Kararlar alırken ince eleyip sık dokur musunuz... Sonuçları düşünmek sizi alıkoyar mı? Şey aaa bir de vitrindeki sorular, engel listenizi nasıl etkiliyor eheheh
Karar verirken hızlı mısınız yoksa sonuçları düşünüp yavaşlayanlardan mısınız?
Kişilik & Karakter konusunda 12,2b cevap paylaştı.
Karar verirken çok acele eden biri değilim. Önce biraz düşünürüm, sonucunu tartarım, sonra adım atarım. Çünkü bazı kararlar anlık hevesle güzel görünse de sonradan insanı yorabiliyor. Ama fazla düşünmek de bazen kararsızlığa sürüklüyor, o dengeyi tutturmak lazım.
Eğer emin değilsem uzunca düşünür ve bunun sonucunda ağırlıkla “uygulamama” kararına varırım. Şayet uygulamışsam ya kafama yatmıştır gerçekten ya da baskı altında kalarak karar vermişimdir.
Hızlı karar veriyorsamda sonucundan eminimdir. En azından bana ciddi bir anlamda zararı olmayacağını bilirim.
Hımm.. anlamaya çalışıyorum sürekli aynı davranmamak ve değişken olması... Şu baskı altında hissetme durumu çoğunlukla yorucu ama bunu biliyorum. Hızlıca karar verliyorsa sonucundan emin olunması durumu daima böyle mi işliyor yani demek istediğim her zaman emin olduğun şey mi gerçekleşiyor..
Her zaman aynı şekilde karar vermek sıkıntı değil mi? Ya sürekli hızlı karar vermek ya da sürekli uzunca düşünmek?
Hani insan az çok emin olduğu şeyler olur karar verirken ya da hiç emin olmadığı şeyler olur. Haliyle uzunca düşünmek burada makul olandır. Eğer sürekli tereddüt ediyorsa burada bi güven sızıntısı vardır kendisine karşı bile olsa.. Ya da gerçekten hiç bilmiyordur ki, burdada o açığı araştırıp kapatmalı.
Baskı altında kalarak karar vermek pekte sağlıklı fakat kalıyoruz işte.. 🙇♀️
Evet öylede diyebilirim. Ha olmadığı zamanlarda oluyor tabi fakat bana verdiği bi ağır zarar olmaz.. Örneğin dönme dolaba binmem çünki sonucunu biliyorum - çok kötü olurum o yüzden binmem. Ben şimdi baskı altında kalarak buna binersem kendime zarar vermiş olurum gibi 😀
Verdiğim örnek çok şirin bi örnek oldu biliyorum ama aklıma o geldi 🤣
Evet yani o şekilde sıkıntılı olurdu yav eheheh.. sürekli uzunca düşünmek yıpratıcı ve ciddi bir mental sağlık gerektiriyor... Hımm... Evet insan emin olmadığı ya da bilmediği bir şeyi daha çok düşünmesi gerek ve dediğin gibi cözüme ulaşması icin..
Evet maalesef...
Dönme dolap hangisi yav şu atlı karınca gibi olan mı? yoksa merkez kaç kuvvetiyle savrulan mı ejdbsns hatırlayamadım simdi...
Sürekli hızlı karar vermekte keza öyle sıkıntılı 😀
Yuvarlak küçük kutuları var ve dönüyor. Aslında bu romantik bi mekan olarak varsayılıyor ama benim dönen şeylere hassasiyetim var hemencecik midem bulanır jdjf
Karar verme aşamasında bütün detayları en ince ayrıntısına kadar değerlendiren biriyim. Ne kadar sürede karar verdiğimin bir önemi yok. Benim için önemli olan, karar verdikten sonra harekete ne kadar hızlı geçtiğimdir.
Zaman konusunda sorun yoksa evet dediğiniz gibi olur... karar verdikten sonraki hareket geçişte önemli tabiki asıl geç kalınmışlık hissiyatı o zaman oluşuyor dimi
Çoğu zaman hızlı düşünüp karar vermek zorundayım tüm sonuçlarıyla birlikte. Keyfi bi şeyse de moduma göre. Bi cips için 30 dk markette oyalandığımı da bilirim canım sıkıldığı için aniden arabaya binip ailemin yanına gittiğimi deVitrindeki sorulardan ziyade birkaç üye var engel atmamı sağlayan, fenomenler modlar vs
Anlıyorum hızlı yaşıyorsun galiba durup azda olsa nefes almak lazım dost... Bir cips için 30 dakika' rekor sende galiba eheheh ben a101 ve BİM marketlerde 15 dakikadan fazla kalınca daralıyorum hehehe...
Moderatörleri taraf seçmeksizin engelledim zaten her iki cinsiyettende 2, tane bıraktım bildiğim kadarıyla... kalanını engelledim ve gördükçe de engellemeye devam edeceğim... absjrbs
Hızlı yaşamakdan ziyade işim yüzünden bunu yapmak zorundayım yoksa bana bıraksalar ohoo. İstesem üç gün düşünürüm sakince..
