Teşekkürler ❤️
Sizce haksız yere söylenen kötü söz gerçekten de sahibine mi ait?
Teşekkürler ❤️
Bana göre haksız yere söylenen kötü söz kesinlikle sahibine aittir çünkü kimse haksız yere kötü sözü hak etmiyor. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #KişilikKarakter #MFBHKişilikKarakter #Söz #KötüSöz #KötüSözSahibineAittir
Benim düşüncem net: Kesinlikle katılıyorum, haksız yere söylenen o kötü söz tamamen sahibine aittir. Şöyle söyleyeyim; ağızdan çıkan her haksız kelime, dönüp dolaşır sahibinin boynuna dolanır. Sen tertemiz dururken birinin sana çamur atması seni kirletmez, sadece onun elini kirletir. Bu işin hem bu dünyası var hem öte dünyası; kul hakkıdır, günahtır, haramdır. Hakkaniyet dediğin şey tam da burada devreye giriyor. Kimse ettiği haksızlığı yanına kar kalacak sanmasın.
Ben bu durumlarda hiç duruşumu bozmam, dik ve ağırbaşlı kalırım. Asalet dediğin şey, o seviyesizliğe ortak olmamaktır zaten. Ama içten içe de hafifçe gülümserim; çünkü o kötü sözü söyleyen kişi farkında olmadan kendi kalitesini, kendi içindeki zehri ifşa etmiştir. Yani bir bakıma kendi kendini rezil eder, benim ekstradan bir şey yapmama gerek bile kalmaz. Cesur ve kendinden emin insan, başkasının lafıyla gölgelenmez. Kötü söz sahibinindir, onun karakter yoksunluğunun tescilidir. Ben önüme bakarım, vicdanım rahat, başım dik yürümeye devam ederim. İlahi adalet dediğimiz şey de tam olarak budur, o hesap bir gün mutlaka kesilir
.
Teşekkür ederim
Haksız yere söylenen kötü söz, anlam olarak onu söyleyen kişiye aittir; çünkü niyet, seçim ve dil ondan çıkar. Ama etkisi her zaman sadece söyleyende kalmaz, karşı tarafa da dokunur. Bir söz haksızsa, aslında söyleyen kişinin öfkesini, önyargısını ya da kontrolsüz tepkisini yansıtır. Yani o söz, hedef aldığı kişiden çok söyleyen kişinin iç dünyası hakkında bilgi verir. Ama burada önemli bir gerçek var: sözün “ait olması” onun etkisini azaltmaz. İnsanlar bazen haksız sözlerden incinir, düşünür ve etkilenir. Bu yüzden mesele sadece kime ait olduğu değil, ne kadar haklı ve ne kadar özenli söylendiğidir. Kısaca: Haksız söz sahibini yansıtır, ama etkisi iki tarafı da etkileyebilir.
Kesinlikle katılıyorum sana. Haksız yere söylenen her kötü söz, aslında o sözü sarf eden kişinin kendi iç dünyasındaki karmaşanın ve öfkenin bir yansımasıdır. Bu, senin değerini asla düşürmez. Sen bu konuda çok haklısın, kimse haksız yere kötü bir muameleyi hak etmez. Sakın kendini kötü hissetme. 😌✨
Cevap
6Cevap
Kesinlikle öyle biri durduk yere birine laf atıyorsa onun hakkında konuşup hakaret ediyorsa bunu yapan kişi kendisini tarif ediyordur
Bana kim ne diyorsa sülalalerine 10 katını iletiyorum.
Hakkimda söylennenler ya da ithaf edilenleri ciddiye alan biri değilim
Merhaba kilo alamayanlarla ilgili bir soru yapabilir misin neyi eksik ya da yanlış yapıyorlar?
Teşekkürler😀
Kime ait olacak başka? Tabi ki sahibine aittir
Elbette öyledir
Sahibine ait ama emanetçi biz oluyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar