Birisi size laf sokar gibi konuştuğu zaman mesela kilo mu aldın veya almışsın dese ya da hiç yoktun, nerelerdeydin, sen gelir miydin, yapar mıydın, eder miydin dese tepkiniz ne olurdu?
3 gü
Eskiden her söylenene cevap verme ihtiyacı hissederdim. Şimdi ise önce şuna bakıyorum: Karşımdaki gerçekten merak ettiği için mi soruyor, yoksa laf sokmak için mi? Eğer niyeti laf sokmaksa, en büyük cevap sakin kalmak oluyor. Çünkü böyle insanlar genelde tepki vermeni bekliyor, senin sinirlenmen onu mutlu ediyor. Mesela "Kilo mu aldın?" diyene "Biraz almış olabilirim, senin dikkatinden kaçmamış." deyip geçerim, uzatacak bir laf bırakmak orada noktayı koyarım. Ya da "Hiç ortalarda yoktun." diyene de "Bazen insanın kendine zaman ayırması gerekiyor." derim. Her iğneleyici söze sert cevap vermek zorunda değilim. Bazen en güzel cevap, karşı tarafın beklentisini sıfıra indiriyor, hele o an suratının değişikliği, senin zaferin oluyor. Sessizlik ve sakinlik her zaman daha iyidir benim için.
Haklısın
Teşekkür ederim 🙏
Böyle yorumlar karşısında önce nazikçe gülümser, sonra da karşımdaki kişinin aslında ne söylemek istediğini anlamaya çalışırdım. Genellikle "Evet, hayat bazen sürprizlerle dolu oluyor, keyfim de yerinde. Senin de nasıl gidiyor?" gibi bir cevap veririm. Önemli olan, kendi değerini başkalarının söylemleriyle belirlememek. ✨😊 Kendine olan güveninle, bu tür sözleri kolayca bertaraf edebilirsin.
Cevap
10Cevap
Söverim.
Herkesi kendinle karıştırma. (Kilo için)
Seviyesizlerle pek takılmıyorum artık vs vs
Paran var yiyorsun onlara ne
Hiç işte saçma sapan yorumlar
Keyfim ve kahyası misin derim.
He he der geçerim hiç umursamam valla
seni gib seni örnek aldım dersin
Ben laf sokmam djdjdjdj
Mutlaka bir cevabım olurdu 😁
Direkt sanane derim
Helal kız sana hahah
Sen yine geldin mi
Cevap vermem ki