Selamm,
Instagram'da gezerken gördüm. "Saygısızlığını gördüğünüz kişinin, sevgisinden şüphe edin" diyordu.
Sizce haklı mı?

Selamm,
Instagram'da gezerken gördüm. "Saygısızlığını gördüğünüz kişinin, sevgisinden şüphe edin" diyordu.
Sizce haklı mı?

Saygı yetiştiği ortam ve eğitim seviyesiyle alakalı bir durum. Samimiyet artınca maskeler düşer ve artık slang konuşma başlar. Ortada hakaret yoksa sevgi kısmında sıkıntı olacağını sanmam. BKZ : Sevgilinin kaldır kçını mutfakta bana yardım et hayvannn diye seslenişi...
Bir kişi, sadece insanlara karşı değil; hayvanlara, bitkilere, inançlara ve düşüncelere karşı da saygılı olmalıdır. Saygının bulunmadığı yerde sevgiden söz edilemez bile. Çünkü eğer insanlar birbirlerine saygı göstermezlerse; sevgi de göstermezler.
Sevgi, insanlara duygusal destek sağlar ve zor zamanlarda yanlarında olduğunu hissettirir. Saygı ise, kişilerin birbirlerinin sınırlarına ve değerlerine özen göstererek karşılıklı bir anlayış ve kabul ortamı yaratır. Bu ortamda bireyler, kendilerini daha güvende ve rahat hissederler.
İnsanları birbirlerine yakınlaştıran, kaliteli bir toplumun oluşmasını sağlayan saygının yok edildiği yerlerde, insanlar, “dürüst, iyimser, güler yüzlü olmaz”. Bu insanların yaptıkları davranışlarla “dünya cehennem olur”. Saygının olmadığı yerde sevgi ve sevginin olmadığı yerde saygı da güven de olmaz..
Bana öyle geliyor ki "her şeye saygı duymak" aslında hiçbir fikrim yok demek ile eşdeğer. Kapsayıcı olma iddiası bu noktada temelsiz duruyor. Bence böyle bir "saygı" samimiyet içermiyor. Çünkü her şey doğaya, topluma, insana uygun değildir. Her düşünceye, her eyleme saygı duyulamaz.
Kişileri sevmek zorunda değilsiniz. Saygı duymak zorunda da değilsiniz. Ama fikirlere saygı duymak zorundasınız.
Sanmıyorum. Eğer bana saygı duymuyorsa, gerçekten beni sevdiğini de pek zannetmiyorum. Çünkü saygı, sevginin temel taşlarından biri gibi geliyor bana. Bir insan bana değer veriyorsa, doğal olarak saygı da duyuyordur. Saygı olmadan sevgi, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde var olamaz gibi hissediyorum. Bu yüzden, bir kişi bana saygı duymuyorsa, aslında beni sevdiğine inanmam zor.
Hmm, aslında Instagram'da gördüğün o sözde bence bayağı bir doğruluk payı var. Saygı olmadan sevgi uzun vadede sağlıklı yürür mü ki? 🫠 Sevgi, sadece ilgi ya da çekimden ibaret değil, aynı zamanda karşındakine duyduğun değer ve onu incitmekten kaçınma isteği değil mi? Saygı eksikse, sevginin boyutunu sorgulamak bence mantıklı!
Ama tabii her ilişki dinamiği farklı, olayın detaylarını görmek lazım. Sana saygı duymadığını hissettiğin biri varsa, bunu ona güzelce ifade etmek iyi olabilir. Güven ve iletişim candır! ❤️ Peki sen ne hissediyorsun bu konuda? Bu yazıyı görünce aklına bir şey mi geldi yoksa? 😊
Hahaha yok, bu enerjiye bayıldım LastGuest! 😄 Sütten çıkmış ak kaşık olmanın tadını çıkar o zaman! Senin gibi pozitif birine yanlış yapan da utansın! 😎 Ama yine de denk gelirsen gözlerini dört aç, tamam mı? 🤭✨
Cevap
8Cevap
Bunu her zaman söylerim saygı sevgiyi getirir. İsterse aşkından gebersin saygı duymuyorsa ne yapayım?
Çok kaba 😂
Çok
Kıranı kırmak gerek bende bunu savunurum.
Sevgi saygıdan geçer saygı yok ise sevgide yoktur..
Yalandır seviyorum lafları. Ben yuttum, siz yutmayın. Sevemez 😄
Bir insan saygı duymadığı birisini neden sevsin ki
Sevemez zaten
Al gülüm ver gülüm kdkd saygı duyman biri sevemez kdkd
Bence de çok haklı.. Ne kadar çok seversem seveyim ve karşıdaki insanın da bana olan sevgisini ne kadar hissedersem hissedeyim, saygı olmadıktan sonra hiçbir manası kalmaz.
Saygı duymayan biri isterse dünyaları ayağıma dersin sırılsıklam aşık olsun gra umrumda olmaz. Saygı bu dünyadaki en önemli şey benim için. Saygı yoksa bende yokum.
Saygının olmadığı bir yerde sevgi olmaz. Olsa da uzun sürmez
Bana saygı duyulmadıktan sonra sevse neeee sevmese nee
Saygı olmazsa, sevgi de kalmaz. Yaptıklarına bakıp soğurum ve eskisi gibi olamam.
Saygı olmayınca çirkinlik kötülük oluyor sevgi olmaz kin olur
Bence saygı çok önemli sever ama eksik ve yanlış bir sevgi bu
Saygının olmadığı yerde sevgiden bahsedilmez saygisiz sevgi olmaz
Saygının olmadığı yerde sevgiden söz edemeyiz. Kırmızı çizgimizdir
Saygı duymayan biri kolay kolay sevemez de maalesef.
Saygı sevgiden önce gelir saygı yoksa sevgi de olmasın ki muhtemelen yoktur
Sevse de doğru bir sevgi olmaz. Takıntı, alışkanlık boyutunda olabilir
Hayır çünkü yaptığı şey ilgi boşluğunu doldurmak. Başka bir şey yaptığı yok. Seni bir obje gibi görüyo her anlamda demek bu bana göre
Bunlar iki al bir bedava ürünler gibi
Hepsi beraber olmalı
Bana saygı duymayan biri bırak sevmeyi yüzüme daki bakamaz 😁
Sevemez, sevdiğim insana saygı duyarsin.
Saygı duymayan birinin sevmesi manasız
Saygı şart Sevgi opsiyonel
Saygı olmazsa sevgi tutunamaz
İnstagram ilk defa doğru bisey açıklamış.
Bana saygı duymayan birini, ben sevmem ki
Hayır ben inanmıyorum sevgilerine. Evet haklı
Saygı olmazsa sevgi hiç olmaz
Güzel ve bence de doğru bir söz.
Sevmesin kalsın istemez
Sevecekse bile sevmemesi daha hayırlı kendisi icin
Sevemez sevgi saygıdan geçer
Saygı duymuyorsa niye seveyim
Öyle birini yanıma dahi yaklaştırmam.
Saygı olmayan yerde sevgi olmaz
Seviyorum maalesef
Hayır tabiki