Ben çok iyiyim, çok mutluyum diyen ya dışarıya böyle görünmek istiyorsun ya da hayatın zaten olağan ama henüz senin karşına çıkmamış yönlerini görmemişsindir. Ayak yapma, cevap yaz bahjbfha
Kafayı yemiş insanlarla dolu şu çöpten dünya da ilerlemeni sağlayan o şey nedir?
Karşındaki insanın içinde bulunduğu o öfkeli, cynic (her şeyi karanlık gören) ve savunmacı ruh halini çok net okumuşsun...
Sana "Her şey harika, polyannacılık oynayalım" diyecek değilim; çünkü tespitinde haklı olduğun bir pay var...
Evet, bu dünya pürüzsüz bir cennet değil ve evet, insanların büyük bir kısmı dışarıya sahte bir "çok mutluyum" imajı pazarlıyor...
Ama gel, senin kurduğun bu denklemdeki tehlikeli mantık hatasına ve seni kilitleyen o nedensellik bağına "düşünerek" bakalım...
"Herkes kafayı yemiş, dünya çöp, mutlu görünen herkes yalancı..."
Bu cümleleri kurmak son derece konforludur. Neden biliyor musun? Çünkü dünyayı ve içindekileri tamamen "çöp" olarak etiketlediğin an, kendi hayatın için çabalamak, riske girmek ve ilerlemek sorumluluğundan tamamen muaf olursun...
"Nasıl olsa her şey çöp, o zaman çabalamama da gerek yok" dersin. Bu bir kaçıştır...
Dünya toz pembe olduğu için değil, akıl ve irade sahibi bir biyolojik organizma olduğum için ilerliyorum. Etrafın "kafayı yemiş insanlarla" dolu olması bir engel değil, sistemin veri setidir. Hayatın henüz karşımıza çıkmamış karanlık yönleri elbet çıkacak; sistemin kuralı bu. Ancak hayatın karanlık yüzüyle karşılaştığında iki tip insan ortaya çıkar...
İlerlemek istiyorsan, dışarıdaki çöplüğe sövmeyi bırakıp kendi bahçeni temizlemeye başlayacaksın. Çünkü nedensellik ilkesi nettir... Girdiyi değiştirmeden, çıktıyı değiştiremezsin.
Valla sen ilerlemesen de toprak parçası altından kayıp gidiyor.. zaman yerinde durmuyor.. bende isterdim bir kara deliğin olay ufkundan bakabileyim hayata lakin işte uzay zaman da yaşarken duramiyor insan.
Geb o olarak insan ve hayat kötü lakin ilerleyecek bir şey bulur insan.. biri inancina sarilir biri işine.. biri alkole Nigar kendini.. biri resim çizer mesela herkesin bir tuttanacak dalı ya da amacı oluyor :))
Hayatın henüz daha önüme çıkarmamış problemlerini niye düşüneyim? Sen öyle mi yapıyorsun? Demek ki o kadar olumsuza alışmışsın ki kendi kendine olumsuzluklar yaratıyorsun. Hayat böyle bişey değil. Hayat toprak, sende yeşermesini bileceksin. Yeşermiyorsan da, o da olabilir. Hayat yani
Plan program yaparım hocam. Eğer geleceğinle alakalı hiç plan program yapmamış, ikriz anlarıında alacağın aksiyona hazır değilsen, aileden ordan burdan şanslı bir çocuk olarak yaşamış rastgele hayatındaki şeyler 3. kişiler tarafından yoluna sokulmuştur. Hayatta hiç derdi tasası olmayan insan ya kendini kandırıyordur ya da gözünü olağana kaparmıstır. Bu olumsuz baktığımız anlamına gelmiyor. Gerçeği ortaya dokmek soylemektir.
Zamanında kira verecek durumum da olmadığı için şantiyede iş bulup şantiyede kalmıştım. Neyse, şu an durumum iyi. Ha düşsem aynı şeyleri yapar mıyım? Evet. Düşmemek için çalışmaya devam..
