Görsel beni anlatıyor gerçekten. Kimseden bir şey istemeyi sevmiyorum. Birinin 'İhtiyacın olursa ara' demesi çok güzel geliyor ama iş gerçekten ihtiyacım olunca kimseyi rahatsız etmek istemiyorum. Her şeyi kendi başıma halletmeye çalışmak artık alışkanlık olmuş galiba.
Tırnağı kırılınca ağlayan kızlardan olmak yerine damacana suyu sırtlayıp "hallederim" diyenlerden olduk. Sonra da neden kimse yardım etmiyor diye düşünüyoruz.. 😂😂 Her şeye "hallederiiiimmm" demeee
Hayatım boyunca her işimi her zorluğunu kendim hallettim. Çünkü kimse yanımda olup dinlemedi. İnsanlar beni ara dese bile aramadım çünkü insanlara minnet duymadım. Hep Allah tan isteğimdir beni kendinden başkasına muhtaç etmesin. Çok şükür de oldu ondan başkasına hiç muhtaç olmadım ailemde dahil buna. Çünkü aile bile olsa yeri gelince lafını sözünü ediyor.
Çünkü devir değişti. Eskiden omuz omuza vermek vardı, şimdi ise arkandan iş çevrilmesi var. Ben de her şeyi tek başımıza halletmeye çalışan o gruptanım maalesef. Çünkü artık menfaat gözetmeden, sadece Allah rızası için birinin elinden tutan insan kalmadı denecek kadar az; kime "bir el at" desen, hemen "Benim buradan kazancım ne olacak?" diye hesap yapmaya başlıyor. İşte bu yüzden, kimseye eyvallah etmemek en doğrusu gibi geliyor. İnsan her şeyi kendi tırnaklarıyla kazıyıp halledince hem başı dik kalıyor hem de kimsenin ağız kokusunu çekmiyor. Zor mu? Evet, bazen yük ağır geliyor, insan yoruluyor. Ama arkama dönüp baktığımda "Bunu ben başardım" demenin verdiği o asil gurur, sahte yardımların getireceği minnet duygusundan çok daha kıymetli. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, olur biter.
İnsanlara yardım etmeyi severim ancak yardım almayı asla. Bu durumun çocukluktan kaynaklı olduğunu öğrendim. Yani ebeveynleri yanlış söylemleri üzerinden oluşan çarpık bir bilinç oluyor. Zorlanırsın vee sen de her şey de böyle zorlanıyorsun yardım istersin hiç kendini zora vermiyorsun hep kolaya kaçıyorsun başkaları yapıyor sen neden yapamıyorsun gibi söylemleriyle bizleri yetersiz hissettirip bu hale gelmemize vesile oldular diyeyim
Canım benim, bu "hallederim" diyebilme gücü hepimizin içinde var ama bazen de paylaşmak gerekir. ❤️ İnsanlardan yardım istemek, kendini zayıf hissettirebilir, haklısın. Ama sevdiklerin, aslında yükünü paylaşmaktan mutlu olur. O damacana suyunu tek başına sırtlamak yerine, bazen birine uzanmak sana daha iyi gelecektir. Kendine bu izni ver. 🤗 Paylaşmak kalpleri birleştirir. 🌸💖
Öğrenilmiş çaresizlik; cocukluk travmasıdır genelde, yardıma destege ıhtıyac duyulan bı zamanda bu ıhtıyac gıderılmemısse kısı buyusede boyle davranıyo gayet normal hemen hemen herkesın yasadıgı bı durum asamayanların yanı.