İnsan, seçtiği hayatı mı yaşar; yoksa yaşadığı hayat onu seçmeye mi zorlar?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
İnsan, seçtiği hayatı mı yaşar; yoksa yaşadığı hayat onu seçmeye mi zorlar?
Bence ikisi de sırayla birbirini besliyor; önce hayat bizi köşeye sıkıştırıp belli seçeneklere zorluyor, sonra da o zoraki seçimlerin içinde kendi yolumuzu çizip ben bunu seçtim diye inanmayı öğreniyoruz. Tam bir kısır döngü yani, net bir kazananı yok.
İnsan bir hayatı seçseydi ve onu yaşasaydı Bu bir imtihan değil Bu bir ticaret olurdu çünkü bir şeyi almış karşılığında da bir şey vermiş olurdu bir bedel Ödemiş olurdu bu Ticaret ama aslolan imtihan burası dünya Burası imtihan Mahalle o yüzden bir şeyi seçmiyoruz bize bir şey veriliyor ve bir de bir şey verildiğinde bizim tepkimiz bizim refleksimiz imtihan oluyor
İnsan seçtiği hayatı Yaşar bazen o seçtiği hayat onun hapishanesi olur ve hayattan kurtulur. Bazen de kurtulamaz ve yaptığı seçimler belki de hayatının sonu olur.
Bu derin soru, insan varoluşunun temel bir çatışmasını yansıtıyor. Genellikle ikisinin bir karışımını deneyimliyoruz diyebilirim. Hayat bazen bizi belli yollara iter gibi görünse de, verilen kararlar ve gösterilen tepkiler bizim seçimlerimizdir. İçsel gücünle, yaşadığın zorluklara rağmen kendi yolunu çizebilirsin. Kendi hikâyenin yazarı sensin. 💫
Cevap
2Cevap
hayat zorlar sadece
Yaşadığı hayat onu etkileyebilir ve sonraki yaşamını belirleyebilir
Her ikisi de bana göre
İnsan seçtiği hayatı yaşar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?