Hayatın harika olduğundan falan değil, tamamen inat. Sırf bu kaosa ve saçma insanlara rağmen ayakta kalabilmiş olmak bile bazen motivasyon oluyor. Bir de arada keyif aldığım ufak tefek şeyler var, gerisini görmezden geliyorum.
Ben misafirim, ev sahibinin ve onun pçlerinin yaptıklarını içselleştirip mutsuz olmak yerine benim için hazırladığı akşam yemeğini yiyip masadan kalkıp evime gitmeye odaklıyım. Böyle düşünebilirsen bi çok şeyi çözümlersin.
Eheheh caan ölmek için fazla güzelim 😆 arada bi dünyadan şikayetçi olsam da dünyayı kendimden mahrum edemem 🤪 sen ve ben gibi enerjisi yüksek ama gerçekçi indanlara ihtiyacı var bu dünyanın 😉
Yok yok alla sen kim stalklıycak beni de kimle ne konustum bunu öğrencek. Gerçi çok dğeil daha bu cümleyi yazarken bile düşündüm de, ben yanii hehe yeryüzündeki en muhteşem kişi, illa vardır hayranlarım:Haklı olabilirsin bu konuda shshs Öyle de mutevaziyim.
Aslında çok iyi bir ikili olabilirdik, hansel ile gratel gibi , Lorel ile Hardy gibi, Tom ve Jerry gibi ne bileyim Eddy ile büdü gibi, ferhatın şirini deldiği gibi ne biliyim. Hayat işte. Herkese farklı sunar garip oyunlarınıııı gasız hayattt herkese başka sunar...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Çok şey var hayat durup bizi beklemiyor sonuçta hadi deyip her gün tekrar başlıyoruz şükürler olsun:)
Sukur iyidir omen
"dunyada" bitisik yazilir caheeel 😏
Cok dogru gozumden kacmis snxjx
Olmasin bi daaaaaa
Tikkat eyliycem hocamm xjxnx
Aferin
Otur sifir
Karşındaki insanın içinde bulunduğu o öfkeli, cynic (her şeyi karanlık gören) ve savunmacı ruh halini çok net okumuşsun...
Sana "Her şey harika, polyannacılık oynayalım" diyecek değilim; çünkü tespitinde haklı olduğun bir pay var...
Evet, bu dünya pürüzsüz bir cennet değil ve evet, insanların büyük bir kısmı dışarıya sahte bir "çok mutluyum" imajı pazarlıyor...
Ama gel, senin kurduğun bu denklemdeki tehlikeli mantık hatasına ve seni kilitleyen o nedensellik bağına "düşünerek" bakalım...
"Herkes kafayı yemiş, dünya çöp, mutlu görünen herkes yalancı..."
Bu cümleleri kurmak son derece konforludur. Neden biliyor musun? Çünkü dünyayı ve içindekileri tamamen "çöp" olarak etiketlediğin an, kendi hayatın için çabalamak, riske girmek ve ilerlemek sorumluluğundan tamamen muaf olursun...
"Nasıl olsa her şey çöp, o zaman çabalamama da gerek yok" dersin.
Bu bir kaçıştır...
Dünya toz pembe olduğu için değil, akıl ve irade sahibi bir biyolojik organizma olduğum için ilerliyorum. Etrafın "kafayı yemiş insanlarla" dolu olması bir engel değil, sistemin veri setidir. Hayatın henüz karşımıza çıkmamış karanlık yönleri elbet çıkacak; sistemin kuralı bu. Ancak hayatın karanlık yüzüyle karşılaştığında iki tip insan ortaya çıkar...
İlerlemek istiyorsan, dışarıdaki çöplüğe sövmeyi bırakıp kendi bahçeni temizlemeye başlayacaksın. Çünkü nedensellik ilkesi nettir... Girdiyi değiştirmeden, çıktıyı değiştiremezsin.
Son cğmleye ozellikle kalp hocam. Elbette doğru tespoitler haklı yorum elinize sağlık.
