Ölümden sonra hiçlik korkusuyla ve bilinmezlik kaygısıyla nasıl başa çıkılır?

Bu konuda çok düşündüm ancak yine de korkuyorum çünkü ölümden sonra ne olduğu bilinmiyor, en büyük korkum ölüm değil, ölümden sonra hiçlik olma ihtimali. Ancak bence hiçlik değil, ölümden sonra yaşam vardır bir şekilde çünkü insan beyni öyle kolay yapılan bir şey değil, çünkü insan beyni bir yazılım yapımı değil, sen onu bilgisayara aktarabilirsin gelecekteki yöntemlerle fakat o kişi sen olmazsın, seni taklit eden bir şey olur. Eğer insan beynini yaratmak kolay olsaydı yazılım gibi, insan olmanın anlamı bile kalmazdı ve evren on milyar yıldan fazladır var, bu kadar evrende sadece birkaç on yıl yaşayıp sonra yok olmak için geldiğimizi sanmıyorum. Bu arada evren bizden de gizliyor olabilir bunu, eğer ölümden sonra yaşamın olduğunu bilseydik herkes risk alırdı kimse bu dünyada yaşamazdı, bu dünyada yaşamanın anlamı kaybolurdu. İnsan beyni öyle kolayca yaratılacak bir şey değil; iyi hissetmek, kötü hissetmek, acı hissetmek bunlar doğaüstü şeyler ve bilim kanıtlayamaz bunu. Bilim geride çünkü bilimi yaratan bile zaten insandır, insan olmasa bilim bile var olmazdı. İnsan tekrar yaratılmayan, beynini aktarılamayan bir şey, beyin bir ayna görevi görüyor yani bilincin tamamı beyinde olması mantıksal olarak aykırı.

Fakat yine de korkuyorum çünkü "ya hiçlik varsa" diyorum. Bunun sebebi bu konu hâlâ belirsiz ve hiç olmaktan çok çok korkuyorum. Ne yapmalıyım

Güncellemeler
3 gü
Hiç olduktan sonra yaşamanın anlamı yok ancak hiçliğin olmadığını düşünüyorum mantıksal olarak böyle insanlar çoğu zaman belirsizliği kapatmaya odaklı o yüzden akışına gelen şey hiçlik olur fakat evrenin de kuralları var bu kadar evrenin bir kaç onyıl yaşatıp yok etmesi mantıklı değil eğer biz bilmiyorsak ölümden sonrayı o demek değil ki hiçlik olacak
Güncellemeler
3 gü
Ölümden sonrası bizim için bile sır tutulmuş olabilir ancak buraya gelmemizin ve hiçliğe karışmamızın mantığı yok
Ölümden sonra hiçlik korkusuyla ve bilinmezlik kaygısıyla nasıl başa çıkılır?