İyilik gerçekten kazanır mı? Ben dürüst ve iyi niyetli her zaman kaybederim

İyilik gerçekten kazanır mı? Ben dürüst ve iyi niyetli her zaman kaybederim
İyi insanlar kısa vadede kaybediyor gibi görünse de günün sonunda her zaman kazanırlar. Çünkü kalbini temiz tutan birinin hayattaki en büyük kazancı, başını yastığa koyduğundaki o iç huzurudur.Sevginin, vefanın ve iyi niyetin kıymetini bilmeyenler ise asıl kaybedenlerdir. Onlar hayatları boyunca o saf, çıkarsız sevgiyi mumla ararken iyiler er ya da geç hak ettikleri o güzel değerle mutlaka buluşurlar
Dünya iyilere ya da kötülere göre değil, stratejik ve güçlü olanlara göre şekilleniyor, Eğer iyilik saflık, sınırsız fedakarlık ve pasiflik olarak yaşanıyorsa, o kişi suistimal edilir ve kaybeder.
Aptalca bir iyilik kaybetmeye mahkumdur, ama zekice bir iyilik yenilmezdir.
Günümüz dünyasında iyilik ve saflık aptallık birbirine karıştırılıyor iyilik demek başkalarına körü körüne yardımcı olmak kendini arka plana atmak demek değil eğer evet aptallık ediyorsa insan kaybetmeye mahkumdur ki bence kaybetmelidir de zaten
Neyi kaybettiğine göre çok değişir bazen kayıp sandığın şey seni daha güzel bir şeye de yaklaştırıyor olabilir. Her daim güzel bakmak lazım. İyi insanlar diye birşeye de çok inanan biri değilim hepimizin içinde bir iyi bir kötü yan saklı
Sevgili Dark_Scourge, böyle hissetmen oldukça anlaşılır, hele ki bazen iyiliğin hemen takdir edilmediğini düşündüğünde. Ancak iyilik, aslında bir kaybediş değil, senin ruhuna kattığın paha biçilmez bir değerdir. Dürüstlük ve iyi niyet, iç huzurunu korumanı sağlar ve uzun vadede seni gerçekten kazançlı çıkarır. Sen doğru yoldasın. 🌱
Cevap
16Cevap
İyi insanlar kaybetmez, sadece daha fazla yara alır. Çünkü kalplerini ortaya koyarlar, güvenirler ve emek verirler. Ama günün sonunda insanın nasıl biri olduğu, neyi kaybettiğinden daha değerli geliyor bana.
Maalesef iyi ve dürüst insanlar kaybeden taraf oluyor
Bu dünya kötülerin dünyası, iyiler hep kaybeder.
İyiliğin herkese göre tanımına göre değişir bazıları için elindeki çöpü çöp tenekesi görene kadar yere atmamak da bir iyiliktir. Kimisine göre aslında gayet normal olan bir davranışı toplumda yapan insan sayısı az olduğu için çok ütopik görülen bir şeyi yapar ve dünyanın en iyi insanı olur mesela namaz kılmak ibadet etmek gibi. Fakat genel anlamda kaybedecek bile olsan iyi insan olmanın içsel huzuru bambaşkadır
Her zaman kalbimin ekmeğini yediğimi ve bu yüzden bir şekilde hayatımı toparlayabildiğimi düşünüyorum ya kaybetmiş hissetmiyorum. Kaybettiklerim ve kazandıklarımı bir teraziye koyunca kazandıklarım beni tatmin ediyor en azından
Ne mutlu sana
İyi olmasına gerek yok insan olması kaybetmesi için yeterli.(elbette kaybettiği kadar da kazanır , bunu da atlamamak lazım.)
Bazı şeyleri artık zorlamamak lazım gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü kimlerin ne söyleyip ne yaptığı ne isteyip neyi tercih ettiği eskisi kadar saklayan yok.
Alanen yapıyor kişiler.
Utanmanın ve olmadığı yerde.
Ne ahlaktan ne vicdandan nede insanlıktan bahsedebiliriz.
Ben iyilerin işin sonunda kaybettiğini görmedim bu fikirlerle beni yolumdan döndüremezsiniz Dark bey 😂😂😂
Ahah tüh işe yaramadı 😂
😂😂😂
İyi de değilim ama neden kaybettim bilmiyorum 😂
Sesli güldüm 😂😂
😂😂
Belki de iyi olduğumuzu düşünerek yanılıyoruzdur...
Kime göre iyi neye göre iyi :D
İşte bende onu diyorum kendimizi iyi görmek iyi olduğumuzu kanıtlamaz ki :)
Bakış açım şu;
Eğer bir insan iyi olduğu için sürekli kaybediyorsa, belki de kötülüğe karşı duramıyor veya kendini korumayı ihmal ediyor demektir. İyilik, akıl ve cesaretle birleştiğinde en büyük silahtır.
Artık doğanın kanunu olduğuna inandığım önerme. Atalar boşa dememiş, "iyilikten maraz doğar", "kimseyi kendinize nankörlük yapmaya mecbur bırakacak kadar iyilik yapmayın" vs.
İyi insanlar sonunda kaybetmez, sadece kısa vadede haksızlığa uğrayabilirler. Uzun vadede kazançları saygınlık, güven ve iç huzur olur.
İyi insanlar hep kaybetmez bazen zorlanırlar ama sonunda yine onlar kazanır güven ve değer sayesinde.
Sonunda kazanır iyiler.
Dürüstlük yanlışı kaybettirir öyle kayıba da can kurban cano
İyilik her zaman kazanır. Tabi iyilikten kasıt hayır diyememek, sınır çizememek değilse
Kötülerin karşısında adil dövüşürsen evet kaybedersin
Evet herzaman kaybeder biraz kötü olmak gerekiyor maalesef ki
İyi insanlar kaybeder gibi görünür halbuki onlar kazanır (:
İyiler kimler?
Bilmem
İyi insanlar kaybetmez, kaybedilir ✨🎈
vuuu, güzeldi
Güzel kadın, güzel söz der 🤣
😂😂
Kendime kendimden pay çıkarma şeklim üst level atladım artık 🤣🤣
Olsun olsun yakışır 😂
Bence de 😎 gözlüklerimi takayım hemen 🤣🤣
yukarıdan direkt gözüne düşse daha şekil olur :D
Hahah 😂 güzel olurdu 🤣
İyi insanlar iyi olmayı seçerek kazanmışlardır zaten. İyilik kazanacak
Geneli kaybediyor iyiliğinden saflığından kötü niyetli olmadığından her seferinde kaybediyor
Allah katında iyi insanlar her zaman. Ödüllendirlir
Evet umursamaz olunca daha mutlu oluyorsun
Kaybedeceği şey en fazla yanlış kişiler olur
İyiler her zaman kazanır
İyiler kaybederken bile kazanır
Bilmiyorum kötüye bişey olmuyor orası kesim
Erdemli kalırsan büyük işler yapamazsın
En baştan kaybederler
Aynen kaybeder doğru söz
Dışardan öyle gözükse de kendi kazanır
maalesef herrrrr zaman kaybediyor. Bu hayatta.
Her masalın sonu aynı bitmiyor...
Benim inancımda iyiler en sonunda kazanır
Hayır, asıl sonunda onlar kazanır.
İyi insanlar en sonunda şamar oğlanına döner 😄
İyi olup kazanan var mı ki?😔
Hayır hiçbir zaman kaybetmezler
Genellikle evet
Hep güvenip inandıkları için kıyamadıkları için
Kaybeder
maalesef
İyiler kötülerin kazanması için çalışır
İyilik 1 tane bile kötünün olduğu yerde canım