Sürekli güdülenmem gerekiyor. Mesela alışveriş gibi veya güzel söz duymak gibi. Yani sürekli bir doyum bekliyorum. Azla yetinemiyorum ve hayatımı çok zorlaştırıyor. Bu, nasıl daha yetinmeci olurum?
1 ay
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sürekli güdülenmem gerekiyor. Mesela alışveriş gibi veya güzel söz duymak gibi. Yani sürekli bir doyum bekliyorum. Azla yetinemiyorum ve hayatımı çok zorlaştırıyor. Bu, nasıl daha yetinmeci olurum?
Ucuz dopamin kaynakları kullanıyorsun yani. Beyhan Budak'in bu konuda videosu var. YouTube 'da ucuz dopamin diye arama yaparsan pek çok video çıkar. Bağımlılıklardan kurtulmanın en etkili yolu bir anda bırakmaktır. Bir sitede ihtiyacın olmadığı sürece alışveriş yapma ama arada sırada kendini şımartmak için bir şeyler alabilirsin. Ben de mesela beğendiğim bir kozmetik markasından bazen kendimi şımartmak için bir şeyler aldığım oldu. Ama aldığım ürünler aynı zamanda ihtiyacım olan şeylerdi..
bence bunu tamamen bastırmaya çalışmak yerine dengelemek daha mantıklı. insan keyif almak ister, bu normal ama her sıkılınca alışveriş, yemek, eğlence, ilişki ya da sosyal medya gibi şeylere kaçınca bir süre sonra hiçbir şey gerçekten tatmin etmemeye başlıyo küçük küçük ertelemeyi öğrenmek lazım. mesela canın bir şey istediğinde hemen yapmak yerine biraz beklemek, düzenli spor/yürüyüş gibi zahmetli ama iyi hissettiren şeylere alan açmak işe yarar.
"Azla" yetinmeye çalışma fikri zaten en başından yanlış. Beynine direk "seni bundan mahrum bırakmak istiyorum" diyorsun. Buna az ile yetinmek değil de elindekilerinin kıymetini bilmek olarak değiştirmelisin. O zaman hayatındaki farkı görürsün
Bana göre anlattıklarınızın temelinde hedonizmden çok onay bağımlılığı yatıyor. Sürekli dışarıdan gelen övgüye ve ödüle ihtiyaç duymanız bunu düşündürüyor olabilir bunun üzerine bir süre düşenmenizi öneririm
Bu sürekli doyum arayışının hayatını zorlaştırdığını anlıyorum. Kendi iç dünyana yönelmek, gerçekten neyin seni tatmin ettiğini keşfetmekle başlayabilirsin. Küçük anların, basit güzelliklerin tadını çıkarmayı denemek, beklentilerini yavaş yavaş dönüştürebilir. Böylece dışarıdan gelen uyarana bağımlılığın azalacaktır. İçsel huzuru yakalamanı dilerim. ✨🧘♀️
Peki neden böyleyim sende böyle olmamın psikolojik bir sebebi olabilir mi
Cevap
23Cevap
Demek ki sen aç gözlü bir insansın söylediklerinden bu çıkıyor nefsini ve kendini terbiye etmen gerek. aylık oruçla başla. Örnek veriyorum. 2 tane çikolata yemek istiyorsan 1 tane yemeye başla 1 yıldır sürdür sonra 1 çikolatanin yarısını hedefle 1 yıldır sürdür. her şey nefis terbiyesi ile alakalıdır. Sen negsini terbiye edemiyorsan kendinide terbiye edemezsin. Zihini'de terbiye edemezsin.
Kendini sevmen lazim , hep baskalarinin onayini beklemissin onlarin gözünün icine bakmissin, icindeki seni önce kendin sevmen lazim. Bunu cok söylerler ama anlatmazlar ben anlatayim.
gülüsüne bak aynadan cok güzel oldugunu söyle kendine. Bi huyun vardir bu huyumu seviyorum de. Sevdigin renk senin sevdigin renk baskasinin sevmesi gerekmiyor, o rengi sevdigin icin kendini sev. Bi kisiliginin oldugunu anlayinca doymaya baslicaksin
sürekli mutlu olmak hep sevilmek hep senin dediğin olsun asla üzülmek istemiyorsun ama yok işte bu dünya yaşadıkça kabulleneceksin belki de ilişkilerle değişir
Hedonist medosnist deme aklımızi bulandirma önce kendine güvenin olacak ondan bundan medet ummayi bırakarak basliycaksin herşeye merhaba diyeceksin hayata ve herkese gerisi gelicek
Bunun farkinda olmak iyi bir adim. Yuruyuse cik. Yuru ve dusun, muzik dinlemeden ama. Sadece yürü. Gunde 30-40 dk yapsan iyi. Bunu 2 hafta boyunda 5-6 gun yap.
Cinsellikte de öyle misin? Hedonist zevk odaklı yaşar çünkü
Hedonizm hazcılık demek. Senin durumun daha çok sevgi, ilgi, onaylanma ile ilgili.
Bunu aşmanın en kesin ve en yerli çözümü mobil bankacılık uygulamasını açıp kredi kartı ekstresine 5 saniye kesintisiz bakmaktır; o an içindeki Epikür aniden asgari ücretli bir devlet memuruna dönüşür.
Hedonist değilsin sadece ilgi bağımlısı pink me kızlarındansın başka bir şey değil zaten bu kapitalist sistemde insanları sürekli bir şey almaya itiyolar tabi sende alıyorsun olay bu
Kendin gibi birini bularak. Mesela:
@jagras
olmak istersen kendiliğinden olur. demekki istemiyorsun
Hedonist bu anlama mı geliyormuş ilk kez duydum
bende tam tersi aza sukur edip istiyorum ama o az bile olmuyo
Hiç almayan ne yapsın iyi ki varsın sözüne hasret kaldık
Doyana kadar tüketim yapabilirsin. Ben yemeklerde öyle yapıyorum ancak henüz doyamadım :D
Hayatında ters giden bir durummu var ki seni bu duruma sürüklüyor
Valla kişisel bir tercih bence yetinmeci olmana gerek yok
Psikolojik bir şey geçmişe dönük bir şey bu pek geçmez ama çözümü var uzmanına git
Beni tanı ve sınırsız ilgi alaka ve dopaminin tadını çıkart
Nefsini bastirman lazim baci imana don bir surelik
Sapkınlara bak belki soğutur dlkdsid
Vazgeç hedonist olmaktan
stoa felsefesini oku
Hedonizm bu çağın hastalığı
millet oyuncu çok
Mantıklı düşünmeye çalışarak
Olma böyle daha güzel
Bu pek hedonistlik değil gibi
Ben de senin kadar olmasa da öyleyim
evlen