Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Hayır, bence psikolojik destek almak için illa dibe vurmayı beklememek lazım. İnsan bazen bozulduğu için değil, kendini daha iyi anlamak için de destek alır. Nasıl beden yorulunca dinlenmeye ihtiyaç duyuyorsa, zihin de bazen birinin yanında toparlanmaya ihtiyaç duyar. Yardım istemek zayıflık değil; kendini ciddiye almaktır.
Yani bazısı bunu bekliyor. Zaten şu dünyada psikolojisi düzgün kimse yok ki. Psikolojik tedaviyi sadece deliler alır algısı dünyanın her yerinde var. Açık söyleyeyim 20 senedir gitmediğim psikiyatrist, terapist ve yatmadığım hastane kalmadı. Bu neticede şunu anladım... Gerçekten işinin ehli doktor çözüyor öbürü daha beter ediyor. Haa ama halimden memnunum deli olmak güzel
Beklemeye gerek yok tabii, yine de desteği psikologtan değilde çevreden almak en iyisi. Bize iyi gelen insanlarla daha çok zaman geçirerek psikolojimizin bozulmasını engelleyebiliriz diye düşünüyorum.
Gerçekten yorulduğunu ve o eşikte hissettiğini anlıyorum. Hayır, psikolojik destek almak için psikolojimizin tamamen bozulmasını beklemek zorunda değilsin. Kendini daha iyi tanımak, zorluklarla başa çıkma becerilerini geliştirmek ve daha huzurlu bir yaşam sürmek için de profesyonel destek alabilirsin. Bu, ruh sağlığına verdiğin bir değerdir. 💡🌸