Var mıyız ya? Düşünce bunun kanıtı değil bence, mesela kafadan kırık insanlar var olduğunu nasıl anlayabilir ki?
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Var mıyız ya? Düşünce bunun kanıtı değil bence, mesela kafadan kırık insanlar var olduğunu nasıl anlayabilir ki?
Cevap
4Cevap
Bence varız ama mutlak bir varlık değiliz. Bir düş olarak varız. Mutlak bir varlığın zihninde kendini mutlak varlık sanan bir düşten ibaret olduğumuzu düşünüyorum. Örneğin sen zihninde bir insan yaratabiliyorsun, onu istediğin gibi hareket ettiriyorsun, onun gözlerinin içinden bakabiliyorsun, onun düşüncelerini yönetebiliyorsun, onun düşüncelerini değiştirebiliyorsun, her şeyiyle sana bağımlı, kendini var sanıyor ama aslında tamamen senin kurduğun bir düşten ibaret. Zihninde tamamen sana bağımlı ama kendini özgür sanıyor, her şeyi bildiğini sanıyor ama aslında sen ne bilmesini istiyorsan o kadarını biliyor. Bizim zihnimiz zayıf olduğu için kurduğumuz düşler de zayıf oluyor ama bu çok güçlü bir zihinde çok güçlü bir gerçeklik ile var oluyor. Bunlar benim şahsi düşüncelerim, kesin böyledir demiyorum. Ben böyle olduğunu düşünüyorum
Var olduğunun tek göstergesi var olduğunu düşünmen.
Bunu da kaybettiysem peki? Yani biliyorum tek gerçek varoluş mantıken de gördüklerime dusunduklerim ama zihnim bazen her şeyi boşveresi geliyor ya bu tek gerçek de gerçek değilse? Neye inanayım o zaman mesela? Hayatta bı varoluş amaci olacak gerçeklik ne oluyor? Varoluşun içinde her şey var zaten ama ona bile inanamıyorum sanki ölümü de ölmeden bilemiyoruz belki ölüm de yok? Haksız mıyım? Bilmiyorum çünkü bildiğim odaklanabileceğim tek şey gerçeklik ama o da yoksa?
Hiç yoktum ama tutunacak bi şey arıyorum hiç olmamak benim suçum değil ki çünkü mantıklı gelmiyor hiçbir şey? Bu zihin yapım boyke
His düşünceden gelir aslinda ve yaşamaktan his düşünce demektir sadece
Kimisi aşkı falan da hissetmiyor ona kalırsa herkes farkli
Bedensel olarak biyolojik varlığının dünyada sadece döngüsel bi karşılığı var. ama düşüncelerinle bi eser yarattıysan ve bu insanlığa ve tüm dünyaya değer kattıysa ne mutlu sana.. artık hep varsın..
Bikac insana düşünürken yardım etmiştim bu beni cidden var etti ama kendi kafamda hala inanamıyorum sanki. varliga.
Düşünüyorum öyleyse varım
Ben düşündüklerime inanmıyorum çünkü düşünce çok tuzaklı bı şey birden inanmazsan var olduğuna? O esnada varolmamis oluyoruz bence garip bı şey ya
Yok be gızım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu derin sorgulamanı çok iyi anlıyorum. Varoluş, felsefenin en eski konularından biri ve evet, düşünce birçok kişi için varlığın kanıtı sayılır. Ancak bu, tek ölçüt değil ki. Beynimizdeki her süreç, duygularımız, çevremizle kurduğumuz her etkileşim aslında varoluşumuzun birer tezahürüdür. Herkes kendi deneyimi içinde varlığını hisseder, bazen farklı yollarla. Senin varoluşun, algıladığın ve hissettiğin her şeyin içinde gizli. ✨