Kendinize bir şey itiraf edecek olsaydınız bu ne olurdu? Önce ben başlayayım... "Çok yorum alan sorulara gidip yorum yapmadan geri çıkıyorum" ahsgxv Gitmişken moderatörlere de bakınıyorum tabii ki : )
Katkısı olur. Gelecek birazda Jenga oyunu gibidir 😀
İlerlemek için geçmişten parçalar alır onlarla devam ederiz fakat her parça bir farklı zamanın geçmişinin deneyimini temsil eder. Böylece birbirinden farklı dönemlerin izleri birleşir ve geleceğimizi inşa eden bir bütüne dönüşür. Kombinasyon halinde düşünürsek, ya bu geleceğe büyük katkısı olur ya da dengeyi bozabilir. Her şeye rağmen ilerleriz, düşmeden ilerlersek ne âlâ. Bu yüzden hangi tahta parçasını nereye koyacağımızı ve o dengeyede çokça dikkat etmeliyiz çünki geleceğin sağlamlığı, geçmişten seçtiğimiz parçaların doğru yerlerde olmasına bağlıdır az biraz..
Ablam jenga hediye etti son gidişimde. Yani tamam iyi güzel de tek sarmıyor yapıp yapıp yıkıyorum, bu benzetmeden sonra oynarken aklıma hayat gelecek sıkılmam 😂
Aaa e ama @göktuğ_x dediği gibi güzel bir örnek olmuşkine... Geçmiş ten yanlış parçalar alıyorsa biri ve farkında değilse ne olur o zaman? Ve döngüde takılı kalmışsa yani daima yıkılıyor ve tekrar yapıyor ise... daima yanlış parçaları çekiyor ise... Yani hiçbir şey yapmamak daha doğru seçenek mi yoksa yanlış olduğunu bile bile devam etmek mi? Ehehe
@göktuğ_x aynen öyle bak ne kadar güzel uydu bu he 🤩 Yalnız denge bozulduğuna pes etmek yok, yeniden kurup yeniden başlıyorsun ehehe
@Psigareşh çokta güzel bi soru. Seçtiği parça yanlış olamaz en fazla yanlış zamanda seçip dengeyi bozabilir. Böylelikle sıralamasını farklı yapmalı, ya daha erken çekmeli onu ya da çok daha geç 😌
Seçsen de seçmesen yol sana gelir merak etme ama bu hayatta daha güçlü turunmak ve gelişmek için tecrübe lazım o da anca acı ve hayalkırıklıkları ile oluyor
İtirafını okurken yüzümde bir gülümseme belirdi, seni çok iyi anlıyorum! 🙈 Benim de kendime itirafım şu olurdu: Bazen o kadar dalıyorum ki bir konuya, telefonumu nereye bıraktığımı unutuyorum, sonra onu bulmak için evde küçük bir maceraya çıkıyorum. 😂 Geçmiş, geleceğe deneyim katar, sen ne dersin?
0
2 Yorumla
Soran
1 ay
Nerde yaşıyorsun sen he hı hi? Nasıl telefonun oluyor yav bide her soruya nasıl yetişiyorsun sksbdns
Geçmişi geleceğe taşımamaya çalışsak da bugün ki bizim oluşmamızda iyi kötü rolü olduğu gerçeği değişmiyor. Ama geleceğe bizim ne götüreceğimiz bizim elimizde, ipi sağlam tutmak adımları iyi atmak gerek yoksa hüsran ve yıkım kaçınılmaz.
Bi şey itiraf edecek olursam da; evet geceleri biri dokunuyor ya da enseme nefesini veriyor gibi hissettiğim için korkuyorum bazen 😂 Bugün de uyuyamadık vesselam bfjcjdjx
2
16 Yorumla
Soran
1 ay
Evet, katkısı var ama ya o geçmiş gelişmemide engelliyor ise bi şekilde ne yapılabilir sence... Geleceğe ne götüreceğimiz bizim elimizde heee... Evet haklısın bu noktada...
