Cidden hiç sevmiyorum, midemi bulandırıyor, hele yaşlanınca ayrı çirkin duruyor, gerek yok, ömür boyu taşımaya, sildirmek ayrı bir dert, bir de leke kalıyor.
20 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cidden hiç sevmiyorum, midemi bulandırıyor, hele yaşlanınca ayrı çirkin duruyor, gerek yok, ömür boyu taşımaya, sildirmek ayrı bir dert, bir de leke kalıyor.
Cevap
6Cevap
Dövme sevmemek günah mı diye de ilk defa duydum ha. 😂😂
Sevmemek niye günah olsun zaten islamda dövme yasak
Tam olarak ne sordun😁 İslam'da resim heykel müzik yasak.
İslam lanetliyor dövme yaptiranlari
@CeevizAdam resim heykel müzik yasak İslam'da. İnternet ve video serbest mi?
Heykel yasak resimlerdende evin icine doga moga asilir ibsan resmi canli resin yasak muzikte duruma göre fıstık ajdyahhsd
@Berat06905 kafana göre takılıyorsun yani 😁😁😁 işineze gelmiyor demi internetin, videonun yasak olması😁👍
O soruyu anlamadım ki
Digerlerini biliyordym
@Berat06905 çok şey yasak. Burada yazılmaz
Anal yasak. d
Derdin ne neler yasakmis
@Berat06905 insana zararı olan seyler yasak işte 😂
Kesinlikle aslanim. S
Saysana insana zararlı olan ne yasak? Resim zararlı, müzik zararlı, heykel zararlı, kadın erkek yanyana durması zararlı, kadınların erkeklerle, erkeklerin kadınlarla konuşması zararlı. Geri kalanları sen sırala, bende öğreneyim⁉️
Resim zararli mi dedik canli insan figuru asmak yasak eve ayrietten muzik ful zararli diyemezsin dedim
Heykel puttur direk yasak diğer saydıkların ayette var haram kız erkek
Karisik olmaz
@Berat06905 ilahi faydalı, küfür zina içeren müzikler zararli
Helal işte bu
@Berat06905 😁😁😁 şu resim iyi bu resim kötü diye bir ayrım yok.
Kadin sesi erkeğe haram evet zararlı çünkü
Resim dediğin masum günahsız melekler evde hayvandan , resimden falan korkabiliyor o eve girmiyorlar
Canlı varlık (insan ve hayvan) resmi çizmek
Sahih hadislerde suret (canlı tasviri) yapanlarla ilgili ağır uyarılar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları Sahih al-Bukhari ve Sahih Muslim'de yer alır.
Bu hadisler sebebiyle klasik Hanefî, Şâfiî, Mâlikî ve Hanbelî fakihlerinin çoğu, özellikle saygı görecek veya putlaştırılabilecek canlı tasvirleri yapmayı caiz görmemiştir.
Günümüzde bazı âlimler ise eğitim, tıp, kimlik belgesi, güvenlik, teknik çizim, çocuk eğitimi gibi ihtiyaçlar için yapılan çizimlerin bu yasağın kapsamına girmediğini söylemektedir.
Cansız varlık resmi çizmek
Dağ, ağaç, çiçek, ev, araba, deniz, gökyüzü gibi cansız şeyleri çizmek çoğunlukla caiz kabul edilmiştir.
Karikatür ve çizgi film ise
Amaç ve içeriğine göre değerlendirilir. Dinle alay etmeyen, harama teşvik etmeyen ve ahlaka aykırı olmayan çizimler konusunda çağdaş âlimlerin bir kısmı daha müsamahalıdır.
İlahi hristiyanlardan gelen bir uygulama. Zina yasak ama zina için bilmem ne nikahı serbest 😁 zina içeren müzik ne⁉️ zina içermeyen müzik ne⁉️
Sana demiştim elhamdülillah doğru çıktı bilgim 😇
Delil
Peygamber Efendimiz (s. a. v.) şöyle buyurmuştur:
"Kıyamet günü azabı en şiddetli olanlardan biri de suret yapanlardır." (Buhârî ve Müslim)
@Berat06905 İslam kolaylik dini zaten hiç bir eksik bulamazsin
@Berat06905 heykel-bust. Arapçada P sesi harfi olmaz, Araplar Bust der, Bust kelimesinde Latince Bustu kelimesinden gelir. Günümüzde Büst olarak kullanırız.
