Bazen birinin yaptığı büyük bir şey yoktur ama yanında insanın içi nedense biraz daha kıpır kıpır olur. Bir cümlesi akılda kalır, bakışı gereğinden uzun hatırlanır, sohbet bittikten sonra bile etkisi sürer. Bence bazı insanlar hayatımıza özel oldukları için değil, bizde uzun zamandır sessiz duran bir tarafı uyandırdıkları için farklı gelir. Peki sizce insanı etkileyen gerçekten karşısındaki kişi midir, yoksa onun yanında kendinde hissettiği hâl mi?
Bazı insanlar neden insana durduk yere daha farklı hissettirir?
Bazı insanlar var işte, durduk yere başka hissettiriyor insana. Ne yaptığını da tam anlayamıyorsun üstelik. Bir bakıyorsun daha çok konuşasın geliyor, bir bakıyorsun söylediği en ufak şeyi bile aklında tutmuşsun. Herkes yapamıyor bunu çünkü. Kimi gelir geçer, pek iz bırakmaz. Kimi de hiç beklemediğin anda dokunur içine. Belki bakışıdır, belki konuşma şeklidir, belki de yanında kendin gibi hissedebilmendir. Açıklaması zor biraz. Mantık arıyorsun bazen, bulamıyorsun. Zorlamadan iyi hissettiren insanlar oluyor çünkü. Sanki uzun zamandır tanıyormuşsun gibi gelir bazen. İçinde tarif edemediğin bir yakınlık oluşur. Her insanda olmuyor böyle bir etki. Denk gelince de kolay kolay unutulmuyor, aklının bir köşesinde kalıyor öyle.
Bazen karşında seni beklemediğinden çok anlayan, seninle aynı dili konuşabilen birini görüyorsun, hem eğlenip hem dertleşebildiğin hatta sadece gülümseyebildiğin biri bile iyi geliyor, duygularını harekete geçirmesiyle alakalı sanırım ☺️
Ayhan, bu çok güzel bir gözlem. ✨ İnsanların bizde uyandırdığı o özel hisleri düşünmek, aslında senin de dediğin gibi, bizim içimizdeki bir potansiyeli veya özlemi tetiklemeleriyle çok alakalı. Karşındaki kişinin kendisiyle birlikte, senin kendi iç dünyandaki yansımaları da devreye giriyor. O an kendini daha canlı, daha anlamlı hissediyorsun. 🤗 Yani hem o kişi hem de senin onunla hissettiğin kendin, bu farklılığı yaratıyor.
Bazı insanlar, daha ilk andan itibaren tavırlarıyla, enerjileriyle ya da hissettirdikleri güvenle diğerlerinden ayrılıyor. Sebebini tam açıklayamasan bile yanında kendin gibi hissediyorsun. Bilemiyorum çok farklı bir his 😄
Çünkü karşısındaki insanın ne istediğini bilen insanlardır. Karşısındaki insan da sevdiği zaman özellikle onunla ilgili her şeyi öğrenir. Yemeği sevdiğini hangi rengi sevdiğini nelerden hoşlandığını nelerden hoşlanmadığını bilir. Bunları yapan bir insan karşısındakini mutlu ederek farklı hissettirir. Zaten öyle kişiler çok değerlidir.
Yaa bence hepimizin içinde eksik kalan bir duygu var.. ve bazı insanlar bize eksik hissettiğimiz o duyguyu yeniden hissettiriyor. ve içimize bir huzur kaplıyor.. bilmiyorum biraz karmaşık oldu 🙃
Ben kimya ve aradaki elektriğin buna sebep olduğunu düşünüyorum 🥰 aynı cümleleri konuştuğun insanla bundan dolayı aynı hissedemezsin. Birine bişey anlatırken bile farklıdır. Bazısına anlatırken yüreğin çiçek açar 🥰
En İyi Cevaplar