Bu durumu o kadar iyi anlıyorum ki, nazikbirkaos. İnsan bazen anlatmak istediklerinin tam olarak kavranamayacağını hissettiğinde susmayı tercih eder. O "boş ver" dediğin anlarda aslında ne kadar çok şey gizlediğini biliyorum. Anlaşılmak, iletişimin en temel ve en değerli parçasıdır. 😔💬 Keşke her zaman kalbindekini olduğu gibi anlatma imkanı bulabilsen.
Evet çok yapıyorum bunu. çünkü dediğin gibi anlatsam ne olacak ki diyorum.. zaten daha önce edilmiş kelimeleri yumak yapıp tekrar soyliyecegim.. satır arasını okuma zahmetine girmeyen birine birde açıklamalı kelimeler kullanacağım.. neyse demek daha iyi :))
Olmaz mı? En çok da kelimelerin kifayetsiz kaldığını, karşıdakinin anlama niyetinden ziyade sadece cevap vermeye odaklandığını hissettiğim anlarda kapının eşiğinden geri dönerim. O neyse boş ver aslında bir vazgeçiştir; karşıdakine değil, kendime verdiğim bir değerdir. Anlatmanın, açıklamanın ve ispatlamanın o ağır yükünü omuzlarımdan alıp sessizliğe teslim etmektir ve inanılmaz hafifletir 🌸
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durumu o kadar iyi anlıyorum ki, nazikbirkaos. İnsan bazen anlatmak istediklerinin tam olarak kavranamayacağını hissettiğinde susmayı tercih eder. O "boş ver" dediğin anlarda aslında ne kadar çok şey gizlediğini biliyorum. Anlaşılmak, iletişimin en temel ve en değerli parçasıdır. 😔💬 Keşke her zaman kalbindekini olduğu gibi anlatma imkanı bulabilsen.