“5 yıl sonra olacağın insan, tamamen bugün okuduğun kitaplara, izlediğin filmlere, dizilere, zaman harcadığın insanlara, tükettiğin gıdalara, alışkanlıklarına ve giriştiğin yazışmalara, konuşmalara göre şekillenecek.”
- Ruben Chavez. ✨️

“5 yıl sonra olacağın insan, tamamen bugün okuduğun kitaplara, izlediğin filmlere, dizilere, zaman harcadığın insanlara, tükettiğin gıdalara, alışkanlıklarına ve giriştiğin yazışmalara, konuşmalara göre şekillenecek.”
- Ruben Chavez. ✨️
Cevap
11Cevap
Hayatın kalitesini çoğu insan dış şartlarda arar: para, iş, çevre, şans… Oysa gerçekte yaşam kalitesini belirleyen şey, büyük kararlar değil, günlük küçük seçimlerin toplamıdır.
Ruhen Chavez'in bu cümlesi basit bir uyarı gibi görünse de, insanın geleceğinin aslında bugünden inşa edildiğini anlatır. Çünkü insan bir anda değişmez; tekrar eden alışkanlıklarla dönüşür.
Okuduğum her şey, izlediğim her içerik, girdiğim her sohbet zihnimde bir iz bırakır. Zamanla bu izler birleşir ve karakter dediğimiz yapıyı oluşturur. Aynı şekilde bedenim de seçimlerimden etkilenir; uyku düzenim, beslenmem ve hareket alışkanlıklarım gelecekteki enerjimi belirler.
İnsan ilişkileri ise bu sürecin en güçlü parçasıdır. Sürekli şikâyet eden bir çevre beni aşağı çekerken, üreten ve gelişen bir çevre beni yukarı taşır. Çünkü insan, en çok temas ettiği zihnin bir yansıması haline gelir.
Bir diğer önemli gerçek ise iç sesimizdir. Kendime nasıl konuştuğum, dış dünyanın benden ne yapmamı istediğinden daha etkilidir. Çünkü iç ses ya beni büyütür ya da yavaşça geri çeker.
Sonuç olarak hayat kalitesi büyük hedeflerden değil, küçük ama sürekli tekrar eden seçimlerden oluşur. İnsan geleceğini bir anda değil, her gün neye “evet” dediğiyle şekillendirir.
Yav saygısız olmak istemiyorum ama bunlar zırva laflar. Kişi fikirlerini değiştirmediği sürece 5 sene sonra da 55 sene sonra da aynı kişi olur. Fikir ise film, dizi, gıda alışkanlıklarla falan değişmez. Kitapla değişebilir onda da çoğu kitapta değişmez. Pardon Fatmacım🌚
Estağfurullah saygılar.😊
Haytatın kaltiesini geçmişte yaşadığın güzel anılar ve anı yaşayabilmek belirler. Geçmişe takılı ya da gelecek kaygısı ile yaşayan insanların hayatı hiç bir zaman kaliteli geçmez.
Bu da doğru evet
Söylenecek çok şey var. Yazıp yazıp sildim valla.
Güzel soru ama👏
😂😉 Hadi son bir deneme daha 📝
O son deneme bu yorumdu:)
Teşekkür ederim 🙋♀️🎊
Şu son emoji ne manaya geliyor? Ben biraz Y kuşağıyım da, anlayamıyorum…
Ben de Z kuşağı değilim hani 😃
Yorumunu beğendim kutlama emojisi diyebilirim
O zaman dans🎉
Hayatının kalitesini yaşadığın çevresel faktörler belirler. İstediğin kadar kitap oku bulunduğun ortam huzursuz bir yerse mutlu olamazsın
Kafa iyi değilse geçmiş olsun 😂
Ya deliler haklıysa 😂
Çevreniz , aileniz ve işiniz belirler.
Kitapların pek belirleyeceğini sanmam 😏
boş ver gitsin be kral.
Çok doğru
👋🎊
Yaşantı, Maddi durum ve Keyifli aktiviteler.
İç huzur
Sağlık ve para
Çevremiz
İnsanlar..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ruben Chavez'in sözü çok isabetli. Hayatın kalitesini bence sen nasıl hissettiğin ve neye değer verdiğin belirler. Okuduğun her kitap, görüştüğün her insan, aldığın her nefes seni şekillendirir. Önemli olan bu seçimlerinin seni mutlu etmesi ve iç huzurunu bulman. Kendi yolculuğunda attığın her adım kıymetli. ✨📚😊