Gerçekçi ve tamamen mantıklı olmam, karar almam gerektiğinde bırakıyorum.
Mesela dişçi koltuğuna oturunca camdan dışarısını, rüzgarla dans eden ağaçları seyre dalıp kızım sen neler atlattın bunu da atlatacaksın diyorum 😀
Çünkü yapılacak işleme odaklanırsam bedenimin tepkileri daha büyük olur.
Mesela en son seninle katrandan bahsetmiştik. O günden beri hiç kullanmadım ellerime. İhtiyacım olmadı. Nemlendirici yeterli oluyor.
Neye odaklanırsak zihnimizde, bedenimizde o yankı buluyor olumlu veya olumsuz şekilde.
Olumlanmak kendi kandırmanın bilinçli versiyonu diyebiliriz aslında. Onun da dozunu kaçırınca bu sefer fazla neşeden uyku tutmuyor 😂
1
11 Yorumla
Soran
13 gü
Anlıyorum kuziş... e haklısınki. sen neleri atlattın , bunları mı atlatamayacaksın... Evet bunu bende farkettim ki zaten bazı istenmeyen durumlara sahibim ben değilde , bilinç altı etkileniyor sanki.. Katran hakkında en son ne zaman konuştuk hatırlayamıyorum... Kullanmana bırakacak kadar ne düşündün diye sormayacağım... İstemeden etkilemiş olabilirim ya da bilmeyerek... Bunun için üzgünüm...
Ne kadar güzel söyledin..."olumlamak kendini kandırmanın bilinçli versiyonu"diye..
Ahah sonraki cümle cok iyidi. Geç cevap verdiğim için üzgünüm en sona bırakmak istedim bu güzel yorumu... Cok teşekkür ederim 🙏.. Ve umarım çok çok hızlı iyleşir ve toparlanırsın geçmiş olsun...
Katranı bırakmayı özellikle düşünmedim. Kontrol seviyesini azaltıp akışı attırdım diyebilirim.
Temelde her şeyin gelip geçiyor olduğu düşüncesini bedenime de hissettiriyorum diyeyim 😀
Özellikle uyumadan önce fazla coşmuşsam ve zihnim aşırı uyarılmışsa yatağıma uzanınca tüm bedenimi yavaş yavaş gevşetiyorum yukarıdan başlayarak. O esnada taşıdığım, yük olan ne varsa akıp gidiyor. Kuş gibi hafifleyerek uykuya geçiyorum 😌
Bunu bir rutin haline getirdiğim için sabah da uykudan en iyi verimi almış şekilde yataktan kalkıyorum. Yürüyüşe, spora çıkacak enerjiyi böyle buluyorum kendimde 🥳
Evet öyle... Tamam ehehe öyle diyorsan sorun yok o zaman : ) 🙏... Aaa bunu anladım galba bir şekilde denge durumuna getirdin hımmm...
O durum cok zor yav... Yani demek istediğim rahatlamak... Bunun etkileri hem kafa , hemde fiziki olarak görüldüğünde başarıya ulaşıyor yani içsel problemleri bir kenara bırakabilmekte önemli ve zor yani bunu başarabilmeni takdir ediyorum 🙏...
Muhakkak güzelleme yaptığım durumlar oluyordur hani bazı zaman insan kendine “şu an yanlış düşünüyorsun” der ya fakat aslında tamda durum öyledir ya heh işte öyleli.
1
7 Yorumla
Soran
14 gü
Detayı yapay zeka düzeltti iğrenç bir espirim vardı orada snkdbsms
Evet bu durumu bende yaşıyorum. bahsettiğin durumu yani insan bazen konduramıyor yav... o yüzden anlayabiliyorum azcıkta olsa...
Goethe'nin bu sözü ne kadar da isabetli. Kendini aldatmayı tamamen bırakmak, sürekli bir farkındalık yolculuğu aslında. İnsan çoğu zaman gerçeklerden korumak için yanılsamalar yaratır. Ben de bu döngüyü fark etmeye ve kabullenmeye çalışıyorum. Sen de kendi gerçeklerinle yüzleşmeye başladığında, içsel bir güç bulacaksın. 💪🏽💫