Ev hanımı olmak zamanla insanı sosyal hayattan ve özgüvenden uzaklaştırır mı, yoksa evdeyken de kendini geliştirip yüksek bir özgüvene sahip olmak mümkün mü? Çevrenizde gözleminiz nasıl?
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Açıktan bir bölüm daha bitirebilir, online eğitim programlarına katılabilir, aktif kurslardan yararlanabilirsiniz. Kitap okuyup, makale araştırıp öğrenecek ve görecek çok şey var. Yeter ki azim ve istek olsun.
İşte toplum bi gelirin olmadığında güzel bi işin olmadığında saygın görmüyor kadını.
Yemişim onların saygısı, önce kendine saygın olmalı. İnsanlar konuşur durur, senin nelerle mücadele ettiğini bilmeden. Hatta insanları takmamayı öğrenmeniz gelişimin en büyük öncüsü olabilir.
İşte aslında önce bunu başarabilsek her şey daha iyi olabilir. Hep başkalarının düşünceleriyle hareket ediyorum🥺
Büyük hata hanımefendi çok büyük hata. Önce buradan başlamanız lazım. Sonrası sonra diyerek ilk ivmeyle hareket etmeniz lazım.
Haklısınız..
Bol şans
Teşekkürler 🙏
🌹🙏🏻
Niye olmasın? Birde bunu çıkarttılar ev hanımı olmak evde oturmak ayıp bişey sanki. Herkes çalışacak mi? Herkes 12 saat somurulmek zorunda mı? Sinir oluyorum cidden ya
Toplum yapıyor işte 😒
Toplum zivanadan çıktı kendisi gibi olmayanı otekilestiriyor. Eğer kadın olsaydım eşim de iyi bir insan olsaydı ve ev işlerinde de bana yardım etseydi asla çalışmazdim , zaten öyle de olması lazım bir erkeğin eşim olsa zaten dinen maaşımın yarısı onun ona ev işlerinde yardım etmek zorundayım ona iyi davranmam lazım , bu şartlar olsa niye çalışsın bir kadın, sürekli insanlarla muhatap olmak çok zor ya bilmiyorum ben sevmiyorum
Benim eşim de aynısını düşünüyor aslında ve ev işlerinde yardımcı durumumuz iyi ama ev hanımlığı da bunaltıcı..
Galiba bişeyler üretmeyi bi gelirimin olmasını daha saygın olmayı istediğim için çalışmak istiyorum
Ev hanımı olmak, tek başına ne özgüveni düşürür ne de sosyal hayatını bitirir, bu tamamen senin tercihlerine ve kendini nasıl konumlandırdığına bağlı. ✨ Evde kalarak da online eğitimler alabilir, ilgi alanlarına yönelebilir, hatta online gruplarla sosyal bağlarını güçlendirebilirsin. Gözlemlediğim kadarıyla, kendini geliştirmeye odaklanan kadınlar her zaman parlıyor. Kendine yatırım yapmak için fırsatlar her yerde. 🚀📚
Cevap
12Cevap
Ev hanımı olmak istemem ya sıkıcı geliyor. Çevremde de yok tamamen ev hanımı diyebiliceğim biri. Bi tane abla car çalışmıyor ama evinde online türklere rusça ders veriyor ruslara da Türkçe. O da tam ev hanımı sayılmaz
Bu tamamen kişiye bağlı. Kendınle barışık bırıysen farketmez
ev hanımı olup kendini geliştiren nadirdir bence
çevremde gördüğüm genelde temizlik hastalığına neden oluyor😅
Bunun ev hanımı olmaktan çok kendini geliştirme potansiyeliyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Kendimden örnek vermem gerekirse; bende ev hanımıyım. Elişi, spor, bahçe vs uğraşıyorum ve seviyorum.
Kurslara yazıl kesinlikle sosyal hayattan kopma.. Çocuk olursa daha da sıkıntı ouyor sonra.
