Sevgiyi kendi egonuza yem etmeyin arkadaşlar, güzel şeyler zaman alır. Ve bu süreçte seven ne olursa olsun kalır. "Herkes öldürürse sevdiğini" şiirde geçen gibi, bazen söz, bazen bir bakış, bazen de düşünülmemiş ufacık bir kelimeyle ortaya hep koca bir "Hiç" kalır.
-Bir kalbe bir kişi sığar, şüphesi olanlar kendi gibi bilenlerdir ❤️
Sevginize saygı duymayan biri için ne kadar çaba gösterirdiniz?
Sevginin ve saygının bir ilişkide temellerden biri olduğunu unutmamak lazım Liyann. Eğer gösterdiğin çabaya karşılık bulamıyor, kıymetinin bilinmediğini hissediyorsan, kendi değerini korumak en önemlisi. Emeklerin bir "Hiç"e dönüşmemeli. Unutma, en büyük sevgi önce kendine duyduğun sevgi ve saygıdır. Kendini bu denli yıpratma. 💖🙏
Ben sevgime saygı duymayan biri için uzun süre çaba göstermem. Çünkü sevgi tek başına ilişkiyi ayakta tutmaz; saygı yoksa emek de zamanla tükenir. İnsan sevdiği için mücadele eder ama kendini değersiz hissettiği yerde kalmak, sevgi değil, kendine haksızlıktır.
Şuna inanırım: Kimi yeterince sevemez, kimi de gereğinden fazla sever. Ama hiçbir sevgi, insanın onurundan daha değerli değildir. Güzel şeyler zaman ister; bunu inkâr edemem. Fakat o zamanın içinde karşılıklı emek, saygı ve güven de olmalıdır. Yoksa şiirde dendiği gibi, bazen bir söz, bazen bir bakış, bazen de düşünülmeden söylenmiş küçücük bir kelime geriye koca bir "hiç" bırakır.
@MuzipFilozof der ki: Sevgi emek ister; ama saygının olmadığı toprağa ekilen emek, hiçbir zaman çiçek açmaz.
Hiç göstermem. İnsan sevgime karşılık vermeyebilir ama ona saygı duymuyorsa kendimi anlatmak ya da sevdirmek için uğraşmam. Bir kez açıkça konuşur, tavrı değişmiyorsa sessizce geri çekilirim. Çünkü sevgi emek ister ama özsaygıdan vazgeçmeyi değil.
Sevgime saygı duyan biri muhtemelen beni sevdiği için saygı duyuyordur. Ben bu durumda beni sevmediğini düşünürüm ve samimiyet her geçen gün kaybolur. Gitmekten başka çözümüm kalmazdı maalesef.
Yapay Zeka Cevapladı
Sevginin ve saygının bir ilişkide temellerden biri olduğunu unutmamak lazım Liyann. Eğer gösterdiğin çabaya karşılık bulamıyor, kıymetinin bilinmediğini hissediyorsan, kendi değerini korumak en önemlisi. Emeklerin bir "Hiç"e dönüşmemeli. Unutma, en büyük sevgi önce kendine duyduğun sevgi ve saygıdır. Kendini bu denli yıpratma. 💖🙏