İlk izlenimi bazen çok küçük bir detay değiştiriyor. Konuşurken gerçekten dinlemesi, çalışanlara karşı tavrı ya da ortamda kimseyi ezmeden rahat davranması insanın fikrini hızlıca etkileyebiliyor. Sizin için birinin karakteri hakkında en çabuk fikir veren küçük davranış hangisi?
İlk tanışmada birine hemen ısınmanızı sağlayan küçük davranış nedir?
İlk tanışmada birinin sıcak kanlı olması beni hemen etkiler. Samimi bir şekilde gülümsemesi, karşısındaki insana rahat hissettirmesi ve doğal davranması benim için önemli. Fazla resmi ya da mesafeli olmak yerine, içten ve güler yüzlü olması insana hemen bir yakınlık hissettiriyor. Böyle insanlarla sohbet etmek de daha kolay oluyor.
Benim için bir insanın karakteri hakkında en çabuk fikir veren şey, hem kendine hem de çevresine duyduğu saygının detaylarda saklı olmasıdır. Kıyafet uyumu, güzel koku ve temiz dişler kişinin öz bakımını ve kendine duyduğu saygıyı gösterir. Özel günlerin unutulmaması ve ince bir jestle çiçek getirilmesi ise karşısındaki insana verdiği değeri hissettirir. Ancak bir insanın hamurunu en çabuk belli eden şey iletişimdeki üslubudur: Konuşurken gerçekten dinlemesi, çalışanlara karşı nazik davranması, ortamda kimseyi ezmeden rahat hareket etmesi ve özellikle karşısındakine 'siz' diye hitap edip kesinlikle emir kipi kullanmaması o kişinin nezaketini, sınır bilincini ve empati yeteneğini net bir şekilde ortaya koyar.
Göz teması kurup samimiyetle gülümsemesi ve ben bir şey anlatırken telefonuna bakmayıp gerçekten dinlediğini hissettirmesi. İnsanın kendini o an değerli hissetmesini sağlayan en net detay bu bence.
Saygılı davranıp konuşması ve etrafınada böyle olması, güleryüzlü ve pozitif enerjisi olması, konuşurken gerçekten dinlemesi bir insanda beni olumlu yönde etkiliyor ☺️