Sonuçta her insan kendi zamanında yaşıyor. Ayrı şartlarda, kıyaslamak insana yeni bir şeyler mi katar, yoksa sadece zarar mıdır?
8 gü
Hayır kendimi kimseyle kıyaslamam. Nasıl ki yaratılıştan fizik olarak farklıyım çaresi yok. Ruhen ve kaderen de çaresi yok. Kaderi değiştirmek bizim elimizde olsa da yürüyeceğimiz seçim ve iradelerimiz herşeye yetmiyor. Kader imtihandır. Ya kolay gelen nefis yolundan yürür kendini öbür dünyanı heba edersin. Ya zorluklara direnip kazanırsın. Bu hal böyleyken neden kendim kıyaslayıp iyice çıkmaza sokayım
Zarar katıyor sadece çok denedim düşündüm kendimi başkalarıyla kıyaslayarak olmuyor daha çok tökezliyorsun ama daha kötü durumda olanlar var savaşta olan tecavüz edilen okula gidemeyen parası olmayan babası döven yetim öksüz onların yanında hayatımıza şükretmemiz gerekmez mi? Herşeyin sahibi Allah her nimeti almaya da vermeye de gücü yeten o bu yüzden her halimize şükredelim ki Rabbimiz verdiği nimetleri de almasın
Yarar değil zarar katar kendimi kıyaslamam ama yine de bakarım o ner de ne yapıyor ben ner deyim derim çok derim istediklerimi yapamayıp başakalrının yaptığını görünce mesela araba sürmek olsun ehliyetim var araba süremiyrıum kimler sürüyor ben süremiyorum derim istediğim işlerde tasarım fotoğrafılık gibi yapanlara bakınca vayy millet yapıyor ben seyrediyorum derim
Evet... Bu duygun çok normal.. daha fazla üzülmek veya merak etmek için seni içsel olarak bir şeyin tetiklemesi lazım zaten.. daha güzel, daha yakışıklı, daha fakir, muhtaç, daha zengin. Seni tetikleyen şey o anki algina bağlı
Kendini başkalarıyla kıyaslamak, insan doğasının doğal bir eğilimi. Ancak bu eğilim, çoğu zaman kişisel gelişimine zarar verebilir. Herkesin yaşam koşulları, deneyimleri ve zamanlaması farklı. Kendi değerini başkaları üzerinden tanımlamak yerine, kendi yolculuğuna ve ilerlemene odaklanman çok daha sağlıklı. Kıyaslama, enerjini tüketip motivasyonunu düşürebilir. Senin eşsizliğin, kendi adımlarını atmanla ortaya çıkar. ✨💖
Cevap
34Cevap
Hayır tek işim kendim ile başkaları ile yarış kıyas halinde olmanın hiç bir zaman sınırı yoktur. Daha çok yetersizlik hissi yaratır durur insanda
Kıyaslamam, kibirden gelir kendini kıyaslama ihtiyacı çoğu zaman veya öz güvensizlikten.
Kıyaslamam zira o kişi ile benim aramda çok fark var ne o ben nede ben o
Benim yapamadığım, Düşünemediğim Neyi yapabilecek ki ben onu kendimle kıyaslıyım
orada da bir katkımız var
Sadece kariyer konusunda ve iş fırsatlarında kıyaslarım. Kendimden daha iyileri ile kıyaslayarak nerede eksiğim anlamaya çalışırım. Kendini geliştirme konusunda etkili oluyor
kendimi başkalarıyla kıyaslamam öyle bir hatayı yapacak kadar aklımı kaybetmedim ben sadece kendimle yarışırım bireyler katmaz sana tam tersi çöküşü hazırlar
İçinde bulunduğun durumu anlamak için kıyaslama yapmak gerekiyor. Geri mi kaldım, önde miyim, iyi miyim, kötü müyüm gibi mesela.
Büyüdüm ve özgünleştim kendime odaklandım sürekli başkalarına bakarsan önünü göremezsin
Bir insanın kendisine yapacağı en kötü şeylerden birisi bu. Kıyas mutsuz eder.
Ben kıyaslamıyorum da annem komşunun oğluyla çok kıyaslıyor
Sadece zarardır. Asla bir şey katmaz, çok şey götürür
Instagramm varken kıyaslardm baya bir özgüvensizlik yaratmıştı bende ama geçti
Aslında şunu fark ettim, ben kendimş kıyaslamıyorum ama insanlar... gözümün içine baka baka beni başkasıyla kıyaslıyor hem de bana kendimi suçlu, kötü hissettirecek şekilde :)
Bazı şeylerde evet bazı şeylerde hayır
Giyim konusunda gezme konusunda kıyaslarım ama diğer konularda asla kıyaslamam çünkü bana zarar vereceğini bilirim
Kimseyle kendimi kıyaslamam ben hep en iyisiyim !!!
Boy konusunda evet
183 olmama ragmen
Hayır gerek görmüyorum
Genelde kıyaslamam.
Kendime haksızlık yapamam hayır
Kendimi sevmem ama kiyaslamamda
Bu bir zehirdir. Yapmayın yaptirmayin
Hayır umursamam başkasını.
Daha kötü hayatlarla kıyaslarım
Hiç öyle huylarım olmadı 👍
Ben bana yeterim
Hayır yaptığım bir şey değil