Kendi ilkelerine mi?
Yoksa o ilkelere aykırı davranmanın gerçek bedeliyle henüz hiç karşılaşmamış olmaya mı?
"Ben asla yapmazdım" dediğin her şey, bir gün sınavın olur..

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi ilkelerine mi?
Yoksa o ilkelere aykırı davranmanın gerçek bedeliyle henüz hiç karşılaşmamış olmaya mı?
"Ben asla yapmazdım" dediğin her şey, bir gün sınavın olur..

Cevap
17Cevap
İnsan o asla derken arkasında öyle bir konfor alanıyla duruyor ki, işin ucuna henüz o sınav gelip dayanmamış çünkü. Hayat insanın başına öyle bir o an örüyor ki, tövbe olsun yapmam dediğin ne varsa çaresizlikten ya da şartlardan tıpış tıpış yaparken buluyorsun kendini. Büyük konuşmamak lazım... o büyük laflar hep insanın elinde patlıyor sonra.
Hayat bir sınav. Birgün asla yapmam dediğimiz şeyi yapıveriyoruz. Büyük lokma yemek en mantıklısı.
Ben yapmam dediğimi yapmam Hayatçım.
Büyük konuşmamakta fayda var Barışcım :)
Büyük konuşurum hep :)
🙂
🌸
Bu yüzden asla derken biraz temkinli olmak gerekir cünkü hayat insanı bazen kendi cümleleriyle sınar
Belki de bilgelik ben asla yapmam demekten çok umarım beni bunu yapmak zorunda bırakacak bir hayat yaşamam diyebilmekti davranislar koşullara gore degisir ve İnsan yaşamadığı bir çaresizlik için kolayca hüküm verebilir:)))
Kesinlikle katılıyorum :) bazen asla dediğimiz şeyin başrolü oluveriyoruz.
Adem ile Havva'nın yasaklı elmayı yemesi gibi... Yasak varsa merak demektir, merak varsa o olmazsa olmaz demektir... Tekdüze hayatı sevmek zordur, bir gün öleceğini bildiğin bu dünyadan kim dümdüz yaşayıp da gitmek ister ki? O elmaya bir ısırık atmanın cazibesi varken...
Bi cevap verseydiniz, beğeni ile kalmasaydınız. Hani derler ya ''eski dost düşman olmaz...'' 😉
Düşman değiliz ki :) elmanın tadını mı merak ediyoruz, yoksa uyandıracağı heyacanı mı?
Artık doymuş birini ne heyecanlandırır ki?
Unuttuğu şeyi tekrar görmesi, yaşaması
Unuttuğu şey onda tekrar aynı hissiyatı verir mi ki?
Verir, hiç beklemediği yerden gelirse fazlası bile olur
Vayy bee
Ne vaay be, verdin de yok mu dedik :)
Yapamam dediğim, korktuğum bir şeyi yapabildim mesela; hayat buna itekliyor, yani Allah imtihan ediyor...
Belki de imtihan denen şey "asla" da saklı.
Eyvallah Bu çok güzel bir soru. "Ben" diye bir dett var, en nalet dert., şeytanı bile kendisine maymun etmiş.
Ahh şu insan ve egosu !
Ben bunu asla yapmazdım cümlesi yalnızca yargı dağıtan empatiden uzak insan cümlesidir
Kınadığı henüz başına gelmemiştir.
Gelmesi için anons geçiyordur🤷😅
😅
Büyük lokma ye, büyük laf söyleme. Asla, asla deme.
👍
Ben asla karınca ezmem belki yanlışlıkla ezmisimdir bilemedim
Ezmişsin işte 🥺
Bilmiyom belki
Ezmediğin, ezmeyeceğin anlamına gelmez😪
Yooo
Pekii
Buna halk arasında "büyük lokma ye ama büyük söz konuşma" deriz...
Kesinlikle 🌸
Empati yeteneğime.. Bunu çok iyi beceriyorum. Yapmayacağım şeylere maruz kalmak beni soğutuyor ayrıca.. Ben yapabiliyorsam bana karşı da yapılacak ya da yapmıyorsam bana da yapılmayacak..
Açısıda önemli bu sözün
Bunu söylemek kolay; aynı durumda olmak farklı,
herkes kendi bakış açısından konuşuyor."
İnsan yaşamadığı her şeyin acemisidir.
Teoride yapmazdım diyerek pratikte yapmak zorunda kalarak kendinden utananlara da selam olsun.
Olsun bakalım
O yüzden derler ya hayatta asla demeyeceksin. Fakat şu da var ki mesela bazı şeylerden çok eminim bilerek isteyerek asla bir insanı kırmadım bugüne kadar bugünden sonra da kırmam
Genelde bunu söyleyenler yapar herşeyi ben bunu yapmazdım kelimesindeki hassasligi kimse anlayamaz insanoğlu ne zaman derse bu kelimeyi her zamanda yapandır kınayan, yargılayan o kadar çok insan varki bunlar kaybedenlerdir...
Hayatta yapmam-a dayanıyor
Zamanı gelince tek tek severek yapıyorsun
Yapmam dediysem kesin yapmışımdır 😌
Pişmanlıkta yok😅
😅😅
Be nyaparim aslam yoktur
Asla asla dememeyi öğreneli uzun zaman oldu
Bazen hata yapınca
Manipülasyon a dayanır.;)
Yapıyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
"Ben bunu asla yapmazdım" cümlesi genellikle senin güçlü ilkelerine ve kişisel değerlerine dayanır. 🤔 Ancak bazen bu kesinlik, o ilkelere aykırı davranmanın gerçek zorluklarıyla veya sonuçlarıyla henüz hiç yüzleşmemiş olmaktan da kaynaklanabilir. İnsan ruhu, koşullar altında kendini yeniden keşfedebilir. 😉 Bu yüzden kendini tanımak ve esnek olmak önemli. ✨