Diğer insanlardan daha iyi olabilmek için ne yapmalıyız?
18 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Diğer insanlardan daha iyi olabilmek için ne yapmalıyız?
Cevap
6Cevap
Amaç edin. Ama ne kadar amaç edinirsen edin senden her zaman üstün ve altta olan insanlar da olacak. Zirvenin en tepesinde olamazsın.
Amaç derken nasıl amaçlar edinebilrim
Spor etkinlik aktive illaki bir amacın olmalı çalışmak para biriktirmek tatile gitmek falan. Hayat bundan ibaret.
Para biriktiriyorum ama mesela parayı ne yapacağımı bilmiyorum biriktiriyorum da hiç bir hayalim hedefim yok
İşe git gel hiçbir şey yapmıyorum kendim için ve bu durumdan çok sıkıldım işten çıkmak istiyorum sırf bu yüzden kendime ayıracak zamanım kalmıyor
Vadeli mevduatta tut veya altın yap sürekli. Araba al kendine veya 1+1 ev al taşın aile evinden uzaklaş. Belli bir yaştan sonra aile ile yaşanmadığını sende göreceksin. Evlilikte çare değil hatta hiç evlenme bile.
Araba almaya gücüm yetmez ya işten çıkarsam arabanın borcunu ödeyecek başka kimse de yok asgari ücretle çalışıyorum mağazada
En büyük hayalim arabaydı ama gerçek olamayacak bir hayal olduğunu anladım
Vadeli mevduatta tut ama işte araba aldığında aile ile yaşamaya nasıl çare bulacaksın çünkü aileler çoğu zaman muhafazakâr davranıyorlar. İlla araba almaksa amacın vadeli mevduatta tut paranı
Ailem de araba almak istiyor da maddi imkanımız yok babam emekli annem ev hanımı evde tek çalışan benim birikimim arabanın borcuna yetmez
Benim babamda emekli annem ev hanımı, bende 2019 dan beri çalıştım biriktirdim 1,5 2 sene sonra evimi alıyorum arabamı da alırım yani erkeklerden farkı yok şimdi kızların da amaç olarak. Hepimiz eşit şartlarda yaşıyoruz demi. O yüzden birikim şart.
Ya çalışmak beni yoruyor üniversiteyi de yarim bıraktım çünkü sürekli işe gidiyordum markette çalıştım üniveriste okurken sınavlara giremedim kaldım
Çalışmak hepimizi yoruyor. Kim çalışmak ister ki? Hepimiz bu hayatın bir parçasıyız. Amaçlarımız için para gerekli.
Bence bir kadının çalışması erkeğe göre zor üniversite mezunu olamayan bir kadının fiziksel güç gerektirmeyen bir iş bulması zor bence
Yani kadının çalışması zaten zorâki bir durum değil bunu siz kendinize yaptınız aslında. Erkek gibi sorumluluk alarak, erkeğin parasına muhtaç olmayalım diyip evliliği de bir şekilde ayrımcılık yapan yine kadınların çoğu. O zaman niye evleniyorlar erkekten bu kadar iğreniyorlarsa? Kafamda deli sorular.
Zoraki bir durum değil mi kadının çalışması ben mesela ailem yaşıyorum ama maddi durumumuz iyi olmadığından bende çalışmaya başladim ve aile evinde değil evli olmayan tek yaşayan kadın çalışmak zorunda kalıyor.
Kadınların erkeklerden iğrendigini nerden çıkardınız
İşte aile yüzünden biraz. Yani anne baba her zaman evladına yatırım yapmak biriktirmeyi mal mülk sahibi olmayı kendine görev olarak bilmesi gerekir. 55 yaşına kadar çalışıp hiçbir şekilde birikim yapmamış aileler evlatlarına büyük haksızlık ediyorlar. Çünkü evlat olarak en büyük beklentimiz ve gücümüz tabikide ailedir maddi manevi olarak. Ama maneviyata tek başına yetmiyor. Ailesi varlıklı olanların gayet her türlü imkanı da oluyor. O yüzden haklısın. Zoraki duruma getiren aileler olabiliyor.
