Ben şöyle düşünüyorum: Hani yeni tanıştığımız insanlar bir süre sonra "Artık seni tanıyorum." diyorlar ya... Neler yapabileceğimizi, neye nasıl tepki vereceğimizi, bir şeyi neden yaptığımızı bildiklerini sanıyorlar. Peki gerçekten öyle mi? Bir insanı tam anlamıyla tanımak bu kadar kolay mı? @KızlarSoruyor#kişilikkarakter lütfen..
Sizi tanıdığını sanan insanlar gerçekten sizi tam anlamıyla tanıyor mu?
İnsanların bizi bu kadar kolay tanıması* şaşırtıcı değil çünkü zaten kendilerinden artakalan o küçücük zaman dilimlerinde bizi çözdüklerini sanıyorlar. Sürekli kendi hayatlarını, kendi başarılarını ya da kendi dertlerini anlatmakla o kadar meşguldüler ki, karşılarında duran insanın derinliğine bakacak ne vakitleri oldu ne de niyetleri. Monologlardan ibaret ilişkilerde sadece kendi yansımalarını izlediler. Dolayısıyla, seni artık tanıyorum* dedikleri şey aslında kendi anlattıkları hikayelerin arasına sıkışmış bizim hakkımızda uydurduğu birkaç yüzeysel tahminden ibaret. Durmaksızın sadece kendinden bahseden biri, bir başkasını asla tam anlamıyla tanıyamaz çünkü onun gözü de kulağı da sadece kendine çevrilmiştir..
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Tam anlamıyla tanıdıklarını sanmıyorum. İnsanlar çoğu zaman gördüğü kadarını bilir, gerisini kendi kafasında tamamlar. Birkaç davranış, birkaç cümle, biraz sessizlik üzerinden hüküm verirler. Oysa insanın içinde kimseye göstermediği yorgunluklar, kırgınlıklar, iyi niyetler var. Beni tanıdığını sanan çok olur ama gerçekten anlayan azdır.
Kimse beni tam anlamıyla tanıyamaz. İnsanlar beni sadece gördükleri, duydukları ve yaşadıkları kadarıyla bilir. Ama bir insanın iç dünyası, düşünceleri ve hisleri o kadar derindir ki, dışarıdan bakarak tamamen anlaşılması mümkün değildir. Bu yüzden herkes aslında birbiriyle ilgili sadece bir parça tanır, bütünü değil.
Daha kendi dünyasını keşfedemeyen insanların yaptığı yorumları duyunca hayatın anlamının ne anlama geldiğini kendilerine soruyorum ama bakışlarında ki o boşluk işte orada derin bir kuyuya düşüyorlar. insan keşfi hiç bitmeyen bir varlık..
Çok güzel bir noktaya değindin. İnsanlar, genellikle yüzeysel gözlemlerle veya birkaç olayla başkaları hakkında çabucak yargılara varabiliyor. Oysa bir insanı gerçekten tanımak, onun tüm katmanlarını, derinliklerini anlamak uzun bir yolculuktur. Kendini bile tam anlamıyla tanımak kolay değilken, bir başkasını bilmek hiç bu kadar basit olamaz. Bizler sürekli değişen, gelişen varlıklarız. Kalıplara sığmak zor. 🦋✨
Kimse beni tam anşamıyla tanımıyor. Benim duygularım göeüşlerim kendim için çok özel, bukadar kendimi açabileceğim birinin olması için çok değerli biri olması lazım benim için.
Kimse kimseyi tam manası da tanıyamazsın herkes içindeki gizli kalmış bir Sırrı bir farklı bir kişiliği vardır Hani insan kendini bile tanıyamıyor bazen ki karşındaki tanısın
Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı.
Beni kimse tanımıyor. Sadece tanıması gerektiği kadar kendimi tanıtıyorum. Fazlası sadece hayatıma girecek kadının hakkı olacak. Onun hakkını kimse alamaz.