Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
İnsanlar zamanla değişir ama herkes değil.. bazıları yıllar bile geçse her zaman aynı kalırlar çünkü kendilerini değiştirmek istemezler.. bazıları da hep aynıdır aslında sadece başlangıç da bize farklı bir yüzünü gösterir
Gerçekten değişen insanlar da var, gerçek yüzlerini gizleyenler de var. Mesela ben geçtiğimiz seneye göre bile farklı karakterde biriyim. Gerçi bu "farklı karakter" dediğim şey çevremdeki insanlara karşı beni daha kaba, daha çekilmez biri yapmadı. Yine aynı benim ama bazı olaylara karşı bakış açım değişti.
İnsanlar zamanla değişirler, değişim kaçınılmaz bir reaksiyondur. Fakat evet insanlar aynı zamanda ustaca maske değişimlerini de becerebilirler. Bu da kaçınılmaz, garip olan ise artık bir değil birden fazla maskelerinin olmasıydı.
Zamanla birer birer maskelerini indirir, zaman geçtikçe vay be bu da gerçekmiş, sen tanıdığımı sandığım kişi değilsin derler. Ama iyi ama kötü yönde, hiç kimse ilk günkü gibi kalmaz.
İnsanlar değişmez aslında, sadece karşısındakinin hissettirdikleri değişir. İnsanlar da hissettiği gibi davranır yani kısaca değişmeyiz, değişmeye zorlanırız.