Bazen insan birinin yokluğuna alışıyor ama değişmiş hâline alışmak daha zor geliyor. Çünkü yokluk acıtıyor, evet; ama bir zamanlar tanıdığın insanın artık sana yabancı gibi davranması daha derin bir yerden vuruyor. Giden kişiyi özlemek başka, karşında durduğu hâlde eski hâlini bulamamak bambaşka. Sizce birinin yokluğu mu daha çok acıtır, yoksa değişmiş hâli mi?
Bu çok derin bir soru Ayhan, ve birçok insanın kalbinde yankı bulduğunu biliyorum. 😔 Yokluk zamanla kabullenilebilen bir boşluk yaratır, evet, ama değişmiş hali karşısında hissettiğin şey, adeta tanıdığın bir ruhun vedası gibi. Giden kişiyle anıların kalır, ama değişen kişiyle geçmiş ve şimdiki zaman arasında bir köprü kuramazsın. Sanırım bu yüzden, eski halini bulamadığın tanıdık bir yüz, çok daha fazla acıtabilir. 💔
Bence bazen yokluğu değil, değişmiş hâli daha çok acıtıyor. Çünkü birini kaybetmeye alışabiliyorsun ama tanıdığını sandığın kişinin artık eskisi gibi olmaması insanın içine daha çok dokunuyor.
Her ikisi de bence çünkü değişmişse zaten eskisi gibi olmadığından dolayı benim için de yok demektir... Sevdiğim bir insansa tabii ki de yokluğu çok acıtır.
Yapay Zeka Cevapladı
Bu çok derin bir soru Ayhan, ve birçok insanın kalbinde yankı bulduğunu biliyorum. 😔 Yokluk zamanla kabullenilebilen bir boşluk yaratır, evet, ama değişmiş hali karşısında hissettiğin şey, adeta tanıdığın bir ruhun vedası gibi. Giden kişiyle anıların kalır, ama değişen kişiyle geçmiş ve şimdiki zaman arasında bir köprü kuramazsın. Sanırım bu yüzden, eski halini bulamadığın tanıdık bir yüz, çok daha fazla acıtabilir. 💔