Valla sen ilerlemesen de toprak parçası altından kayıp gidiyor.. zaman yerinde durmuyor.. bende isterdim bir kara deliğin olay ufkundan bakabileyim hayata lakin işte uzay zaman da yaşarken duramiyor insan.
Geb o olarak insan ve hayat kötü lakin ilerleyecek bir şey bulur insan.. biri inancina sarilir biri işine.. biri alkole Nigar kendini.. biri resim çizer mesela herkesin bir tuttanacak dalı ya da amacı oluyor :))
Alkol dedin de müşteriden çikolata istemiştim votka viski göndermiş hashfhbas
Hayatın henüz daha önüme çıkarmamış problemlerini niye düşüneyim? Sen öyle mi yapıyorsun? Demek ki o kadar olumsuza alışmışsın ki kendi kendine olumsuzluklar yaratıyorsun. Hayat böyle bişey değil. Hayat toprak, sende yeşermesini bileceksin. Yeşermiyorsan da, o da olabilir. Hayat yani
Plan program yaparım hocam. Eğer geleceğinle alakalı hiç plan program yapmamış, ikriz anlarıında alacağın aksiyona hazır değilsen, aileden ordan burdan şanslı bir çocuk olarak yaşamış rastgele hayatındaki şeyler 3. kişiler tarafından yoluna sokulmuştur. Hayatta hiç derdi tasası olmayan insan ya kendini kandırıyordur ya da gözünü olağana kaparmıstır. Bu olumsuz baktığımız anlamına gelmiyor. Gerçeği ortaya dokmek soylemektir.
Yok kanka 19 yaşından beridir dışarılardayım. Hiç bi güvencem de yok. Sefillik o kadar çektim ki zamanında. Şerbetlendim. Rahatım ondan 🤣
Hhafhafbh zor be Alalh kolaylıklar versin. Bak senin sebebin de buymuş demek ki yalnız olmanın dayanılmaz hafifliği. D
Zamanında kira verecek durumum da olmadığı için şantiyede iş bulup şantiyede kalmıştım. Neyse, şu an durumum iyi. Ha düşsem aynı şeyleri yapar mıyım? Evet. Düşmemek için çalışmaya devam..
Hayatın harika olduğundan falan değil, tamamen inat. Sırf bu kaosa ve saçma insanlara rağmen ayakta kalabilmiş olmak bile bazen motivasyon oluyor. Bir de arada keyif aldığım ufak tefek şeyler var, gerisini görmezden geliyorum.
Güzel güzell
Ben misafirim, ev sahibinin ve onun pçlerinin yaptıklarını içselleştirip mutsuz olmak yerine benim için hazırladığı akşam yemeğini yiyip masadan kalkıp evime gitmeye odaklıyım. Böyle düşünebilirsen bi çok şeyi çözümlersin.
Hahbfbahs pçler kısmına bayıldım.
Ölmeye cesaretim yok' desem fazla melankolik kaçacak... 'Huzursuzluktan kaçınma güdüsü' diyeyim; hem şık durur hem de lokum olur, lokum! 😋
Ya yeni terimler uretmeseneee yok oyoe seyler
Artık var, çabuk kabulleniyorsun
İntaharli seyler yok yeni terimler var sjsj
🫡
Çünkü yaşamak her şeye rağmen güzel. Hakkını vermek istiyorum. O da bana hakkımı verir böylece 😀
Veriyormu peki?
Seve seve verecek 😂
Irısbu hayat :D Onune gelene veriyor zaten. D
Öyle deme bak sana vermez 🤣
PArayı görsün herkese verir o. D
Herkese aynı tadı vermez mesela parası olsa da 😂
Bilmiyom boyle işler için hiç para vermedim :D
Sapıtma psigo konumuz düz yaşamak 😂
Eveettt hayattan bahsediyorum yaaa
Niye ilerliyim ya. Böyle herkes yanımdan geçiyor. Bir sürü hayat görünüyorum. Ölcez zaten 😂
Bütün bu uğraş ne zaman geleceği belli olmayan ani bir ölüm için mi? Demiş ünlü filozof. Boşa dememiş.
