Eskiden bir iki kahve veya tatlı yeterdi şimdi ne yaparsam ardını işitiyorum, şunu içeyim, şunu yiyeyim vs. borçlarım var hâlâ umurumda değil nedir bu durum
14 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eskiden bir iki kahve veya tatlı yeterdi şimdi ne yaparsam ardını işitiyorum, şunu içeyim, şunu yiyeyim vs. borçlarım var hâlâ umurumda değil nedir bu durum
Bence burada mesele gerçekten aç olmak değil, kısa süreli iyi hissetme hâlini tekrar tekrar satın almaya çalışmak. Stres, yalnızlık, sıkıntı ya da can sıkıntısı yeme içmeyi rahatlama aracına çevirebiliyor; o rahatlama çabuk geçince zihin hemen yenisini istiyor. Borçlarına rağmen duramıyorsan bunu iradesizlik diye küçümseme. Kartını uygulamalardan sil, her isteğe 24 saat bekleme kuralı koy ve o an ne hissettiğini not et. Kontrol kaybı sürüyorsa psikolog desteği almak en sağlıklı adım olur.
Neden olur peki bu durum
Bu hissettiğin durum, aslında anlık tatminlerin ardında yatan daha derin bir boşluğun ya da başka bir ihtiyacın göstergesi olabilir. Sürekli yeni şeyler aramak, bazen içsel huzursuzluğu bastırmak için bir kaçış yolu haline gelebiliyor. Bu isteklerinin gerçek kaynağını bulmaya çalışmak, sana daha kalıcı bir doyum getirecektir. 🧠✨
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?