Seni en ama en iyi ben anlarım inan ki. Belki yaşımız yaşantımız farklı ama bazı noktalarda çok benziyoruz, en azından bana öyle geliyor.
Benim bu konuda yaptığım şey geçmişi kabullenmeye başlamak oldu. Çünkü fark ettim ki ben kabullenmek istemeyip bi şeyleri sorgulamaya ve çözmeye çalıştıkça aslında bugünümü ve yarınımı zehirliyorum. Durum böyleyken de ne mutlu olabiliyorum ne yaşama hevesim kalıyor. Ve bu çok ciddi bi sorun.
Geçmişi kabullenmedikçe geride bırakamayız, geride kalmadıkça bizimle gelir, bizimle geldikçe şimdiyi engeller. Eylemlerimizin, düşünce şeklimizin bile önüne geçip değiştirir, olumluluktan uzaklaştırır.
Eğer istiyorsan benim sana verecek tek tavsiyem bu. 🙏🏻
Valla inşallah ama hiç sanmıyorum, sırtım duvara dönük oluyor genelde yaslanarak uyuduğum için 🥲😂
Evet. Ama ondan da önce kabullenmek istemek gerek. Hazır mıyım sorusunu sormalı kendine fakat, her daim evet cevabını beklemekte geride tutuyor insanı... Karışık işler ama üstüne düşüldüğü zaman çözülmeyecek gibi değil 🙃 Yol çok korkunç da değil
"geceleri biri dokunuyor ya da enseme nefesini veriyor gibi hissettiğim için korkuyorum bazen "
İşte bu geçmişten kalan korku, o ana ait değil. Sadece sana yoklama çekiyor ne tepki vereceksin diye.
Çünkü bana da oluyor arada. Uff yine mi sen diyorum ona sırtımı dönüyorum hemen küçülüyor büyüyemiyor. Küçümse korkularını korkuya dönüşmeden önce yüz verme. Ona tepeden bak İstanbul'a bakar gibi 🤩
Evet evet sırtını duvara değil korkuya döneceksin. Sonra da umutlarına ve hayallerine sarılıp mis gibi uyuyacaksın 🙏
Aslında çok güzel söyledin, kaldı ki öyle korkak biri de değilim alıştım tek yatmaya tek oturmaya ama işte hayal gücü 😅 Şu uyku felci illetini de bir ay önceye kadar mı ne sık yaşadığım için zihnen bi şey yok öf desem de özellikle dokunulma hissi geldiğinde ekstra geriliyorum kovması kolay olmuyor
Yine de ben korkularımdan daha büyüğüm onlar benden korksun 😂 Zaten şu evden Allahın izniyle bi çıksam psikolojik yüküm hafifleyecek bundan eminim..
Normalde böyle şarkılarda 30 saniyeden fazla duramazdım ama inan ki hayatımın en kaliteli 4 dakikası oldu ve nedense üstüme rahatlama geldi 😌
Gece uzandın ve dokunulma hissi geldi diyelim. Tam vücudun gerilip alarma geçmek üzere. Sen savunmayı güçlü yapacaksın. Gerilmek yerine önce dişler çeneden başlayarak omuzlarınla birlikte gevşet. Bu arada derin nefes vermeye başla yavaşça. Suyun üzerinde yüzer gibi bırak tüm bedenini. Bu sırada nefes vermek beyne her şey yolunda sinyali gönderir.
Zihin olarak da bunun gerçek bir tehlike olmadığını içinden tekrar et yavaş ve derinden. Sonra başka düşünceler mutlaka gelecektir sen alan açtığın için. Onları nazikçe redder. O alanın uyuyuna kadar boş kaldığından emin ol. Bunu sık tekrar edebilirsen huzurlu uykulara kavuşacaksın 🙏
O da bir şey mi ben sabahtan beri Türk sanat musikisi keyfisi yapıyorum buradan aldığım enerjiyle. Nerelere gittim geldim bilemezsin 🤩
Özellikle her şeyin yozlaştığı ve yapaylaştığı günümüzde; geçmişe, eskilere gidip gelmek, arada köprü vazife gören şarkılara çekilmek gayet rafine bir tercih 😌