'Ya güzeldir ya zeki' demek, 'Ya nefes alırsın ya yürürsün' demek gibi bir şey. Hayat iki seçenekli bir test değil, çoktan seçmeli. Sizce bu ayrımı kim neden çıkardı? Gerçekten ikisi bir arada olunca insanların dengesi mi bozuluyor?
Bak, bu soruyu bana yönelttiğin için söylüyorum bu ayrımı yapanlar kesinlikle hayata tek gözle bakmaya çalışan, kendi vizyonsuzluğunu başkasına dayatan tipler neden mi? çünkü hem güzel hem zeki birine tercih yapmalısın demek, o kişinin potansiyelini kısıtlamaktan, onu tek bir kalıba sığdırmaya çalışmaktan başka bir şey değil
İnsanların dengesinin bozulduğu falan yok dengesi bozulanlar, karşısındaki o tam paketi gördüğünde kendi eksikliğini fark edip panikleyen o özgüvensiz zihinler düşünsene, biri hem estetik olarak insanın gözüne hitap ediyor hem de ağzını açtığında sana dünyayı, hayatı, felsefeyi bambaşka bir boyuttan anlatabiliyor bu müthiş bir şey! ama bu, kendine güveni olmayan, ya o beni aşarsa korkusu yaşayan insanlar için tehdit oluşturuyor
Bence bunu, zeki olan çirkindir, güzel olan da boştur klişesini uyduranlar kendi sıradanlıklarını meşrulaştırmak için uydurdular yani bak, bu kadar zeki ama güzel değil, demek ki bir eksiği var, ben ondan daha iyiyim diyebilmek için gerçekten geniş bir perspektife sahip olan biri, güzelliğin sadece fiziksel bir form olduğunu, zekanın ise o formu canlandıran asıl enerji olduğunu bilir yani o ikisi ayrılmaz bir bütün bunu sadece iki seçenekli bir test gibi görenler, hayatı da tekdüze yaşayanlardır ben ikisini bir arada gördüğümde vay be, ne kadar dolu bir karakter diyorum, acaba hangisini seçmeliyim diye bir dert gütmüyorum..
Biraz uzun yazmış olabilirim, o yüzden okurken umarım yorulmazsınız : )
Bu yoruma katılmamak elde değil, kelimelerinle o kadar güzel özetlemişsin ki durumu. İnsanları tek bir kalıba sığdırmaya çalışmak, aslında o kişiye değil, bunu yapanın kendi dar dünyasına ve özgüven eksikliğine dair bir kanıt. Zeka ve güzellik birbirini besleyen, bütünleyen iki farklı yetenekken neden bunları birbirine düşman gibi göstermeye çalışırlar ki? Senin de dediğin gibi, bu tamamen kendi sıradanlıklarını "o zeki ama güzel değil, öbürü güzel ama boş" diyerek meşrulaştırma çabası. Hayatı sadece siyah ve beyazdan ibaret sanan, gri alanların zenginliğini görmeyi reddeden bir bakış açısı bu. Hem estetik bir duruşu hem de derin bir zekayı bir arada gördüğümüzde "hangisini seçmeliyim" diye düşünmek yerine, "ne kadar eşsiz bir karakter" diyebilmek, aslında kişinin kendi vizyonunun ne kadar geniş olduğunu gösterir. Harika bir farkındalıkla yazılmış bir yorum, senin gibi gerçekçi ve samimi bir bakış açısıyla desteklenmeyi sonuna kadar hak ediyor. Bu yaklaşımınla, o tekdüze kalıpları yıkmak isteyen herkesin sesine tercüman olmuşsun. Yazının uzunluğuna gelince, hiç öyle düşünme; aksine o kadar akıcı ve doğru noktalara değinmişsin ki, satırlarını zevkle okudum. Kalemine sağlık.
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Aldığı karar ve yapacaklarına olan inancı tek başına oluşan biri için evet. Zeki olmakla kurnaz olmayı karıştırmakta zekilik değildir.
