Kendisini başkalarıyla kıyaslar mısınız? Kıyaslıyorsanız bu size ne kazandırıyor?

Kendisini başkalarıyla kıyaslar mısınız? Kıyaslıyorsanız bu size ne kazandırıyor?

Herkesin kendine göre güzellikleri, hataları, yanlışları olabilir... benim de oluyor olmuyor değil insanız sonuçta.. kıyaslamak değil.. takdir ettiğim çok oluyor... ama hayat hiç bir şeyi bu zamana kadar bana altin tepside vermedi.. hep mücadele ettim.. hep çabaladım, benim koşarak gittiğim yere bir başkası eli cebinde yürüdü.. yinede kendime haksızlık edip başkasıyla kıyas yapmadım.. ben kendimi seviyorum, kendime sarılıyorum, bir başkasına bakıp kendime hiç haksızlık etmedim. Kimse bir ben etmez, bunu ego olarak anlamayın. Herkesin kendine özgü güzelliği ve özellikleri var herkes eşsiz olmalı kıyas yapmadan. ..
Hayır. Kimseyle kıyaslanamam anlamında değil ama bu bana kötü hissettirir. Kendimi yarış atı gibi hissetmek istemiyorum. Yalnızca dünkü ve bugünkü kendime bakıp eleştirir, kıyaslarım
O hatayı çok öncelerinde yapıyordum. Ama zaman geçtikçe bu berbat huyumu bıraktım.
Hayır ben kendimi kimse ile kıyaslamam buna gerek de duymuyorum hiç bir zaman. yani ben kendimi sadece kendimle kıyaslarım kendi kendime iyi olmayı denerim her zaman...
Cevap
27Cevap
Kendimi kiyaslamayi birak diğerlerinden hep aşağıdayım dusunce olarak. Yani onlar en iyilerini hakeder ama ben edemem. Ben s*lak, geriz*kalinin tekiyim. Kendime hep olumsuz seyler soyluyorum. Elimde degil. Kendimi hic sevmiyorum. Ne tipimi, ne dış gorunusumu, ne aklımı...
Destek almak istedim bu konuyla ilgili ama hem pahaliydi hemde atamalarda sıkıntı cikar diye gidemedim. Psikolojik yeraoininde normal hastalik gibi bu ulkede yayginlasmasi lazim. Aile hekimine nasil bedava ve rahatca ulasabiliyorsak, acildeki doktorlara hemen ulasabiliyorsak psikologlara da heman ulasmak saglanmali ve en az 30 dk seanslar olmali.
Şahsına münhasır insanım, kıyas yapabileceğim biri zaten yok. Ayrıca o psikolojiye hiç iyi gelen bir şey değil. Değersizleştirip memnuniyetsizleştirir.
Çok eskidendi tam aymadigim zamanlar. Uzun bir süredir kıyas yapmıyorum herkesin hayatı yasam şartları geçtiği yollar farklı hedefleri farklı. Kıyas yapmak yanlış. Kendini onlarla yarışa sokmamalisin
Kıyaslamam ben en iyisiyim, herkes kendince en iyisidir. Aşağılık kompleksim yok, kendimi tanırım, mantığımı kullanırım, aklederim kıyaslayamam, kıyaslanamam.
Kıyaslamam ama illa kıyaslayacaksam şey diyorum mesela "bu slk bunu yaptıysa ben kesin yaparım" bu da motive anlamında oluyor jşahğsjha.
Başarı statü donanım el becerisi benim için hepsi değerli imrenir örnek alırım neden olmasın iyinin iyisi vardır kendi zincirimi kırmak kısır döngüye girmemek için gelişme adımıdır bana göre
Başarıya giden adımlarımda hızlanabilmek adına (gaz) hırslanmak için kıyaslama yaparım
Mesela bu sümsük yapıyorsa sende yaparsın oğlum falan veririm gazı
Kıyaslamam çünkü bazı konularda benzersizim biliyorum skjddj
Eskiden bu hatayı yapıyordum ama yapmıyorum. Herkes aynı değildir bunu öğrendim. Ben kendimden memnunum.