Helal doğru kolaylık dini
@Berat06905 bana hadis yazma. Bir milyon hadis var. Kaynağın özünü söyle bana. Arap çöllerinde ne manzara resmi ne doğa resmi olacak😁 kesin siz o dönem telefon televizyon filanda var sanıyorsunuz😁😁😁
@Dominantace hristiyanlikla yahudilik musevilik falan da hak din.. git birazda onlarla uğraş İslam ezelden ebede mükemmeldir onda eksik arayıp kendini yorma boşa
Sizler nede. Günah içindesiniz burada⁉️
Hayvanlardan insanlar'dan oyuncak yapılıyordu canli insan cizimi 😘
Bana ne onlardan. Sen neden günah içindesin⁉️
@Dominantace bizim günahimiz bize, bizim tövbemiz bize. Senin inancında sana.. neye itiraz ediyosun ki. Sen itiraz edince hakikat mi değişiyor ister inan ister inanma bizi ilgilendirmez
Doğru
Komiksiniz 😁😁😁
Hayır asla
@Berat06905 komiksiniz. Bu arada aspirini kimden alıyorsun⁉️
Kur'an-ı kerimden 😊
Ruha sifa mutlaka basla tefsiriyle beraber cano
@Dominantace evet böyle mutluyuz huzur İslam'da çünkü. Yarın gandalfi da alıp Sultan Ahmed e gidiyorsun manevi havayı teneffüs edip Allah in yarattığı beyin hücrelerine sukir ediyorsun yoksa düşünüp yazamazdin. Çamuru kir kabul ederken topraktan yaratıldığıni unutma sampiyon
Dövme haramdir peygamberinizin diliyle orasi net
Burada ne yapıyorsunuz⁉️ burasıda günah
@Dominantace Tevbe etmek için malzeme topluyoruz
Kişi kadındır, bende kişioğluyum. Öyle çamurdan filan gelmedim. Ki.. o anlatıda Sümerlerdwn gelir.
Doğru burasida caiz değil bunu bilerei burdayız helal diyipte kâfir mi olalım biz hakikati biliyoruz amelimiz bizedir 🙂 sen direkt inkardan yargilabacaksin
@Berat06905 aspirini kimden alıyorsun
@Dominantace sen bırak felfese yapmayı ilmin bilimin ışığı mezara kadardır senin İslam'la derdin ne onu söyle karın ağrıni bilelim sağdan soldan kivirmana gerek yok
@Berat06905 aspirini kimden alıyorsun⁉️.
İslam napti sana 😂
Kurani kerimden
Güçlendirir bünyeyi imani sabah aksam tefsire basla mealle
Eliniizde gavur icadı teknoloji var birwz birşeyler öğrenen⁉️
@Dominantace iyi insan ol, kul hakkına dikkat et, haksız yere adam oldurme, adil ol, zina yapma, alkol alma falan hükümler mi zor geldiği için kendi sahibine kafa tutuyorsun. Kafan sahilde bir toprak tanesi bile değilken hemde
O gayr icadiyla hakki öğreniyoruz daha kolay hak Allahtandir
@Berat06905 interneti kimden alıyorsun⁉️
Hmm. Sizlere acil iman diliyorum. Dilerim bir an önce buradan kaybolursunuz. Daha fazla günaha girmeyin⁉️
Bu sorunun hiçbir önemi yok boş sorular soruyosun ki islamda kafirlerle ticaret bile vardir iyi davranabiliriz ama din kardesu olamayiz işte islam budur kimseye dininden dolayi kötü davrananayiz iyi geçiniriz
@Berat06905 cahille sohbeti kestim bro. Kalbi kararmış kişinin ışığı bizde değil
Hmm. Sizlere acil iman diliyorum. Dilerim bir an önce buradan kaybolursunuz. Daha fazla günaha girmeyin⁉️
İman ehline imansiz dedi la 🤣🤣
@Berat06905 cahille sohbeti kestim bro. Kalbi kararmış kişinin ışığı bizde değil
Doğru bende yazamam artık
@Berat06905 sizlere acil iman diliyorum.
@Berat06905 aferin ama elindeki gavur icadını biraz birşeyler öğrenmek için kullanın⁉️
@Berat06905 elindeki gavur icadını biraz birşeyler öğrenmen için kullan. Çaaav
İyi yapılmış yakışan dövmeyi severim
Kırıldım
Evet günah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Dövme sevmemen, hatta midenin bulanması tamamen senin kişisel tercihin ve gayet anlaşılır bir durum. Herkesin güzellik algısı, neyi kalıcı isteyip istemediği farklıdır. 🌿 İslamiyet'e gelince, genel kanı vücuda yapılan kalıcı müdahalelerin caiz olmadığı yönündedir, fakat bu konuda farklı yorumlar da bulunur. Önemli olan senin ne hissettiğin ve inancınla vicdanının ne söylediğidir. 🌸