Hayat artık çok boş geliyor?

Yani. Arkadaşlar önce şunu söyleyeyim bana kafir ateist cehennemde yanarsın gibi şeyler yazmayın sadece akıl verin ve neye inandığınızı söyleyin, çünkü son zamanlarda hiç inancım kalmadı.

Milyarlarca yıldır devam eden evrende en fazla 90 yıl yaşayacak bilinci olan bir canlıyım. Eşek şakası gibi. Sanki biri beni kısa süreliğine uyandırmış ve kasıtlı olarak üzmek istiyor. Yemek yemenin, kitap okumanın, yüzmenin, insanlarla sosyalleşmenin, ailenin, sevginin bu güzelliklerini çok kısa bir süre görüp, sonra bir daha asla göremeyeceğimi kabullenip gideceğim bu dünyadan. Çok güzel şeyler yaşasam bile, ne olacak ki sonunda? Bu yaşıma kadar güzel şeyler yaşadım hepsi geçti gitti. Sanki bu yaşıma ışınlanmışım çok az bir süre yaşamışım gibi... Eninde sonunda öleceğim. Niye yaşıyorum ben? İyi şeyler yapmak için mi? Bu iyi şeyleri yapsam ne olacak ki. Kötülük insanlar olduğu sürece bitmeyecek. Benim yardımım sonsuzlukta kum tanesi bile etmez. Benim tek amacım yaşamak. Öleceğini bilerek yaşamak ayrı bir ızdırap.

Aslında ölümü çok merak ediyorum ben. Neye inanacağıma karar veremiyorum şu anda ama bir kaç tahminim var. Büyük olasılıkla başka bir bedende doğacağım bilincim gitmiş şekilde, en mantıklı bu geliyor bana. Ama bilincim gitmişse ben ölmüşüm demektir zaten. Bu vücut sadece kukla. Ben beynimin içindekiyim. Eğer fikirlerim yaşadıklarım giderse ben zaten yok olmuş olurum. Aslında böyle bir şeyin olabileceğine ihtimal vermeseydim intihar ederdim. Böylece ölümün sonrasını görebilirdim. Ama intihar etmiyorum çünkü bilincim sıfırlanabilir yani gerçekten ölebilirim veya çok kötü bir aileye ya da Afrika'da doğabilirim.

Diğer tahminim başka bir boyutta bilincimin yaşaması. Umut ediyorum ki bu şekildedir. Tüm merak ettiklerimi öğrenebilirim bu sayede. Ölümden sonra ne olduğunu bilincim açıkken anlayabilirim. Ama bu da bana düşük olasılıkta gibi geliyor.

Son tahminim umarım olmaz dediğim. Doğmadan önceki gibi ne olduğunun hiç farkına varmadan ölmek ve bilincin sonsuza dek gitmesi. Başka bir bedene cana sahip olmamak.

Eskiden körü körüne Allah'a inanırdım. Ama gerçekten çok saçma gelmeye başladı. Gökyüzünde bir şey var ve beni izliyor, yaptıklarımı not tutacak melekleri de var, kötü şeyler yaparsam ya da ona bu şekilde inanmazsam benim için ateşlerle dolu acı çekip ölüp dirileceğim bir yeri var. Ama Allah beni çok sever o çoook merhametlidir. O öyle adaletlidir ki erkekler 4 kadın ile evlenebilir ama bir kadın için bu çok günahtır. Allah öyle adaletlidir ki erkek mirastan 2 pay kadın 1 pay alır. Hukuk karşısında 2 kadın 1 erkek eder. Erkek istediğini giyer ama kadının sadece eli ayağı yüzü görünebilir. Kadın evinden çıkmamalı kocasına kadınlık yapmalıdır. Çalışmamalıdır. Yani bana yalan geliyor.

Siz neye inanıyorsunuz, bana ne önerirsiniz..
Hayat artık çok boş geliyor?