Aslında kıyaslamam. Herkes kendini yolunuz çizer. Ancak çok başarılı olan bazı şahısları rol model alabilirim.
Kıyaslamam, çünkü ne ben herkes gibi olabilirim nede herkes benim gibi olabilir. Herkesin kendine göre bir hayatı ve yaşam tarzı var.
Elbette insanlar sosyal canlılar. Özellikle sosyal medyanın etkisi ile bu durum hastalıklı bir hâl alıyor.
Kendimi kimseyle kıyaslamam. İmrendiğim insanlar olur, imrenirim. Ben herkese benzemem, herkeste bana benzemez. Benzemez kimse sana...
Açıkçası başkası değilde kendimle kıyaslıyorum. Hayallerim hedeflerim ulaşmak istediğim nokta şeklindeyim.
Kiyaslamam niye kiyasliyayim herkesin olayı farklı dediği şey farklı düşünceleri farklı yani kimse ben olmaz ben de kimse olamam🤣
kıyaslayabilmem için en azından kültür eğitim deneyim dünya görüşü açısından ben yukarda ya da denk olmalı, o yüzden henüz kıyaslama yapmadım
Hayır örnek alinacagim kişiler varsa kendime ornekler alırım
İnsanları kıyaslamam.
Ürün olarak görmek resmen bu
Evet ve hiçbir şey kazandırmıyor kaybettiriyor aksine
Bazen istemeden kıyasladığım oluyor, stresden başka bir şey kazandırmıyor pek :))
Hayır hayatta kıyaslamam kıyaslayamamm canım kendimm😂😂
Çok yaparım. Umarım bir gün bu alışkanlıktan kurtulurum.
Kendimi hic bir zaman baskalariyla kiyaslamadim gerektr duymadim.
saçma olacak ama kendimi, kendim ile kıyaslıyorum. Yani daha iyisini yapabilirdin vs tarzı.
Her insanın kendine göre özellikleri vardır. Ama genele bakarsak ben kıyaslamam
pek kıyasllamam kendimi şahsen kendimi severim :D
Çok nadir yaptığım oluyor ama genelde duygusal olduğum dönemlerde yapıyorum bunu
Ben Kendimi Kimseyle Kıyaslamam Ama Beni Kıyaslayanlar Var Herkes Diyim Sen Anla
Hayır yoksa depresyona girerim
Burdaki birine cevaben yazıyorum. Kendini başkalarıyla kıyaslamana gerek yok. Sen zaten herkesle aynısın hiçbir farkın yokmuş..
hayir yoktur oyle seylerim
Evet çok yıprattım kendimi böyle
😀daha neler
Hayır kıyaslamam.
Kendim ile evett bir başkası ile değil
Zaman zaman oldu artık yapmıyorum
İster istemez kıyaslıyorsun
Yarış atı mıyım ben? :))
Kazandırdığı şeyler: sinir ve stres
Hiç bir zaman. Her insan kendine özeldir.
Benzersizim djsjsjsj
Hayır kıyaslayınca ne geçecek elime?
Ben değil anam kıyaslıyor 😅
Hayır başkalarından banane
Hayır kıyaslamam. Canım kendim
Kıyaslamam çünkü gerek yok
tabi kıyaslarım eksiklerimi görmemi sağlar
Kendimi bir başkasıyla kıyaslamaya kıyamam..
Asla kıyaslamam eşsizim
aglamakla sonuclaniyo hepsi
Benden bi' tane daha yok 😌
hayır kıyaslamam
Hayır kimse ile kıyaslamam
Hayır kimse benle deng degıl
Elbete
evet
Gerek yok
Kıyaslamam.
hayır
Bazen