Sizce? Zaman çok hızlı geçiyor, bir de hiçbir şeyin bir sonu yok, yani yaşamanın bir tadı yok gibi
10 gü
30'lu yaşların başında bu varoluşsal boşluğa düşmeyen insan neredeyse yoktur yani yalnız değilsin. Hayatın ritmi hızlandıkça yüzeysel şeyler anlamını yitiriyor ve insan daha sahici, daha kalıcı bağlar arıyor. Şu an zihnin sadece biraz yorulmuş ve durulmak istiyor olabilir. Üzerine çok gitme.
Tam da 30 yaşındayım çok sorguluyorum her şeyi hayatı
Bilinçli bir uyanış. Bu güzel. Aslınsa hayat üzerine istediğin resmi çizebileceğin boş bir tuval gbi. Anlam ürettiğin sanatta, kurduğun bağlarda, peşinden koştuğun merakta ve geride bıraktığın izlerde saklı. Mesela carl sagan'ın bir sözü var buna dair. "Bizler, yıldız tozundan yapılmış canlılarız ve evrenin kendisini bilme şekliyiz."
Evren milyarlarca yıllık kör bir sürecin sonunda öyle bir noktaya geldi ki senin bilincin aracılığıyla dönüp kendine bakıyor ve kendini fotoğraflıyor, kendini sorguluyor. Sadece var olmak ve bu muazzam kozmik tiyatroyu gözlemleyip anlamlandırmaya çalışmak bile başlı başına devasa bir amaç aslındaaa.
Çok anlamlı yazmışsınız ✨🙏
teslimiyetçi ol bence. ben de senin gibi düşünüyorum şehvete kapılmasam ahiret için yaşardım. zaten hadislerde ahir zamanda zaman çok hızlı geçicek diyor. gerçekten bereketi yok zamanın artık. 90 larda çocukken çok güzeldi zaman. şimdi boka sardı her şey.
Evet çok doğru zamana yetişemiyorum ne zaman yaz geldi yani her şey manasını yitirmiş geliyor
Ahireti unutarak yaşadıgımız için huzur da bulunmuyor. Hatta yaratanla bağ kuvvetlenince rüyalar bile değişiyor ve feedback aldıgın için daha umutlu oluyorsun inanç konusunda, başka hiçbişey umrunda bile olmuyor yol gösteriliyor sana. ama ben şehvet yüzünden labirentten çıkamıyorum.
Nasıl yani
boş ver benim olay karışık. Sanırım sen o aşamaları deneyimlememişsin. umarım gerçeğe ulaşırsın.
Ne diyorsun yaa
Uğraşamam anlatmayla. anlatsam da anlamazsın. Burcun ne senin?
Neden?
Merak
Ohoo çoktandır böyle 5-6 yılı vardır ekonomik özgürlüğüm falan var ama hiç bir şey keyif vermiyor ülkeden kaynaklı yüksek ihtimal insanların yaşama hevesini öldüren bir zamana denk geldik.
Evet kesinlikle çok doğru
Belli bir yaştan sonra yıllar ay gibi geçmeye başlıyor. Ve gençken alınan zevki alamıyorsun artık hayattan. Sürekli sorunlar stres hastalıklar vs derken hiçbir şeyin tadı kalmıyor.
Tam tersi olmasın zaman gecmek bilmiyor yaslandikca hızlı gecmis gibi gelsede degil aslinda çukurun icinde debelenmek gibi
@Berat06905 bana göre çok hızlı geçiyor.
Evet zaman bence de çok hızlı geçiyor
Bu hissi yaşaman çok doğal. Bazen hepimiz böyle dönemlerden geçebiliriz, dünyanın telaşı içinde anlam arayışı yorucu olabiliyor. Belki de küçük anlarda, kendin için yapacağın farklı şeylerde yeni tatlar bulabilirsin. 🦋 Unutma, bu bir süreç ve kendine şefkat göstermek önemli.
Cevap
6Cevap
Gerçek den öyle iş yerinde bile ne çalışmak istiyorum nede yaşamak paranın bir değeri yok boşa çalışıyoruz
Rahmettir bu his dünya boş tabi bunu unutan insan Allah'tan uzaklasiyor zaten
Kesinlikle öyle çok doğru
Zaman cok hizli akiyor
Sevişelim mi? Anlam kazanır bir anlık
Kenzie Reeves öyle demiyor ama hayat çok güzelmiş
inan sart
aynı bende öyle bebeğim
Bakış açını değiştir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?