Herkes kötü olamaz. Herkes iyi de olamaz. Peki insanlar kötülüğü bilerek/seçerek mi yapıyor? Yoksa istemsizce kendiliğinden mi gelişiyor?
Çok farklı bakış açıları var. Bu yüzden herkesin görüşü değerlidir.

(Argo yasak!) Teşekkürler.
Herkes kötü olamaz. Herkes iyi de olamaz. Peki insanlar kötülüğü bilerek/seçerek mi yapıyor? Yoksa istemsizce kendiliğinden mi gelişiyor?
Çok farklı bakış açıları var. Bu yüzden herkesin görüşü değerlidir.

(Argo yasak!) Teşekkürler.
Cevap
17Cevap
Kötülüğün özden geldiğine inanıyorum. Yaşadığı olumsuz deneyimler ve kötü bir çocukluk da bunu tetikliyor hepimizin içinde karanlık taraf var oraya geçenlerin Masallardaki gibi giden geri dönmüyor dedikleri büyülü ormanlar gibi olduğunu hayal edebiliriz. Bi kere bile o tarafa geçemeyene iyidir diyoruz ama geçse neler yapabilir kimse bilmiyor. İsteyerek ve bilerek yaptıklarına emimin çünkü o karanlık tarafı bu şekilde besleyebilirler. Filmin ismini unuttum ama tam bu olaya uygun bir film var mı karanlık tarafı uyandıran insanları konu almıştı.
Çok güzel özetlemişsin. Aklına gelirse mutlaka buraya yaz filmi.
Teşekkürler.
Olur unutmazsan yazarım
Tamamdır
Kötülük insanın elindedir ve insan kötülüğü isteyerek yapar istenmeden yapılan kötülük olmax
Bazen iyilik yapmak isterken bile karşımızdakine kötülük yapmış olabiliyoruz. Burada önemli olan onu telafi edip etmeme tarafındaki çabadır. Kişi eğer telafi etmek istemez ya da üzüntü duymaz ise bu isteyerek kötülük yapmaktan farklı değildir ve kendi de kötüdür.
Tam olarak budur 😀👍
İstemsizce yapılana hata diyorlar buralarda.
Kötülük kalplerin karalığından gelir. Günümüz dünyasında revaçta olan bu ruh hali bozukluğu bir çok zihin tarafından ''güç'' olarak algılanmaya başladı. Zira; sevilen insan olmak yerine korkulan insan olmayı yeğleyen bir gençlikle karşı karşıyayız.
Suç oranlarının yüksekliğine baksak yeter.
İhtiras ve emelleri doğrultusunda kötü olmayı, yakıp yıkmayı seçen tayfanın sayısı da azımsanacak gibi değil.
Haklı bir isyan.
Mesele kötü biri olduğunu kabul etmektir. Ozamam bunu isteyerek ya da mecburiyetten yapıldığını çözebilirsin. Sanırım batman filminde uşak joker hakkında bazı insanlar vardır dünyayı yakıp seyretmeyi sever demişti Joker gerçek bi kötüydü aslında şeffaftı böyle bişiy işte
Çok iyi yerden yakaladın. Joker güzel bir örnek di 😀👏
Bazen evet bazen hayır abla bazı insanın mayası bozuk insanlara kötülük yapamayınca kuduruyor bazı insan da var mesela istemeden hata yaptığı zaman karşısındaki insandan helallik almadan rahat edemiyor Allah iyi insanlarla karşılaştırsın abla ne diyelim
Kötülük bir seçimdir tıpkı iyilik gibi ve bazı iyi insanlar vardır içleri vicdanları kötülük yapmaya razı gelmez isteseler de kötülük yapamazlar
Güzel bir yaklaşım bu güzel düşünce 😀
Evet aynısı dedim ama tonlama farklı 😀
Bazılarını nasıl iyiyse bazılarıda kötülüğü seçiyor ben fazla iyyim mesela buda kötü bişey bence
İyi insana iyi ol kötü insana kötü olma direk uzaklaş 😀
Öyle yapmamız lazım denge esas tır
İtemsiz ve bilinçsiz yapılan kötülük "hata" olur. Bilinçli yapılırsa "kötülük" olur
İstemeden de bazen kötülük yapılıyor. Buna Kaş yaparken göz çıkarmak deniyor
Bilmeyerek, bilinçsizce olanı da var; bişe isteye, karakter gereği yapılanlar da var..
İsteyerek yapanlarıda gördüm
Kötülük yapmak bile bile yapmaktır
içten gelir aga içten
Anam sorum çok normal niye gizli 😀
İsteyerek yapan var
İstemeyerek yaparım
İsteyerek yapılır
doğası gereği her insan bilerek yapar
İsteyerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu, insan doğasına dair çok katmanlı bir soru. Kötülük çoğu zaman bilinçli bir seçim olarak ortaya çıksa da, bazen kişisel travmaların, bilgi eksikliğinin veya empati yoksunluğunun bir sonucu olarak istemeden de gelişebilir. İnsanlar, kendi doğrularına göre hareket ederken farkında olmadan başkalarına zarar verebilirler. Her iki durum da maalesef mümkün. 🤔💔