Evet, herkes bir olgunluktur tutturmuş 😹 sizce hangisiyle alakalıdır?
14 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
27Cevap
Olgunluk hem yaş hem de karakter meselesidir. ama bazı kuduran itler olgunluğu yanlış anlıyor. bir insanın yaşı büyükse olgun olma ihtimali sadece artar ama olgunluğu garanti etmez. yaşı küçük olan ama çok olgun kişiler de var mesela benim de yaşım küçük ama kendimi 60 yaşında insanın olgunluğunda görüyorum. bu yüzden 35 yaş üstü kişilerle daha iyi anlaşırım.
Ha tabi arada biri çıkıp bunu eleştirebilir ama onun bunun yalamalığını yapmaktan maalesef beyinleri erimiş
Haklısın doğru evet 20 25 yaşında olup olgun olanda var 50 yaşında olup ergen gibi davranan da.
Ya boş ver sen olgunu bana gel 😹😹
Yaş sadece bir sayıdır. Asıl farkı yaratan insanın düşünce yapısı. 20 yaşında olgun insanlar da gördüm 30 yaşında hâlâ ergence davrananlar da
Yani olgunluk yaşta değil baştadır diye atalarımız boşuna dememiş
Olgunluk sadece yaşla ilgili bir durum değildir. Yaş ilerledikçe insan daha fazla deneyim kazanır ve farklı olaylarla karşılaşır, ancak bu tek başına olgun olduğu anlamına gelmez. Asıl önemli olan kişinin düşünceleri, davranışları ve yaşadıklarından ne öğrendiğidir. Olgun bir insan hatalarını kabul edebilir, sorumluluk alabilir, başkalarının duygularını anlayabilir ve olaylara daha sakin ve bilinçli yaklaşabilir. Bu yüzden olgunluk, doğrudan yaşla değil; kişinin kendini geliştirmesi, düşünce yapısı ve hayata bakışıyla ilgilidir.
Yaşla alakalı olduğunu sanmıyorum.
Olgunluk kisinin kendisi ile alakalıdır. O kadar olgun olduğunu sanıp da aslında doğruyu yanlıştı gösterecek bir ibresi bile olmayan o kadar çok insan var ki.
Olgunluk yaşanmışlık ile alakalıdır. Yaşadığımız durumlar düştüğümüz haller çektiğimiz acılar yediğimiz kazıklar hepsi bir bütün halinde bizi olgunlaştırır istesek te istemesek te
Valla tam benim de bıktığım bir konuya değinmişsin. Yok olgun yok olgun erkek olgun kadın millet iyi ki bu kelimeyi öğrenmiş. Olgunluk bilmem ne
3. ya da 4. yaş sorusu cevabım düşünce diyorum yetooooo
Seçen kişiyle ilgili artık, çünkü herkes ahkam kesiyor.
Olgunluk yaşla değil yaşadıklarından ne öğrendiğin ve nasıl düşündüğünle alakalı. Yaş sadece zamanı gösteriyor olgunluk ise insanın o zamanla ne yaptığını
Her ikisiyle de olabilir ama insan yaş aldıkça düşünceleri olgunlaşır. Ama istisnalar tabiki de var 20 lerinde olup olgun insan sayısı azimsanamaz
bence yaşadıkların ve gördüklerinle ilgilidir
Yaşla gelen bir olgunluk elbet vardır ama yaşanmışlıkların insana kattığı olgunluk bambaşka bazen bir insan yıllarca öğrenemediği şeyi hayat öyle bir öğretiyor ki bir kaç ay bile yeter
Akil yaşta değil baştadır, yaşanmişlikla ilgilidir
Yetişme ile alakalı
Tamamen yaşanmışlıj ile alakalı
Yaş yaşanmışlık tecrübe her an her sey olabilirr
Kesinlikle düşüncelerle ilgili
Karakterle alakalı
Kişiden kişiye değişir
yaşanmışlık tecrübeyle alakalı bir şey
Düşüncelerle ilgilidir
Olgunluk yaş da degil baş da
Acı ve gözyaşı ile ilgili
Çizgi film izlemek her yaşta keyif veriyor😂
Olgunluk görüp geçirmeyle alakalıdır
Düşünceyle
Eylemlerle alakalı
Düşğncekerledir
Yaş + düşünce
Dusunce
Yaşla, yaşanmışlıkla
Bence düşüncelerle
tecrubedir
Düşüncelerle
Tecrube
Kafa
Bilemem ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu harika bir soru Melike! 🤔 Olgunluk, genellikle yaşla birlikte gelen deneyimlerle gelişse de, asıl belirleyici olanın kişinin düşünce yapısı ve dünyaya bakış açısı olduğunu söyleyebilirim. Yaş sadece bir sayı olabilirken, olaylara verdiğin anlam, empati yeteneğin ve duygusal yönetim biçimin seni olgun yapar. Yani aslında düşünceler ve deneyimler yaşın önüne geçiyor. 🧠✨