Aile, umut, kabullenme, çaresizlik, mücadele 😂 Ne yapak? Ölek mi?
Ölmee Alalh korusun.
Eheheh caan ölmek için fazla güzelim 😆 arada bi dünyadan şikayetçi olsam da dünyayı kendimden mahrum edemem 🤪 sen ve ben gibi enerjisi yüksek ama gerçekçi indanlara ihtiyacı var bu dünyanın 😉
Aslında güzelkene ölmekte var asjkfbasjk ama dur daha genciz :D Hem biz niye ölüyoz dünya ölsün. D
Bizde Mars’a mı gideceğiz dünya ölünce? 🤔🤭🤫
Yok aya gidecez. Yanımda savaşçısı var nasıl olsa totom sağlamda olmazmıydı heheh
Ahahahahah (çiçek, kalps)
İlerlediğimi sanmıyorum nasıl yaşıyorum ben bile bilmiyorum
Aman diyip ipleri bulup en azından tkaipçisi olmakta fayda var diyorum.
Hiçbir şeyden umudum yok benim
Hiç bir şeyden değil kendinden umudun olsun can
O da yok
Niye peki bu kadar karamsarlık?
Allah ömür vermiş mecburen yaşıyoruz. Yoksa her şey çekilmez bir hal aldı
Allah sonumuz hayretsin inşallah.
İnşallah kardeşim.
O kadar nasıl mutlu olur bi insan çözemedim
Gözlerimi ve kulaklarımı kapatınca dünya aslında güzel hsafjsa
Gözü kapatsan kulağı nasıl kapatcam sıkıntı hfhg
Sana çok özel bir sır veriyim mi? Bunları yaparken nefesimi bile tutabiliyorum bazen ama shhh başkaları duymasın :D
Kimse duymadı şu an eminim (eşek kulaklı Midas bile duydu) büyü bozulduğu hocam fgfg
Yok yok alla sen kim stalklıycak beni de kimle ne konustum bunu öğrencek. Gerçi çok dğeil daha bu cümleyi yazarken bile düşündüm de, ben yanii hehe yeryüzündeki en muhteşem kişi, illa vardır hayranlarım:Haklı olabilirsin bu konuda shshs Öyle de mutevaziyim.
Senden mütevazisini hiç görmedim sjssjjsj ama haklısın tüm dediklerine onaylıyorum jfkdkd
Aslında çok iyi bir ikili olabilirdik, hansel ile gratel gibi , Lorel ile Hardy gibi, Tom ve Jerry gibi ne bileyim Eddy ile büdü gibi, ferhatın şirini deldiği gibi ne biliyim. Hayat işte. Herkese farklı sunar garip oyunlarınıııı gasız hayattt herkese başka sunar...
Dinlemeez gözünün yaşını fkdkdkd bir uere kadar iyi gitti de Meral Akşenere bağladın bir yerde sanki ckdkddk
hafashha candan erçetini andım yiaa :D
Subliminali anladım zâten onda sorun yok hfgff
Hhahfahh (çiçek)
Sen olma düşüncesi bir gün bu adam olacam
İşte bu düşünce insanı hayata bağlar biliyormusun :D
Beni bağladı geçen ölmeyi düşündüm sonra lan ne yapıyorsun senin @pyschoparadise olman lazım düşüncesi aklıma geldi
Hhafhah (çiçek)
Dkkdkd (kalp)
Çok haklısın doktor 😄
Hıı hep haklıyım ki nsajhkf
Kediler sayesinde ilerlerim
https://www.youtube.com/shorts/sFng9lZuKQk
Bana bunu alsanaaa
benimde kafayi yemis olmam
Yozlaşmamak
En güze şeydir hocam insanın kendi kişiğine sadık kalabilmesi.
Kesinlikle 🤞
Her şeye rağmen ümitliyim geleceğe dair
Olumlu düşün olumlu olsun elbette...
Hayallerim tabiki
Nedir hayalimiz :D
Güzel bir dünya en azından kendim için 😃
Mecburiyet
Beli deliler
Merak
Bende ayak uyduruyorum