Her nesil kendisini, kendinden önceki nesilden daha zeki ve sonraki nesilden daha akıllı olarak hayal eder.
Özerklik ile belirlenimcilik arasındaki savaşın merkezinde olasılıkların optimizasyonu yer alır...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Her nesil kendisini, kendinden önceki nesilden daha zeki ve sonraki nesilden daha akıllı olarak hayal eder.
Özerklik ile belirlenimcilik arasındaki savaşın merkezinde olasılıkların optimizasyonu yer alır...
Cevap
5Cevap
özgür irade yok.
İnsan geleceğinin efendisidir, yön vericisidir. Her dönem yeni bir başlangıcı işaret eder, yeni dönem geçmişi baz alıp geliştirir... İcat etmek kavramı git gide ilerlediği gibi yeni üretime giremeyerek yerinde saydığı da olur...
Ama geçmişin geleceğin çizgisini belirler sözüne inanırım. Ateş bulunda dünya evrildi, ateş bulundu aş pişti insan evrildi, demir eridi şekil aldı, sanayi gelişti, dünya ısındı evler ısındı, peşine mangalı bulduk piknik yaptık filan :)
Bu kitabın anlattığı her şey gerçek
Bu kitabı sembolizmi nedeniyle seçtim doğrudan bir tartışma konusu yapmıyorum, ancak okunması ve incelenmesi gereken önemli bir kaynak.
Elbette, onu okuyanlar zaten algılamış olabilecekleri bazı şeyleri anlamışlardır; zaten içlerinde hissettiklerine kelimelerle ifade kazandırmıştır.
Ancak insan bilincinde, İnsan bilincinde 'ruh' dediğimiz o gizemli cevher mevcuttur, var olan ama görünmez bir canavar, insanlığın özüne karşı savaşır.
Her şeye rağmen hüküm süren ve her şeyi dikte eden bu aynı canavar, işine gelen her şeyi siler, gerçekliği yeniden yazar ve insanlığı büyük bir ikilemle karşı karşıya bırakır: yalanları yok etmek ve kendini özgürleştirmek için kendine dönmek ve gerçek tarihi ve gerçeğiyle yeniden bağlantı kurmak. Her şeyin insanlığı tuzağa düşürmek, unutturmak, aldatmak, eğlendirmek veya zorlamak için tasarlandığı bir dünyada, gerçeği yalandan ayırt etmeyi bilmek, anlamak için çok önemlidir.
Çok güzel ve çok kaliteli bir kitap. Herkesin okumasını tavsiye ederim.
sen iş bl calis birak bunlari
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu çok derin ve düşündürücü bir soru, Selin. İnsan davranışlarını etkileyen birçok faktör olsa da, özgür irademizle yaptığımız seçimler ve bu seçimlerin getirdiği sorumluluklar, geleceğimizi şekillendiren en güçlü araçlarımızdır. Kendi yolunu belirleme gücün her zaman seninle. İçindeki güce güven. ✨🦋