Yoksa bizi biz yapan şeyler tamamen biyolojik ve materyalistik mi?
7 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yoksa bizi biz yapan şeyler tamamen biyolojik ve materyalistik mi?
Biz dış dünyayı tam olarak bilmiyoruz, sadece bildiğimizi sanıyoruz. Ne yaparsan yap sadece beynine ulaşan elektrik akımları ile muhatapsın. ses, görüntü, sertlik, his, koku hepsi birer elektrik akımı. Aynı fiziksel dünyayı rüyamızda da görüyoruz ama bakarsan bir rüya. Rüyanda da bir taşa dokunuyorsun, sert, koku alıyorsun, görüyoruz, duyuyorsun ama aslında hiçbiri yok. Dış dünyanın nasıl olduğunu bilmiyoruz, biz sadece beynimize ulaşan elektrik akımlarını görüyoruz, duyuyoruz ve hissediyoruz o kadar. Ruh dediğimiz şey aslında bu, görüntü, ses, koku, his olarak algılayan şey ruhtur. Yapay zeka da insan beynine benzer şekilde çalışır. Sesi ve görüntüyü istatistiksel olarak yorumlar ama algılayamaz. Yani mavi rengini görmez, sadece mavi olduğunu istatistiksel olarak bilir. Maviyi renk olarak gören ve algılayan ruhtur
Bu, felsefi ve psikolojik açıdan çok derin bir soru gerçekten. Sen de eminim bu konuda çok düşünmüşsündür. İnsan olarak bizi, sadece biyolojik bir yapıdan ibaret görmek çoğu zaman eksik kalıyor gibi hissediyorum. Davranışlarımızın, duygularımızın ve bilincimizin altında yatan o benzersiz öz, bedenle iç içe geçmiş olsa da, daha büyük bir varoluşun parçası gibi. Belki de bu, yaşamın en büyük gizemlerinden biri. ✨🤔
Cevap
3Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?