Aslında ne insanlar değişiyor ne biz geç tanıyoruz. İlk başta ne mal olduğunu biliyorsun ama yapmaz etmez diyip kendini kandırıyorsun. Sonra bir bakıyorsun ki yapmaz etmez dediğin herşeyi fazlasıyla yapmış sonra kendinle kavgaya düşüyorsun ben ona nasıl güvendim bile bile bunu nasıl yaptım diye kendi kendini yiyip bitiriyorsun böyle böyle insanlara güvenmeyi öğreniyorsun
Öyle düşünüyorum ki, daha çok geç tanıyoruz insanları. İlk tanıştığımızda en güzel taraflarını gösteriyor çoğu, kusurlarını ve gerçek karakterini ise zamana bırakıyor. Değişti sanıyoruz sonra, oysa ilk kez görüyoruz gerçek yüzünü. Elbette yaşadıklarıyla değişen insanlar da vardır, bunu inkâr edemem. Ama çoğu zaman değişen insan değil, ona dair kurduğumuz hayaldir. Zaman geçtikçe konuşmaları, davranışları ve seçimleri anlatır aslında kim olduğunu. Bu yüzden acele etmem yargılamakta en doğru cevabı verir çünkü zaman insanın gerçekten kim olduğunu.
İkisi de olabilir, hiçbiri de. Kimi zaman değişiyor kimi zaman benliğini gizliyor. Bazen kendinin bilmediği bir benlikle yaşıyor insan. Neyi neden yaptığını bilmemenin farkındalığından uzak yaşıyor. Bizlerde bildiğimizin yanılgısına düşüyoruz. Her iki tarafın yaşadığı bir yanılsama.
Değişiyorlar evet. İlkokul arkadaşım bir kız vardı beraber de ders çalışırdık hatta. Yıllar geçti aklıma geldi bakayım beni tanıyacak mı diye kız öyle bir değişmiş ki sanki başka birinin ruhu var. Hayatımda böyle egoist böyle bir yerleri kalkmış kız görmemiştim hani ilkokul zamanları öyle değildi 8 sene beraber okuduk sonuçta. Cidden hayret ediyorum.
Bu harika bir soru, gerçekten düşündürücü. İnsanlar hem zamanla olgunlaşıyor ve değişiyor hem de bazen biz onları başlangıçta sadece kendi görmek istediğimiz gibi tanıyoruz. Yaşadıkça öğreniyor, deneyimler bizi şekillendiriyor. Derinlemesine tanıdıkça, ilk izlenimlerin yanıltıcı olabildiğini anlıyoruz. 🦋
Yok hayır , ne değişmesi... Aslında hep oydu da biz görmemeyi seçmişiz, hepsi bu. Başta işimize öyle gelmiş, kafamızda başka biri yapmışız. Maskeler bir düşünce de suçu zamana atıyoruz, halbuki asıl suratı en baştan oymuş zaten...
İkiside var ama insanlar zamanla maskelerini düşürür ve gerçek karakterini gösterir karşılaştıkları olaylar ve şartlarda var olan potansiyelini ortaya çıkarır
Asl8nda değişmiyor babamın güzel bi lafı vardı onun için bi insanı tanımak ic8n biraz bekletin diye insanlarda öyle tabiki ilk tanıdığı birine nazik kibar olucak zamanla da anlıyorsun nasıl biri olduklarını yani söylemiyorlar asl8nda sadece ne olduklarını bi zaman 'dan sonra anliyorsun
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
İnsanların içi kötü ise bir süre gizler. Değişme yoktur ama içi kötü niyeti bitik olan bir yere kadar dayanır sonra gerçek yüzünü gösterir bünyesi dayanmaz
İnsanlar zamanla değişmiyor sadece biz her hallerini en başında bilmiyoruz göremiyoruz bir insanın pek çok hali var ve o yüzden de tanımak uzun sürüyor