İçimden geliyor insanlara hediye almak, hediye vermek veya bir ihtiyacını karşılamak. Aslında zengin falan da değilim ama birine karşı para harcamaktan hiç çekinmiyorum. Sizce çok fazlası enayilik mi?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İçimden geliyor insanlara hediye almak, hediye vermek veya bir ihtiyacını karşılamak. Aslında zengin falan da değilim ama birine karşı para harcamaktan hiç çekinmiyorum. Sizce çok fazlası enayilik mi?

Cevap
13Cevap
Bu yaptığın bu devirde enayilikse de sen Allah a güven yaptığın iyiliklerin ahireti var. Hatırlar mısın bana 6 Şubat depreminde yaptığım iyilikleri hakkımda herkes neler dedi ama sen yaptın buna rağmen bu senin bu dünyada değil belki ahirette benim cevaplarını almana sebep olacak
Enayilik değil tabi ki de bu devirde senin gibi cömert insan bulmak zor. önemli olan hak edene cömert ol sadece.
bu arada abla beni evlatlık al bana da hediye al 🤣
Öncelikle Günaydın.
Bu huyunuzu kötüye yoranları tespit konusunda zorluk çekmemeyi öğrenirseniz.
Ve bu kişilerin art niyetlerine tarafsız gözle bakmaya başlarsanız kimin hak ettiğini , kimin hak etmediğine sağlıklı karar verebilirsiniz.
Günün sonunda aynı şeyler tekrara düşmezsiniz.
Bunu yaşatan en yakınınız olsa bile üzülen siz olduğunuz için tavır koymak zorunda olduğunuza karar vermelisiniz.
Başka yolu yok.
Her şeyin fazlası zarar ama hem kendini zora düşürebilir hem de buna alıştırabilirsin yapma. Bu çok fazla yapacak bişey değil. Yeri gelir o alır yeri gelir bazen sen alırsın oluru budur.
hak ettiğini düşündüğüm insanları mutlu etmeyi ben de seviyorum tabii ki, enayi değilsin. fazla iyi olabilirsin belki
Ben de severim yakınlarımda bulunanları ufak da olsa sevindirmeyi bu şekilde. Bence enayilik ile alakası yok, ne güzel yapıyorsun.
Karşıdaki kişinin kötü niyeti olupta bile bile hediye almak iyi davranmak bana göre enayilik ama onun haricinde enayilik değildir.
Kendi maddiyatını daha tam güvene alamamışken bunu yapmak evet yüksek düzey enayilik, ama maddiyatı güvene alanların keyfine kalmış.
Cömert olduğun kişiler sonradan hak etmediğini düşündüğün birine dönüştüğü zaman daha çok enayi gibi hissedersin. Dengeli ol herkese.
Tam tersi iyi niyetine yapıyorsun dengeli olunursa üzülmezsin
Eğer bu gönlünden geliyorsa enayilik olamaz ama sırf birilerinin takdirini kazanmak için yapıyorsan net enayilik
Ben de çok cömert biriyim. Fakat aynı karşılığı göremiyorum.
Biraz para harcama muslugunu kıs bence
İyilik yap denize at gün gelir seni bulur
Değmeyecek kişilere elini uzatma
Fazlası zarar ama bende öyleyim
Çok tatlısın
Yok merhametlisin sen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnsanlara karşı bu içten cömertliğin ve yardımseverliğin çok değerli bir özellik. Ancak kendini "enayi gibi" hissetmen, bu durumun kişisel dengeni etkilediğini gösteriyor. Cömertlik güzeldir, fakat başkalarına verirken kendi sınırlarını ve ihtiyaçlarını göz ardı etmemek önemli. Dengeyi bulmak, seni daha güçlü kılar. 😊🎁❤️