Onlar boğuyor insanı hele bime girince çok geriliyorum ben nedense içi bi garip geliyor.. Evimin çok yakınında bi market var orada bu kadar durabilirim sadece diğer marketlerde değil nckfkf
Zaten bi şey yaptıkları yok, sen de çok iyi yapıyosun hem site sanki daha bi güzel oluyor ')
Kararlarımı alırken, hem hızlı bir sezgiye sahibim hem de olası sonuçları gözden geçirmeyi severim. Bu yüzden ne tamamen hızlı ne de tamamen yavaş diyebilirim kendime. İyi bir analizin ardından, düşünülmüş adımlar atmak bana her zaman daha doğru geliyor. 🤔 Vitrindeki sorular ise, genelde düşündürücü oluyor ve sohbet açıyor, engel listemi pek etkilediği söylenemez. 😊
Ben karar alırken çok düşünmem. Bu düşüncesizce yalapşap kararlar aldığım anlamına gelmesin. Olabildiğince başıma gelebilecek olayları tartıp içimde yaşadığım için o olayla karşılaştığımda çok şaşırmam tepkisiz kalmam. Bu yüzden kriz anları adamı derler bana...
Genelde hızlı karar veririm tabi ama olaya bağlı. Düşünmem gereken yerde acele etmem. Her mevzuda horoz gibi atlamamak gerekir tabi tavuk gibi de kurka yatmak da iyi değil. İnsan gibi düşünüp karar vermek lazım 😄
Çok fazla düşününce aslında sağlıklı da düşünemiyoruz o zaman. Feraset devre dışı kalıyor. İkilemde kalıyoruz. Öncelikleri önemine göre siralayabilirsek daha kısa sürede doğru karara varırız bence
Önce yaparım sonra bir ara düşünecek vaktim olur Allah'ım ben ne yaptım diye. :))))... o an yapmak gelirse içimden yaparım gerçekten sonuçlarıni vs dusunmem.. hareket ve eylem daha önemli sonra değişkenlere bakarız :))
Ya aslında en doğrusunu seçeceğim derken , zaman ve mental yorgunluk israfı oluyor... Ama en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir derler ama yanlış söylerler... Sana getirisi en yüksek olanı seçemesen bile " getirisi yüksek" bitane seçer isen yeterli olacaktır... Çok yerinde kararlar vermen dileği ile 🙏
Eh onuda zaman gösterecek fakat öz isteklerin neler bi kendini dinlemek lazım.. misal kendi üzerimde örnek vercek olursam... sıkılmadığım müddetce yaşamakla bir sorunum olmuyor...
şöyle içimden uzun bir yolculuk yapmak geliyor.. dilini hiç bilmediğim bir ülkeye gidip yeniden hayata başlamak:D yaşamak güzel şey.. ama bazen aşırı empati kuran ve çok duygusal olan insanların bu dünyada kendine bir yer bulması zor gelebiliyor..🙃
İçinden geçenleri yap bunu yaşı ilerlemiş biri olarak söylüyorum... Zira gerçekten bazen enerji kalmıyor ... Senin durumunda sanırım potansiyeline bağlı olarak pek çok şeyi başarma durumun var bunun için sakın hayallerinden vazgecme... Her ne istersen onu yap ailen seni desteklerse bu süreçte daha iyi olur ama onlar desteklemese dahi hayallerinin peşinden koşmayı bırakma... Keşke dememek için değil... Elimden geleni yaptım diyebilmek içinde değil... İstediğimi yaşadım diyebilmek için bunu yap eğer yapmak istediklerin var ise...
Evet aşırı empati zehir gibidir... Bunun için empatini hakeden insanlarda kullanmanı temenni ediyorum...
Ben de öyle düşünüyorum.. yani bir keren geliyoruz hayata neden içimden geldiği gibi yaşamayım ki? Bunu hatırlatmanız güzel oldu🙂 yaş aldıkça her şeyi daha iyi anlamaya başlıyorum.. ama o kadar da yalnızlaşıyor insan gibi gibi..🙃
Öyle istediğin gibi yaşa... Yaş aldıkça insanların gerçek yüzlerini idrak edebiliyorsun ve görüyorsun bundan dolayı evet bu bir nevi yalnızlaşma sayılabilir...
Anatomi laboratuvarı sınıfında maketler var her maket 10 saniye maketin üstünde bir iğne var o iğnenin ucundaki yapının damar mı sinir mi kas mı hangisi ismi ne görüp anlayıp Latince yazmak için 10 saniyen var 😂😂 al sana karar verme mekanizmasıını geliştiren en güzel şey
Ne kadar saçma bir söz olsa da bazen haklı çıkıyor. Verdiğin en kötü karar, kararsızlıktan iyidir diye. Mesala bir şey alacağım zaman çok düşünmem. Diyelim bir ayakkabı alacağım ama seçenek çok vitrinde ilk dikkatimi çeken ayakkabıyı denerim olursa hemen alırım
Evet öyle... Galba seçici olmak vakit kaybettirir... siz zamanı en verimli kullanmaya meyilli görünüyorsunuz... En azından basit konularda cok takılmamaya çalışıyorsunuz...
Aslında zaman sıkıntım yok. Seçici değilim diyebilirim. Çünkü bir defa alınacak ya da yapılacak bir şey değil. Örnek verdiğim üzere ilk o ayakkabıyı mi aldım ikinciye diğerini alırım. Böyle basit şeyler insanlarda takıntı hâline gelir. Bir ürünü alıp üç defa değiştireni gördüm
Gerçek ama. Böyle şeylere kafayı yormamak lazım al gitsin. Ben sadece alışveriş üzerine örnek verdim lakin hayatı ilgilendiren şeyler de tabiki dikkatli olmak lazım