sosyales bişi olmaz dul ol bekar ol evli ol bişey olmaz
nerden baslıyacaksın
Bol bol zikir cek bamaz kil daha belanimi ariyosun
Ne alaka
Cennet gibi bir hayalin yok mu olm senin ne güzel firsat esini tatmmin et namusunu koru namazını kil orucunu tut cennete git sen daha ne bekliyosun ne gelistirmesi
Yok öyle bi hayalim
Yazik ettin kendine Allaha ve rasulune kavusma isteği olmayan insan kendisine hayattayim demesin cansiz tastan betersin
Kafamda biraz şüpheler oluştu son zamanlarda
Lütfen olusmasin nedir bu şüphelerin? Benim hic yok derin arastiriyorum islami elhamdülillah Allâh hak
Bi erkeğin şüphelerinin oluşmaması çok normal bi kadın için aynı değil. İslam zaten erkeği merkeze koymuş erkek yanlısı bi din
Öyle değil erkege Allah sorumluluk yuklemis ve kadindan üstün tutmus hepsi bu hic mi okumadin Kur'an meali bile!!! Allah ancak takvada ustun olanınız kazanir diyor ha kadin ha erkek Allâh katinda amelce esitsiniz aman Allâh'a sığın bune hal
4 kadın meselesi, cennette huri, sayısız cariye..
4 kadin meselesi izin vermis Allah ama ayeti yine okumadin mi asla adaleti ağlayamaz siniz 1 esi öneriyor ayette
O zaruret halinde 2. Es seçimi olur
Sayisiz cariye diye bir şey yok nerden salladun? En fazla 4 eş oda zaruri durumlarda öneriyor Allâh cc
Ama kendine gel bune hal? Allah kullarinin durumunu en iyi bilen fitrat gereği kadinda bu olamaz mümkün değil çocuğun babasi kim bilinmez
Beyefendi sizin işinize geliyor inanmak tabiki..
Gercekleri gör artik seytan tufaya dusurmus seni
İnsan inandığı şeye de aklı mantığı yatsın istiyor
İslam akla mantiga her daim yatacak bir din değil akil mantık ararsan niceleri gibi kafir olur gidersin bu Allâh'ın dini o be derse odur teslim neden olamiyosun neden Allah böyle buyurmus deyipte hikmetlerine bakmiyosun
Akıl mantık yürütmeyeceksek aklımız niye var beyefendi mal mıyız sorgulamadan etmeden kabul edelim
Sorgulama demedim akil mantik ile cozemeyiz bazi meseleleri aninda kafir oluruz kendine gel Bazen değil her zaman teslimiyet lazim çoğu senden benden akilli bu zamanda da el kesmemi olur diyo ayeti inkar ediyo kafam almadi diyo kafir oluyor senin yaptığın gibi! 4 este olur mu erkege bize yok oh erkege var hikmeti anlamadan arastirmiyisun ha bide sonra akil mantima yatmadi diyosun bu nasil anlayis?
Araştırsak sanki bi sonuca varıyoruz da..
Varirsin dedigim gibi ayeti inkar ediyosun mantigima uymadi diye bu nasil is? Mantikla mi çözülüyor inanılıyor, mantik isi değil kalp işidir İslam'a inanmai aman deyim kendine gel ne yapıyosan yap önlemini al
Soğudum her şeyden nasıl bi önlem alabilirm ki
Allahin kitabindan soğulur mu kiz sen hangi dinsiz hocayi dinledin de bu hale geldin? İblisi ni dinliyosun sen vesvese lerini
Hocaları dinlemiyorum hepsi zaten ne oldukları belli çoğu sapık
O saydiklarinin cevabı var cevabi olmayan sorular bile var vallahi sana söylemiyorum dahada sapitin giden bu islam Allahin dinidir dileyene hidayet eder arayana doğru yu hidayet eder
Kendi heva ve hevesine bakma ehli sünnet hocalarda var anlamadığını arastir kafama yatmadı diye sakin inkar etme durekt teslim ol
قَالَ لَهُ رَبُّهُ أَسْلِمْ ۖ قَالَ أَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَمِينَ
🇹🇷 Meali (Diyanet):
"Rabbi ona: 'Teslim ol!' dedi. O da: 'Âlemlerin Rabbine teslim oldum.' dedi."
اِذْ قَالَ لَهُ رَبُّهُٓ اَسْلِمْۙ قَالَ اَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَمٖينَ ﴿131﴾
131. Bir zaman Rabbi ona: “(İhlâs ve îmân ile emirlerime) teslîm ol!” buyurduğunda, (o da:) “Âlemlerin Rabbine teslîm oldum” demişti.
(Bakara 2/131)
Teşekkür ederim..
🙂☺.
Gelişim bir yere statüye bağlı bişey değildir
Mümkün bence yeter ki istesin
Ya kocanın parası varsa ye iç gez abla
Düşürmez
sıkıntı olmaz
Mümkün
Mümkün tabi gerçekten istersen olur her şey
Evli misin ki
Yaş kaç acaba