Ben de 18 yaşındayım ama kendimi asla yetişkin gibi hissedemiyorum, çok hata yapılan bir yaş bence, hâlâ bir sürü hata yapıyorum, pişman oluyorum. Benim yaşımda nasıl evlenebiliyorlar, şaşırıyorum valla
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
29Cevap
Zaten seni olgunlastiran yaşın değil yasadiklarindir. Bazen 25-30 yaşındaki bir insan bile yetişkin gibi davranmayabilir bazen de 15-16 yaşındaki insana hayat öyle şeyler yaşatmıştır ki 40 yasindski gibi olgunca davranabilir.
Ama bu normal olan değil ya hani daha 15-16 yaşında olgunlaşmaya başladıysa ilerki yaşlarında depresyona girmeye meğili olabilir hayatan keyif almaz
Alakası yok
Öyle 15 yaşındaki çocuktan olgunluk beklersen o büyüdükçe yaşayamadığı çocukluk yüzüne vurur
Hiçte vurmaz. Psikiyatri servisinde 2-3 yıl çalıştım da kimse bunun için gelmedi
Sen psikiyatri servisinde çalışmışsın o farklı benim söylediğim farklı çoğu kişi psikoloğa bile gitmiyor deli değilim diyip geçiyor ayrıca psikiyatri serviside niye gitsin psikoloğa gider
Bu iki bölümün yan yana olmadığını mı düşündün cidden.
Devlet psikoloğanı gitmiş biri olarak psikiyatrı bölümü ve psikoloji bölümü ayrı binalardaydı ayrıca devlet psikoloğu seni detaylı bile dinlemiyor 10 dk dinleyip geçiyor parası olan özele gidiyor
Devlette çalışmadım ki zaten nerde bizde atanma şansı beee
Sorma sorma valla aynısını her gün düşünüyorum bence de olgunluk 18 olunca olmuyor ya yaşadığımız şeylerden çıkardığımız derslerle ilgili gibi
Evet bende öyle düşünüyorum
Yasalara göre öyle oluyor ama işin aslı öyle olmuyor. Yaşadıkların+öğrendiklerin+eğitimin vs. ile değişebilir bir durum ama 18 değil.
Kadının aklen olgunluk yaşı 24 tür. O yaştan önce verilen kararlar risklidir
Yasal olarak evet ama 20 altını şahsen yetişkin görmüyorum ben. 21
Sen Amerika kurallarını benimse o zaman 21 yaşında yetişkin ol
Ne alaka ne alakaaaa
Cinsellik için 16 yetişkin ama tam olgunluk için 25
Reşit yaştır 18 canım
Biliyorum anlatmak istediğim şey farklıydı
Evleniyorlar işte canım
Yetişkinlik evet olgunluk hayır. Evlilik asla
Kesinlikle katılıyorum anlatmak istediğim buydu aslında
O yüzden evlenilmelindaha fazla hata yapmadan
Daha kendimi bile bilmeden duygularımın sürekli değiştiği bir yaşta evlenmek mi 0 mantık
Bu yastayım hala hata yapıyorum bişey değişmiyor yani
Ben 25ten önce evlenenlere şok oluyorum
kısıden kısıye degısır
Asla degil. Günümüzde bu yas kadınlarda 25 erkeklerde 30
Hataları heekes yapıyor
Değil tabiki çocukluk yaşı
Yeni nesilde 20 bile değil
Canım hataların neler önce onları bi söyle
Ne gibi hatalar
Valla ben çok hata yapıyorum mesela en büyük hatam bu yıl sadece gezip tozup boş beleş takıldığım için mezuna kalmam yanlış insanları hayatıma almam daha çok var
21 22 olsun bi
Kanunen yetişkin
rgen
Artık insanlar o kdar hızlı olgunlaşamıyorlsr
Değil
Kanun olarak evet
Her yaşta hata yapıyorsun değişmiyor
Kendını nasıl hıssedıyorsan oylesındır bence
Hata yapmak istersen beklerim küçüğüm
Direk evlenseydin sorun olmazdı
Çocuk yapan var o yaşta
Nasıl bir hata bunlar
23 den sonra bence
Hata yap ama evlenme
Evet
Çocuk daha
evet bende 21
15 falan
Ben de aynı
Bebesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
18 yaş yasal olarak yetişkinlik başlangıcı kabul edilse de, kendini yetişkin hissetme süreci kişiden kişiye çok farklı ilerler. Yaptığın hatalar ve onlardan ders çıkarma aslında senin gelişiminin önemli bir parçası. Herkes kendi hızında olgunlaşır, bu yüzden başkalarının yaşam adımlarını kendi yolunla kıyaslamak yersizdir. Kendine zaman tanımak ve bu deneyimlerden öğrenmek seni daha güçlü bir birey yapacaktır. 😊🌱