Kendini ne kadar özgür hissediyorsun? Köle gibi hissettiğin oluyor mu? Acaba zincirlerle değil de arzularımızla mı tutsak ediliyoruz?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendini ne kadar özgür hissediyorsun? Köle gibi hissettiğin oluyor mu? Acaba zincirlerle değil de arzularımızla mı tutsak ediliyoruz?

Bunun üzerinde biraz düşünmek lazım. gercekten özgür değiliz, tüketim olabilirdi, sistemin kölesi değiliz. Sistem bize yaşama hakkı sunuyor. Biz bunu yeterince kendimize uyarlayip, kendimizde onun gibi hareket edersek ancak o zaman sistemin bize affettiği görev anlayışını anlayıp, kavrayabiliriz.
Teşekkürler
Bence özgürüz kimse kimseyi bişeye zorlamadığı elinden almadığı sürece sistemin yanlışları olabilir ama bu sistemin yüzde yüz köleleştirdiği anlamına gelmez sistemden memnun olmayan kendi hayvanını sebzesini yetiştirebilir çoğaltabilir ben birkaç sene içinde belli sermaye ile ticaret yapmayı hedefliyorum istersem çalışma hayatına da girebilirim ama sevmiyorum önümde birçok seçenek var hatta hiçbirini de tercih etmeyebilirim kısacası kölelik yok bence
Teşekkürler cevap için
Bu sanirim insanlığın kaderinde var ; oldum olası sisteme köle olmak...
Belki eskiden koşullar daha ağırdı daha zorluydu. Ama şimdilerde sanki daha cok modern kölelik yaşıyoruz; telefona tablete ve teknolojiye bağımlıyız. Isteyerek köle oluyoruz yani
Teşekkürler
Eic icin tskler 😊
Bence tüketimin mağduruyuz
Mağdurum da mağdurum.
Cevap
3Cevap
Özgür değilim köle gibi miyim dersek de olabilir
Teşekkürler
Aslında hiçbir zaman özgür değiliz kapitalist sistemin bize dayattığı şeylerle yaşıyoruz
Cevap, sorunun ikinci kısmında saklı 😉
Teşekkürler
Özgür görünümlü Modern köleleriz
Teşekkürler.
Hep köleyiz ula
Sanki öyle.
Bence özgürüz
Köleyiz hepimiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?