. Hayatın henüz karşımıza çıkmamış karanlık yönleri elbet çıkacak; sistemin kuralı bu. Ancak hayatın karanlık yüzüyle karşılaştığında iki tip insan ortaya çıkar...
İlerlemek istiyorsan, dışarıdaki çöplüğe sövmeyi bırakıp kendi bahçeni temizlemeye başlayacaksın. Çünkü nedensellik ilkesi nettir... Girdiyi değiştirmeden, çıktıyı değiştiremezsin.
Hayatın harika olduğundan falan değil, tamamen inat. Sırf bu kaosa ve saçma insanlara rağmen ayakta kalabilmiş olmak bile bazen motivasyon oluyor. Bir de arada keyif aldığım ufak tefek şeyler var, gerisini görmezden geliyorum.
Ben misafirim, ev sahibinin ve onun pçlerinin yaptıklarını içselleştirip mutsuz olmak yerine benim için hazırladığı akşam yemeğini yiyip masadan kalkıp evime gitmeye odaklıyım. Böyle düşünebilirsen bi çok şeyi çözümlersin.
Valla sen ilerlemesen de toprak parçası altından kayıp gidiyor.. zaman yerinde durmuyor.. bende isterdim bir kara deliğin olay ufkundan bakabileyim hayata lakin işte uzay zaman da yaşarken duramiyor insan.
Geb o olarak insan ve hayat kötü lakin ilerleyecek bir şey bulur insan.. biri inancina sarilir biri işine.. biri alkole Nigar kendini.. biri resim çizer mesela herkesin bir tuttanacak dalı ya da amacı oluyor :))
Eheheh caan ölmek için fazla güzelim 😆 arada bi dünyadan şikayetçi olsam da dünyayı kendimden mahrum edemem 🤪 sen ve ben gibi enerjisi yüksek ama gerçekçi indanlara ihtiyacı var bu dünyanın 😉
Yok yok alla sen kim stalklıycak beni de kimle ne konustum bunu öğrencek. Gerçi çok dğeil daha bu cümleyi yazarken bile düşündüm de, ben yanii hehe yeryüzündeki en muhteşem kişi, illa vardır hayranlarım:Haklı olabilirsin bu konuda shshs Öyle de mutevaziyim.
Aslında çok iyi bir ikili olabilirdik, hansel ile gratel gibi , Lorel ile Hardy gibi, Tom ve Jerry gibi ne bileyim Eddy ile büdü gibi, ferhatın şirini deldiği gibi ne biliyim. Hayat işte. Herkese farklı sunar garip oyunlarınıııı gasız hayattt herkese başka sunar...