Bu duruma çok üzülüyorum ailem zamanında çalışmadı diye ben şu an çalışmak zorundayım. Mesala anneme çok kızıyorum hayatu boyunca hiç çalışmadı sadece merdiven temizliğine gitmişti okuma yazması da yok beni dünyaya getirirken geleceğimi hiç düşünmemiş mesleğimi ne okuyacagimi ilgi duyduğum bir şey var mı diye hiç ilgilenmedi. Onların zamanında yokluk var diye ben de mi yokluk çekmeliyim anlamıyorum ki
İşte birikimleri yok bir düşünceleri yok ilerde bu çocuklar ne yapacak nasıl ev alacak nasıl araba alacak diye bir yatırımları yok. Ama işin şu açısından bak, çalışıp kendin yaparsan en azından kimseye boyun eğmezsin.
Sadece çalışarak da olmuyor ki tamam şu an para biriktirebiliyorum ama kendi sağlığım yerinde değil skolyozum var ona rağmen bütün gün ayaktayım. Ve bir işte çalışmayınca insanın kendi hayatı olabiliyor şu an kendimi için hiçbir şey yapamıyorum eğlenmiyorum mutlu değilim
Para için hayatımızdan olmaya değer mi?
Bizde anlattığın şekilde bir hayat yaşıyoruz zaten. Türkiye'de çoğu insanın hayatı aynen bu şekilde. Çalışmayınca kendimize ayrıldığımız vakitleri bulabiliyoruz ama bir süre o vakitler için de para lazım. Çünkü dışarı çıkıp bir kahve içmek için mekana uğrasak cebimizden en kötü 100 150 TL çıkar. Kimse mutlu değil hayatından. Bu sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde çalış kazan sistemi var. Para da özgürlüktür. Para olmayınca sokakta sadece parkta oturup geri kalan hayatına bakarsın. Yine bir eğlencen olmaz. İnsanlar zaten kendine ayırdığı zamanlar iş dolayısıyla kısıtlı da olsa o kısıtlı zamanları daha iyi geçirmek için para kazanıyorlar. Kimileri de ev araba almak için
Hepimiz aynı şartlarda yaşıyoruz haklısın çalışmak zorundayız özellikle benim gibi okul okumamış üniversite mezunu olmayan birinin iş bulma olasılığı da düşük oluyor şu an ki işimden memnun değilim. Aldığım maaş asgari ücret bence ben bu ücrete gidip başka bir yerde de çalışabilirdim hergun kapanış yazıyorlar beni eve akşam 22.30 tan sonra gidiyorum otobüs bulmam eve gitmem zor oluyor
Ben bir de çok çekingen ve hemen her şeye kırılabilecek biriyim sürekli kendimi dışlanmış gibi hissediyorum eski eleman olduğum için de bana kimse iş göstermiyor bilmediğim bir şeyi de sormaya çekiniyorum çünkü her seferinde sen eski çalışansın diyecekler diye korkuyorum. Eski eleman olmak herşeyi bileceğim anlamına mı geliyor ben anlamıyorum bu durumu bir kasaya geçiyorum bir reyonda olunca reyondaki işleri de unutuyorum
Kimseden iyi olmak gibi bir gayem yok. Kendi versiyonumun en iyisi olayım, yeter.
Kendi versiyonun en iyisi olmak için napiyorsun
Gezip keyif alıyorum
Diğer insanlarla kiyaslamaya girmemeye çalışırım
Hiç bişey yapmıyorum. Saldım iyice kendimi
Spor ve ders çalışmak tabiki daha iyi beslenmek
Spor yapıorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Senin için kendi en iyi versiyonun olmak, başkalarıyla kıyaslamak yerine kendi içindeki potansiyeli keşfetmekle başlar. 🤔 Kendi değerini bilmek, duygularını yönetmek ve empatik iletişim kurmak seni her alanda güçlendirecektir. ✨ İçsel büyümenle parladığını fark edeceksin. Kendine odaklan! 💖