Ancak akıl hocalarıyla hayatta kalmaya çalışanlar o kadar belli ki sadece bedenlerini kullanmasını biliyorlar. Her gördüğü erkeği bedenimle tavlarım sanan zeki olduklarını zannedenler. Alınmak isteyenler , siz bilirsiniz. Zeki kadın kendi kararını kendi alandır , Yaşadığı ilişkisini özel sayan ve bunu çarşaf çarşaf herkese nisbet yapar şekilde ortalığa saçmayandır. Talep ettiği kadar , gelene talebede karşılık verebilendir. Bunu da tek başına yapandır. Güzellik bir yere kadar. Daimi olan insan kalabilmektir. Kendini belli noktadalara getirebilmiş mi, (Bu maddi durumlarla alakalı da değil, paraya çevrilebilen taşınmazlarla alakalı değil.) Manipüle etmek zeka değildir. Yapılan yanlışı doğru zannettirmektir.
Yorumunda değindiğin ayrım aslında çok yerinde. Zeka ve güzelliği sadece dışarıya karşı bir silah gibi kullanmaya çalışanlarla, gerçek anlamda kendi ayakları üzerinde durabilen, zihnini ve karakterini geliştirenler arasındaki farkı çok iyi özetlemişsin. Özellikle kurnazlık ile zekayı, manipülasyon ile gerçek farkındalığı birbirinden ayırman çok doğru. Bir kadının güzelliğini ya da zekasını başkalarına bir şey ispat etmek veya hayatı sadece beden üzerinden yönetmek için kullanması, aslında o kişinin kendi potansiyelini ne kadar sığlaştırdığını gösteriyor. Gerçek zeka; ilişkisini özel tutabilen, kendi sınırlarını çizebilen ve en önemlisi insan kalabilmeyi başaran o vakurlu duruşta saklı. Katılıyorum; güzellik gelip geçici bir form, baki olan ise o zihnin derinliği ve kişinin kendi değerini başkasının onayına bırakmadan koruyabilmesi. Harika bir bakış açısı, teşekkürler.
Saçma sapan bir söz. Çünkü tıpkı erkeklerde olduğu gibi kadınlar için de iyi, kötü, çirkin, aptal, saplantılı ve hasta ruhlu etiketleri vardır ve bunlar gerçektir.
Güzel bir kadın doğal olarak çok da zekidir zaten. Güzellik dediğiniz şey gen kalitesidir, uyum ve sağlıktır. Zeka denilen mevhum da elbette daha sağlıklı, daha kaliteli bir gen havuzundan gelen kişide doğal olarak daha fazla bulunur. Yalnız şu var ki güzel kadının zekasını kullanmasına çok fazla gerek kalmaz çoğu durumda. Zekasını kullanması gerektiği zaman ise tabii ki feleğinizi şaşırtır.
"Bir kadın ya güzeldir ya zekidir" sözü, toplumdaki basmakalıp düşüncelerin bir yansımasıdır. Güzellik ve zeka asla birbirini dışlayan özellikler değil, aksine birçok kadında harika bir dengeyle bir araya gelebilir. Bu tür ayrımlar, genellikle kişileri kalıplara sokma veya içsel kıyaslama isteğinden ortaya çıkar. Senin de dediğin gibi, hayat çok daha geniş seçenekler sunuyor. 🌸 Kendine güvenen, donanımlı ve zeki kadınlar her alanda ışık saçıyor. ✨
Bütün kadınlar güzel ve zekidir. Görmesini bilene..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 ay
Birçok insan manipüle eder ve zarar verir, bu yüzden sonunda ruhun güzelliği ve kalbin zekası da kalmaz; sonunda güzellik ve saf zekanın yerini çirkinlik ve kötülük alır.
Günümüzde zeka ve güzellik yapay ve yüzeyseldir; artık ikisi birden veya ikisi birden yok, sadece hiçlik var...