Yıllarca tanıdığımızı sanıp güvendiğimiz insanlardan beklemediğimiz darbeler yemişizdir hepimiz mutlaka, sizce bu konuda yanlış tanıma mı söz konusu yoksa gerçek yüzlerini görme konusunda yetersiz kalmak mı?

Yıllarca tanıdığımızı sanıp güvendiğimiz insanlardan beklemediğimiz darbeler yemişizdir hepimiz mutlaka, sizce bu konuda yanlış tanıma mı söz konusu yoksa gerçek yüzlerini görme konusunda yetersiz kalmak mı?
İnsanlar bazen zamanla değişir. bende mesela geçmişte yaşadığım acılar nedeniyle değiştim.. artık kimseye güvenmiyorum hayatımda.. bunun dışında Yaşadığımız deneyimler, bakış açımızı, değerlerimizi ve inançlarımızı etkileyebilir. Zamanla, yeni şeyler öğrenebilir, farklı bakış açıları kazanabilir ve önceliklerimizi değiştirebiliriz. İnsanlar olarak sürekli öğreniyor ve büyüyoruz. Bilgi ve becerilerimizi geliştiriyor, yeni şeyler deniyor ve kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu süreçte kişiliğimiz de değişebilir. Farklı ortamlara ve durumlara uyum sağlayabilme yeteneğine sahibiz. Yeni insanlarla tanışabilir, yeni rollere adım atabilir ve yeni zorluklarla karşılaşabiliriz. Bu uyum sürecinde davranışlarımız ve tutumlarımız da değişebilir.
Bence insanlar zamanla değişebilir. Zaman içinde deneyimlerimiz, büyüme ve olgunlaşma süreciyle birlikte kişiliklerimizi etkileyebilir. İnsanlar yeni şeyler öğrenir, farklı deneyimler yaşar ve bu da onları değiştirebilir. Ancak, bazı temel kişilik özellikleri genellikle daha sabit kalır. Zamanla insanları daha iyi tanıyarak, gerçek yüzlerini görmek için onlarla daha derin bir bağ kurabiliriz.
Cevap
10Cevap
İnsanlar değişmez, değişmiyorlar. Sadece yeteri kadar özgüven kazandıklarında, veya seni artık umursamadıklarında gerçek yüzlerini gösterirler. Sana aşık olduklarında seni kaybetmemek için içlerindeki şeytanı gizlerler. İnsanın özü neyse odur. İyi, iyidir, bozulmaz. Kötü, kötüdür, düzelmez... Eski karımda yaşadım ben bunu... İçindeki vicdansızı, kötüyü, cesaret kazanıp bana göstermeye hazır olana kadar göremedim. Acı, ama çok acı bir tecrübe oldu benim için.
Sitede kaliteyi yükselten sorulardan biri... Yalnız bir kadından gelmiş, teşekkürler.
"İnsanın özü neyse odur. İyi, iyidir, bozulmaz. Kötü, kötüdür, düzelmez... Eski karımda yaşadım ben bunu... İçindeki vicdansızı, kötüyü, cesaret kazanıp bana göstermeye hazır olana kadar göremedim. Acı, ama çok acı bir tecrübe oldu benim için"
Çıktısını alıp duvara asacam bu sözleri o kadar doğru ki..
Benzer tecrüben var gibi... Deneyimlerimizi paylaşabiliriz, eğer istersen...
Zaman herşeyi değiştirir, sadece insanları değil... Hayatımız sürekli bir değişim/gelişim içerisinde... Yaşadığımız durumlar, bulunduğumuz konumlar, çevremizdeki insanlar, komşular, arkadaşlar sürekli değiştikçe ve zaman ilerledikçe ister istemez biz de bunlardan nasibimizi alıyoruz👍
aslında her zaman gerçek yüzlerini biliriz ama sevdiğimiz için asla buna inanmayız onlara konduramayız. zamanla sevgi azaldıkça gerçekleri görürüz, o perde kalkınca. aslında onlar her zaman böylelerdir.
Evet buna katılıyorum. Bir de bunun şu versiyonu var karşı taraf da sevgi azalınca maskesini indiriyor
insanlardan ne bekliyorsunuz, ne anlamlar yüklüyorsunuz da hayal kırıklığına uğruyorsunuz? ben hiç uğramadım, hepsi de çok tatlı
Hm anlam yüklemeyince hepsi çok mu tatlı oluyor yani
küçük hesaplarınızdan vazgeçin
Bir insanın kendi düşüncelerinin sürekli değiştiği bu hayat'ta kendi düşüncelerimizi bile kontrol edemiyorken zaman hayat içinde değişeni de gösterir değişmeyenide
Kimse zamanla değişmez valla, güvenilmez insan her zaman güvenilmez olarak kalır
insanlar zaman geçtikçe öz kendi hallerine dönerler.. değişmezler.. normale dönerler yani..
Herkes hep aynıdır gerçek yüzleri de kavga edince ortaya çıkar
Zamanla gerçek yüzleri çıkıyor
Her ikisi de olabilir.
İkiside olabilir kişiye göre değişiyor
Hiç bir şey sabit kalmaz hayatta
Eşeğe altın semer vursan eşeg yine eşegtir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?