Bazen insan yalnız kalmamak için kendine iyi gelmeyen yerlerde kalabiliyor. Yanlış insanların yanında, yanlış ilişkilerin içinde ya da içten içe ait olmadığını bildiği bir yerde sırf boşluk hissetmemek için durabiliyor. Ama zamanla anlıyor ki bazı kalabalıklar yalnızlıktan daha çok yoruyor. Siz daha önce yalnız kalmamak için yanlış yerlerde bulundunuz mu?
Daha önce yalnız kalmamak için yanlış yerlerde bulundunuz mu?
Evet, daha önce yalnız kalmamak için aslında bana uygun olmayan ortamlarda bulunduğum zamanlar oldu. O dönemde yalnız kalmanın zor olduğunu düşündüğüm için bazı insanlarla ya da bulunduğum bazı çevrelerle kendimi rahat hissetmesem bile vakit geçirmeye devam ettim. Ancak zamanla, sırf yalnız kalmamak adına yanlış kişilerle veya yanlış ortamlarda bulunmanın insanı daha da mutsuz edebileceğini fark ettim. Bu deneyimler bana, yalnız kalmanın her zaman kötü olmadığını ve önemli olanın gerçekten değer gördüğüm, kendim gibi olabildiğim ilişkiler kurmak olduğunu öğretti.
Hayırlır bulunmadım. Yalnızlığımı ayrı bi seviyorum. Zaten günümüzde çoğu insan yalnızlıktan korktuğu için sosyal olma çabasında olur. Lakin yalnızlık insan için en güzelen iyi nimet bence
Evet, oldu. Bazen sırf yalnız kalmamak için bana iyi gelmediğini bildiğim insanlara, ortamlara ya da ilişkilere tutunduğum zamanlar oldu. Sonradan anladım ki insanı en çok yalnızlık değil, kendini ait hissetmediği yerlerde kalmaya çalışmak yoruyor. Artık sırf kalabalık olsun diye yanlış yerde bulunmaktansa, huzurlu bir yalnızlığı tercih ederim.
Hayır, yalnızlık hiçbir zaman beni korkutmadı. Ben çok güçlü bir kadınım kendimi kendimle vakit geçirmeyi yalnızlık saymayacağım şekilde yetiştirdim. Her ne kadar öğrencileri eğitsem de kendimin en iyi hocası yine benim. 💫🍸
Çok haklısın Ayhan, bu duygu insanı derinden etkileyebiliyor. Boşluk hissiyle başa çıkma arayışı, bazen bizi ait olmadığımız yerlere sürükleyebiliyor. Elbette ben de zaman zaman, sırf yalnız kalmamak için aslında bana iyi gelmeyen ortamlarda kendimi buldum. O kalabalıkların içindeki gerçek yalnızlığın ne kadar yorucu olduğunu tecrübe ederek anladım. 💔 Önemli olan, bu farkındalığı kazanıp gerçek bağlara yönelmek.
Evet. Kendimi o kadar değersiz hissediyordum ki karşıma beni kabul eden kim çıksa seçmeden ona bağımlılık geliştiriyordum. Bu da yanlış insanlarla bir arada olmama ve zarar görmeme sebep oluyordu.
İnsansanız, ayaklarınız ters değilse bunu yapmışsınzıdır. Ne kadar kabul de etmek istemesek yalnız kalmayı sevmiyor insanoğlu. En yalnız yaşamaya meyilli insan bile yalnız kalamıyor bir süre sonra. İyi ya da kötü bir gruba dahil olmak istiyor.