İlk başta hoşumuza gitse de bir süre sonra ezmeye çalışıyoruz, rahatlık batıyor sanki. Neden bizim ülkemizde beyefendilik/hanımefendilik değer görmüyor? Neden böyle olunca eziliyoruz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
İlk başta hoşumuza gitse de bir süre sonra ezmeye çalışıyoruz, rahatlık batıyor sanki. Neden bizim ülkemizde beyefendilik/hanımefendilik değer görmüyor? Neden böyle olunca eziliyoruz?
Sahte çünkü herkes. Sana beyefendi/ hanımefendi gözüken tanıdıkça o statuden çıkıyor ve aslına dönüyor. Ama sadece sana karşı. Dışarıya beyefendi /hanımefendi olmaya devam ediyor. Sonuç olarak sen suçlu oluyorsun ve toplum baskısı ve elalem neder derken o beyefendi/hanımefendi ortaya çıkıyor işte. Aslında öyle bir şey yok. Herkes maskenin arkasında
Çünkü insanlar kibarlığı naifliği hoşgörüyü güçsüzlük zannediyor. İşte bu yüzden bir yorumumda dünyalar beyefendisi gibi görünürken diğerinde ana üstünde ana bacı üstünde bacı bırakmıyorum. Tercihen kibarım ama insanlara hak ettikleri gibi davranmasını da biliyorum. Tamamiyle çıkarcı bencil sürekli zayıfı ezerek üste çıkma bilincinde olan bir toplumda her şey yolundaymış gibi herkese gül dağıtmak doğru değil maalesef.
Nasıl başardın peki bana da öğretir misin
@Geologicalengineer Est öğretmek haddime ama şunu düşünüyorum.''Ben kendimi tanıyorum. Ahlaklıyım, olabildiğince iyi ibr insan olmaya çalısıyorum. Vicdanlıyım, merhametliyim.'' sonra kendimi diğer iğrenç insanlarla karşılaştırıyorum ve diyorum ki yok yaa ben kendi değerimi bilmiyormusum. Şunlara baksana. Olaylara verdikleri tepkilere bencilliklerine çıkarcılıklarına baksana. Sence sen bunlardan nasıl daha aşağılık bir varlık olabilirsin ki? vs vs düşüncelerden sebep artık kimseye acımamaya, acımamak derken hak ettikleri gibi tepki göstermeye başlıyorsun. Egoistlik ise egoistlik, narsistlik ise narsistlik. Bu kadar çıkarcı bencil cahil insan içerisinde boyle olmak gerekiyor. Bu düşünceleri barındırınca da kimseye bir şeyler soylemekten ya da sana yakısmayan ama onların hakkı olan konusmalar yapmaktan çekinmemeye başlıyorsun. En azından benim için bu durum boyle oldu.
Merhaba kusura bakma mesajını yeni gördüm teşekkür ederim🌸
@Geologicalengineer selamlar est efenim
☺️🌸
Kabul etmekte zorlansam da maalesef tespitin doğru çoğunlukla ataerkil ailelerde yetişen büyüyen erkekliğin kaba Saba tavırlar ve konuşmalardan ibaret olarak algılandıgi hangi ortam olursa olsun alttan alta benim sözüm geçecek şeklinde süren bir sidik yarışınin olduğu bir toplumuz çoğunlukla bu da ister istemez kibarligin hanımefendiligin beyefendiligin zayıflık olarak algılanmasına çanak tutuyor
Çok çıtkırıldım olmayın, oyunculuk çalışın, kendinizi videoya cekin, ses egzersizleri yapın ses ve vücut aralığınzı maksimum kullanın
güçsüzken bile rahat bir vücut diliniz olsun, dolabinizi baştan sona kaliteli kombinlerle donatın, öyle bir seviyeye gelin ki karsinizdaki insanlar "ben bu kişiyi bitiremem" deyip daha mesafeli dursunlar.
Bu hissi yaşaman çok doğal ve gözlemlediğin bu durum maalesef sıkça karşılaşılan bir dinamik. Nazik ve düşünceli olmak, bazen güçlü bir duruş eksikliği olarak algılanabiliyor. İnsanlar, bu inceliği sınırların yokluğu olarak yorumlayıp, kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya eğilim gösterebiliyorlar. Aslında beyefendilik ve hanımefendilik, özgüvenle harmanlandığında gerçek gücünü bulur. Kendine değer vermeyi ve sınırlarını çizmeyi unutma. 💪✨
Ben kendime değer verdiğim için öyleyim ama yine de kaba saba insanlar ezmeye çalışıyor!
Cevap
19Cevap
kızlar * erkek istiyorlar icten ice bence. efendi olup da bu dunyada saygı gorulmesi zaten mantıksız ayrıca. senden korkmazlar ki sana saygı duysunlar iş ortamında. bak karaktersiz ol tehlikeli ol senle iyi gecinirler ayagına basmazlar. ama efendi adamı ezerler. ask işlerinde de kızlar ezer. baktı nazı geciyor.
Ülkemizde Yanlış bilinenler
Kurnazlık - Hırsızlık.
Çapkınlık - .
Beyefendilik - Eziklik.
Hanımefendilik - Varoşluk.
Alfalık - Soğukluk, küfür etme kadını hor görmek.
Maskülenlik - Vandallık.
Dindarlık - Tutucu, gerici, yobaz.
İyilik - Saflık, Alık.
Kendine yeten - Asosyal
ASIL
Kendine yeten ilgiye muhtaç olmayan, mütevazi, Olarak bilinip kasılıp rol yapanların Daha çok ilgiye muhtaç olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden kasılıp İlgi kasmaya çalışıyorlar.
Gerçek Dindarlar Yobaz olarak biliniyor demiştik asıl yobazlar şunlar;
Şarkıcılar, siyasiler, Fenomenler,
Kısacası Dini kullanarak manipüle edenler
Aklıma bu kadarı geliyor yazsam saatlerim yetmez
Sapıklık - Çapkınlık olarak biliniyor yani
Çünkü beyefendilik yeri geldiğinde masayı devirebilmektir.
Uslu çocuk olmak değil.
Mesela ben işverene " tazminatımı verin gideyim" diye yalvarmadım.
" iş akdiniz fesh edilmiştir" diye mesaj atıp ihtarname çektim. :))
Ben öyle hanım hanımcık birine hiç denk gelemiyorum. Gelsek değerini bilicez de :D
Aslında değer görüyor belki de bulunduğun yeri değiştirmen lazım
Ben beyefendi gibiyim ve değer görüyorum sanırım böyle bir sanı var ortada ama durum öyle değil
Beyefendilik , Hanfendilik güzel ama pasiflik, özgüvensizlik ya da şahsiyetsizlikle eş değer algilamamali bunu.. Böyle olunca saygı duyulan kişi olmazsin bizim ülkede..
Toplum şiddet ya da kabalık ile çözmeye çalıyor bir şeyleri çünkü zorbalığın kazandırdığının bilincindeler. Okumayan toplumdan salon kadını ve salon erkeği beklemek akıl tutulması olur..
Çoğu insanın insanlık ve ahlak duygularını kaybetmesinden dolayı.. Bu dünyaya fazla kaliteli geliyoruz
Hak etmeyen birine tebessümü bile esirgerim 😎😎
Hakeden canımı yesin gık demem.
Çünkü hayvanlar aleminde yaşıyor, kaderimizi çoğunluk olan cahil ve abtal kesimler belirliyor
İşte sırf bu yüzden hanımefendi biri değilim ağır soğuk mesafeli biriyim bir şey hoşuma gitmesin anında derim sinirlenince hiç asil davranmam erkekten beterimdir hiç umrumda da olmaz bu insanlar haketmez hiçbir şeyi.
Onu bende anlayamadım gerçekten. Ama her ne olursa olsun çizgimden çıkmayacağım. Bir iyiliği bir de hanımefendiliği bırakmayacağım.
Hanımefendiler beyefendileri beyefendiler hanımefdileri yüceltsin
Ben severim kendimde öyle olmaya çalışırım. Ama insanımız hat hür kaba insanları baş tacı etmeyi sever. Eziklik görür nahifliği. Bende it gibi davranıyorum öyle yapanlara
Çünkü Türkiye zor bir ülke beyefendileri hanfendileri anında harcarlar
Çünkü insanımız şiddetle kabalıkla işlerini çözmeye alışkın.
Eziğ saygi gosterirsen seni ezer. Saygiliya saygi gosterirsen oda sana saygi duyar.
Bu durumda ayni.
Ne yapsan bile hepsi farklı algılanacaksa istediğin gibi davranmak en iyisi ve hak edene hak ettiği davranışı göstermek gerekir.
seven sevmesin bence insan kibar nazik olmalı kendine yakışanı yapmalı çizgisini bozmadan.
Paran varsa sana tapıyorlar. Ye kürküm ye olayı. Ama her şey para değil.
hep kaybeden tarafta olmak kötü. Bu ülkede her şey ters zaten
Çünkü ailesi tarafından sevilmeyen ilgi görmeyenlerin sayısı ülkede çok fazla arttı
Hanımefendi kadını sevmeyen erkek görmedim ama beyefendi erkeği sevmeyen kadın çok gördüm
Ağır geliyoruz
Toplumdan belli olmuyor mu?
Cevabı öğrenince der misin
okumuş kültürlü bi ülke degiliz o yüzdendir
Çürümüş bir toplum çünkü
Bunu gerçekten öğrenmek mi istiyorsun
Çok az var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?